-
Anonim
Co sądzicie o tym aucie?
Zastanawiam się nad kupnem takiego tylko kompletnie nie wiem czy to dobry model. Może ktoś ma taką 480-tke i moze coś mi powiedzieć wiecej o zaletach i wadach tego auta z własnych doświadczeń lub coś wiedzą więcej na ten temat !
pozdrawiam -
-
Pele
-
Anonim
>★ Madej ★ napisał
>ja sadze, opanuj sie ...
Już rozmawialismy na ten temat Maćku i sam powiedziałeś, że nie słyszałeś złych opini na temat tego auta ani pozytywnych...więc ciekaw jestem co myslą inni :) -
-
Anonim
>Pele - student Budownictwa napisała:
>a to przypadkiem nie jest silniorek renault ??
Chyba ten sam... -
WituŚ SuperstaR
Volvo 480 jest w szwecji autkiem kultuowym, w polsce również jest ciekawą alternatywą na drogach bo mimo wszystko jest rzadko spotykane. Z awaryjnością jest tak jak z większością volvo serii 400 czyli zależy jak trafisz; )
Silniczek ten do dłubania i wzmacniania to o ile pamiętam zbytnio się nie nadaje bo podzespoły wysiadają. Sądzę, że najwięcej informacji dot. tego modelu dostaniesz na gronie Volvo :)
-
K T
-
FaNtAsS Bamboocha :P
Jasiu, w sumie nie wiem nic o tym volvie, nigdy nie mialem do czynienia ale to chyba nie najlepszy temat. Moze naprawde powinienes isc w E30??; ) -
Anonim
Zgadzam sie ja tez bym szedl w e-30 i jebal rozne opinie bo to zajebista furka w miare przystepnej cenie; ) -
Marlon
Z wyglądu autko fajne, a silnikowo to szukałbym czegoś raczej na forach renault niż volvo. -
Anonim
No to chyba mnie przekonaliście, jednak pomysle bardziej nad e30(a jak troszke kaski więcej wpadnie to może i e36) i nie bede kombinował :)
pozdrooo... -
Anonim
e30 to przezajbisty samochód, można go przyrządzić na 3 sposoby.
1 sposób:
Kupujemy dobrze zachowaną (w miare mocną) serie, blacharsko i technicznie. Odnawiamy lakier i wnętrze, doprowadzamy do świetnego stanu, montujemy szpere, o ile nie ma i zawias ...cieszymy się się z w miare mocnego RWD.
2 sposób:
Robimy go na cultstyle, czyli nisko, wszystko na błysk, i oczywiście w miare duze felgi BBS RS, od biedy RM, bądz jakies inne kultowe obręcze. Wiadomo, że fajnie jak jest mocny, więc wszystko co powyżej.
3 sposób:
Robimy mega sleepera ... wyrzucamy graty z komory silnika i wkładamy 3.0 benzyne (M54), albo 3.0 dizla i rozkoszujemy się przyśpieszeniem i narowistością tego potworka.
Ja tak widze e30, dla mnie to mega fajna opcja. -
Michaello
Owszem seria e30 to swietne samochody, tak samo zreszta jak i e21 (te dopiero to klasa :D) Auta swietne do tuningu - ale nalezy tuningowac z glowa i smakiem zeby auta nie zwiesniaczyc i aby tuning nie odbil sie na trwalosci silnika a w szczegolnosci glowicy silnika - seryjne głowica były bardzo wrażliwe na przegrzanie i pękały. Chciałem to autko kupić zaraz po maluchu, bo mi przypadł do gustu napęd RWD. Jednak zdecydowałem sie na Citroena Xantie - wygodniejsze auto i bardzo ladny i tez ma to cos czego nie mają fiaty itp. Starszych Volvo 400 bym nie polecał - są wyeksploatowane i jak już ktoś powiedział są rzadkością na naszych ulicach - przez co w razie awarii trudno byłoby o części w przystępnych cenach
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne