Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Sorry za odgrzanie tematu ale nie chce zasmiecac grona tysiacem tematow o podobnej treści ale mam pytanie, na ktore w dwóch miejscach uzyskałem dwie rózne odpowiedzi a spodziewam się że ktoś z Was ma na ten temat jakieś doświadczenie

mianowicie:
    czy ceramiczne klocki Ferodo mogą być stosowane z oryginalnymi tarczami hamulcowymi montowanymi w BMW e60
    i jakie ewntualnie moga byc minusy ich stosowania
  • Anonim

>™ napisał
    >mianowicie:
    >czy ceramiczne klocki Ferodo mogą być stosowane z
    >oryginalnymi tarczami hamulcowymi montowanymi w BMW e60
    >i jakie ewntualnie moga byc minusy ich stosowania

takie, że jak nie rozgrzejesz hamulców, to kiepsko będzie hamowało...
  • ok... w takim razie nie za wielkie, bo bardziej mnie niepokoilo ze jeden (w takim wypadku "znawca") uznal ze tarcze takie nie sa przystosowane do stosowania klockow ceramicznych a uzywanie ich moze wiazac sie z uszkodzeniem tarcz
    dzieki
  • Anonim

tu masz coś na ten temat...

http://www.motofocus.pl/news/news_2...
  • grafffik

Testowałem zestaw klocków ATE i Ferrodo Premier na zwykłych tarczach wentylowanych brembo w stacji kontroli pojazdów. W przypadku Celiki lepsza siła hamowania występowała w przypadku Ferrodo, zarówno na zimnych jak i na rozgrzanych hamulcach.
    Nie wiem jak by było w przypadku tarcz nacinanych, oraz przy serii DS Permormance, ale to już zupełnie inna bajka; ]
    pozdrawiam
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)