-
™
Sorry za odgrzanie tematu ale nie chce zasmiecac grona tysiacem tematow o podobnej treści ale mam pytanie, na ktore w dwóch miejscach uzyskałem dwie rózne odpowiedzi a spodziewam się że ktoś z Was ma na ten temat jakieś doświadczenie
mianowicie:
czy ceramiczne klocki Ferodo mogą być stosowane z oryginalnymi tarczami hamulcowymi montowanymi w BMW e60
i jakie ewntualnie moga byc minusy ich stosowania -
Anonim
>™ napisał
>mianowicie:
>czy ceramiczne klocki Ferodo mogą być stosowane z
>oryginalnymi tarczami hamulcowymi montowanymi w BMW e60
>i jakie ewntualnie moga byc minusy ich stosowania
takie, że jak nie rozgrzejesz hamulców, to kiepsko będzie hamowało...
-
™
ok... w takim razie nie za wielkie, bo bardziej mnie niepokoilo ze jeden (w takim wypadku "znawca") uznal ze tarcze takie nie sa przystosowane do stosowania klockow ceramicznych a uzywanie ich moze wiazac sie z uszkodzeniem tarcz
dzieki -
Anonim
-
-
grafffik
Testowałem zestaw klocków ATE i Ferrodo Premier na zwykłych tarczach wentylowanych brembo w stacji kontroli pojazdów. W przypadku Celiki lepsza siła hamowania występowała w przypadku Ferrodo, zarówno na zimnych jak i na rozgrzanych hamulcach.
Nie wiem jak by było w przypadku tarcz nacinanych, oraz przy serii DS Permormance, ale to już zupełnie inna bajka; ]
pozdrawiam
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne