Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • **GAWRON**

Kolejny raz gwiazdy z radiowozów dali popis!!! Brak słów! Oczywiście są już nieodłączni komentatorzy. Co za ludzie!

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.h...
  • Anonim

ale o co ci chodzi, bardzo dobrze z do niego strzelali a raczej do kół, mieli do tego podstawy i popieram ich akcję, gościu nie zatrzymał się na blokadzie, nie zatrzymał się podczas pościgu i gdy oddawali strzałów ostrzegawczych a ze odpowidał do opisu podejżanego o napad z bronią policja zastosowała jedyne słuszne środki by zatrzymac podejżanego, szkoda tylo rowerzysty, lepiej by było gdyby tam było drzewo. Gdyby ten gosc zwiał to psioczył byś na nich ze nie potrafią zatrzymac podejżanaego, mozę to odłuczy motocyklitów od łamania przepisów i zatrzymywania sie do kontroli a nie uciekanie przed policją która wykonuje swoje obowiazki by nie gwałcono twojej siostry i zabijano twojej matki, pomyśl o tym

pzdr
  • Robson

Ale , zaraz bo ja jednej rzeczy nierozumiem , jeżeli uciekał ścigaczem , to w jaki sposób polska policja mogła jechać za nim i do niego strzelać? Polonezem go dogonili ? Starymi Hondami ? Nie jestem do końca przekonany czy on uciekał...
  • Anonim

Farmazony piszesz Wasyl, przykro mi ale większej głupoty dawno nie czytałem.

Zero poszanowania ludzkiego życia mamy w dzisiejszych czasach.
    Ty sobie tu 'gdybasz' ... a jakby zgwałcil siostre, jakby coś tam ... NIE ! on (albo nie on) ukradł pieniądze, nie zabił nikogo. Rozumiesz tą subtelną róźnice ??
    Nie trzeba ogromnej wyobraźni, żeby przewidzieć że strzał w opne motoru prawdopodobnie spowoduje śmierć motocyklisty, bądz w najlepszym wypadku trwałe kalectwo.
    Czy mam Ci życzyć żebyś następnym razem na streetcie stracił panowanie nad samochodem i pierdolnął w barierke przy dużej predkości ?? Zastanów sie co mówisz ...
    Nieudolność policji wynika z wielu względów ... ale napewno jest to też brak wyobraźni ... ich i ludzi rzadzących tym krajem.
    Właśnie pokazłeś bezmózg totalny, moge to jedynie przyrównać do tego:
    http://poland.indymedia.org/pl/2006...
  • Al

"(...) napadu dokonali ubrani w ciemne stroje motocykliści.(...)"
    no, bo większość motocyklistów śmiga w białych albo różowych kombinezonach...

Wasyl, gdzie Ty tam coś masz o strzałach ostrzegawczych?

Z jednej strony można twierdzić że chłopak sam sobie winien - nie zatrzymał się do kontroli; ale znając życie to panowie policjanty poczuli się jak w filmie...
  • Madej

>Starr. napisał
    >Farmazony piszesz Wasyl, przykro mi ale większej
    >głupoty dawno nie czytałem.
    >
    >Zero poszanowania ludzkiego życia mamy w dzisiejszych
    >czasach.
    >Ty sobie tu 'gdybasz' ... a jakby zgwałcil siostre,
    >jakby coś tam ... NIE ! on (albo nie on) ukradł
    >pieniądze, nie zabił nikogo. Rozumiesz tą
    >subtelną róźnice ??
    >Nie trzeba ogromnej wyobraźni, żeby
    >przewidzieć że strzał w opne motoru
    >prawdopodobnie spowoduje śmierć motocyklisty,
    >bądz w najlepszym wypadku trwałe kalectwo.
    >Czy mam Ci życzyć żebyś następnym
    >razem na streetcie stracił panowanie nad samochodem i
    >pierdolnął w barierke przy dużej
    >predkości ?? Zastanów sie co mówisz ...
    >Nieudolność policji wynika z wielu
    >względów ... ale napewno jest to też brak
    >wyobraźni ... ich i ludzi rzadzących tym krajem.
    >Właśnie pokazłeś bezmózg totalny,
    >moge to jedynie przyrównać do tego:
    > http://poland.indymedia.org/pl/2006...

100% racji Lukasz,

Wasyl czasami zastanow sie troszke dluzej nad tym co piszesz, wez homeogene 46, powinno pomoc, pomysl jakby sie poczula matka tego chlopaka ktory zginal czytajac te twoje brednie...

brak mi slow do Ciebie chlopaku
  • Anonim

>Starr. napisał
    >
    >Zero poszanowania ludzkiego życia mamy w dzisiejszych
    >czasach.

Powiedz to żonie i dziecku, kolesiowi z TDI racing, ktorego jakas banda wyrostkow zajabala na amen sztachetami pod jego własnym domem ...

>Właśnie pokazłeś bezmózg totalny,
    >moge to jedynie przyrównać do tego:
    > http://poland.indymedia.org/pl/2006...

NIe przesadzaj, to jaka zydzi robia propaganede to najgorsza rzecz na swiecie, a Wasyl jak Wasyl, nie zgadzma sie z nim do konca, ale ma duzo racji!

• Anonim

Wypowiem się jako motocyklista.
    Jest dużo w tym racji, że jeżeli ktoś złamał prawo, to trzeba je egzekwować. Nie rzyczę nikomu kto jeździ motocyklem żeby złapał gumę w trakcie jazdy, raz jadąc na skuterze złapałem przy prędkości 40-50 i mało co nie skończyło się to tragedią. W momencie gdy się ucieka, prędkość trochę większa, wtedy jest kilka razy trudniej.
    Skoro gościa dogonili i zaczęli strzelać, znaczy ze miał słabą maszynę. Zastanawia mnie tylko jedno, ze policja wpadła na pomysł żeby strzelać w opony, a nie od razu w motocyklistę;/
    W tym przypadku gość który uciekał, stracił życie za 15 tys... hmm a może to była kolejna pomyłka i gość uciekał bo jechał bez prawa jazdy?
  • Al

tak, a teraz krótkie streszczenie dla tych którzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem (tak, wiem, dysleksja, dysortografia i inne dyskopolo).

zginął chłopak który nie zatrzymał się na punkcie ustawionym przez policję by złapać gości którzy obrabowali jakiś kiosk.
    chłopak który zginął nie był powiązany z rabunkiem, jechał do dziewczyny; jego winą był stój podobny do stroju poszukiwanych (kpiny) i to że nie zatrzymał się do kontroli.

w sferze domysłów pozostaje to dlaczego się nie zatrzymał (bał się przebierańców? miał już dużo za dużo punktów karnych?) i dlaczego przydzwonił (kulkę dostał on czy strzelali w opony?)

Nawoływań gliniarzy (ciekaw jestem jak one wyglądały) mógł też zwyczajnie nie słyszeć - kask, głośny wydech + np słuchawki w uszach (bo i tak bywa)...

Zobaczymy co wyjaśnią niebiescy, ale chłopakowi życia to nie wróci :(
  • Anonim

>9000 napisał
    >Powiedz to żonie i dziecku, kolesiowi z TDI racing,
    >ktorego jakas banda wyrostkow zajabala na amen sztachetami
    >pod jego własnym domem ...
    >
    Wyciągniemy kazda zbrodnie w tym kraju i będziemy się sprzeczać, która była ważniejsza i dlaczego mieli prawo kogoś zabić ? Może to jest metoda w tym szaleństwie ... ale chyba lepiej nie trafić na kogoś kto źle zinterpretuje przepisy, jak w tym przypadku i dodatkowo nie ruszy głową.

>>Właśnie pokazłeś bezmózg totalny,
    >>moge to jedynie przyrównać do tego:
    >> http://poland.indymedia.org/pl/2006...
    >
    >NIe przesadzaj, to jaka zydzi robia propaganede to najgorsza
    >rzecz na swiecie, a Wasyl jak Wasyl, nie zgadzma sie z nim
    >do konca, ale ma duzo racji!

Nie przesadzam, niebawam dojdziemy do tego, ze będzie 'prawo domniemanej zbrodni', a nie 'prawo domniemanej niewinności' i będzie można strzelac bez ostrzeżenia.
    Propaganda żydowska Ci nie odpowiada ?? A odpowiada Ci strzelanie do młodych ludzi w imie wyimaginowanego prawa ??
    Mnie policja kiedyś ścigała, bo ktoś w srebrnej hondzie na alufelgach się nie zatrzymał do kontroli...chyba powinienem się cieszyć, ze do mnie nie strzelali. W jakim kraju Ty chcesz żyć ??
    Jedyne w czym moge się zgodzić z Wasylem, to to że niedobrze sie stało, ze ostatecznie uderzył w przystanek, a nie w drzewo.
    Ale czy nie sądzisz, że wina leży po obu stronach ?
    On się nie zatrzymał, ale policja spowodowała wypadek.
    No i znak charakterystyczny ... ciemne kombinezony, przecież to jest śmiech w oczy.

>Krystian☆ napisał
    > hmm a może to
    >była kolejna pomyłka i gość uciekał
    >bo jechał bez prawa jazdy?
    Dokładnie, o tym już nie pomyśleliście ...

To nie jest miejsce na polemike, jak zachowują sie motocykliści na drodze.
    Ja już wiem jak policja sie bedzie tłumaczyła, bo zeznano, że miał broń, więc jak miał broń to mógł strzelac do policji. Strzelał ??
    Nie mam nic więcej do dodania w tym temacie.
  • Anonim

Ale farmazon ... gdzie niby ta przestrzelona opona ?
  • Anonim

A co to za różnica czy strzelą motocykiliście przy 150 km/h w plecy czy w oponę? I tak zginie. Więc strzelanie do motocyklisty może go unieruchomić tylko zabijając go.
  • WituŚ SuperstaR

Prosze - jeden niby prosty tekst a każdy rozumie go inaczej - i to nawet całkowicie przeciwnie.
    Jeżeli idzie o mnie - motocyklista miał obowiązek się zatrzymać a policja miała prawo domniemywać o tym, że jest on członkiem napadu skoro pasował do opisu.

------------------------------ --------
    Blokadę w Chodlu ustawiło trzech funkcjonariuszy. Wszyscy byli umundurowani, z oznakowanym radiowozem. Zauważyli zbliżającego się z dużą prędkością od strony Kraśnika motocyklistę w kasku.
    Dawali mu znaki do zatrzymania się. Motocyklista NIE ZATRZYMAL się, ominął blokadę i ZACZAL UCIEKAC boczną drogą.
    [...]
    Motocyklista skręcił tuż przed radiowozem i zawrócił w kierunku blokady, gdzie został jeden funkcjonariusz. Ten ponownie usiłował go zatrzymać podnosząc rękę i lizak. Motocyklista NIE ZAREAGOWAł na te sygnały. Doszło NIEMALZE DO STARANOWANIA funkcjonariusza. WOWCZAS (czytaj - dopiero wtedy) policjant oddał najpierw strzały ostrzegawcze w górę, a następnie kilka strzałów kierunku motocykla.
    ------------------------------ ----------------

Co ważniejsze rzeczy wam napisałem wielkimi literami - może zauważycie subtelną różnicę między zabawami w polowanie a sytuacją kiedy osobnik nie reaguje na wezwania policji, ucieka i próbuje rozjechać policjanta.

IMHO - policja postąpiła całkowicie słusznie a chłopak zginął przez własną głupotę.
  • Anonim

Rzeczywiście zasugerowałem się tekstem Wasyla, ze strzelali do kół. Mój błąd ... strzelali bezpośrednio do niego.

Życze powodzenia na streetcie ... obyście nigdy nie uciekali nieświadomi tego. Może i chłopaka wina, że sie nie zatrzymał, ale nikt mu nie dał tego wyjaśnić dlaczego tak postąpił.
    Juz wiecie co dzisiaj grozi za niezatrzymanie się, nie mandat, nie sąd, nie więzienie, ... pan i władca policjant ma obowiązek was zastrzelić.

"doszło NIEMALZE DO STARANOWANIA" - a czujesz różnice pomiędzy DOSZŁO a NIEMALŻE DOSZŁO ??

Środki przymusowego zatrzymania to chyba nie strzał w plecy... czy się myle ...
  • Al

właśnie w regionalnej TV był reportaż na żywo z miejsca tragedi...

:(

i znów konflikt wersji, w tv policjant mówił o 2 radiowozach, jeden pojechał za chłopakiem gdy ten na rondzie gdzie była "blokada" skręcił w prawo...
    potem chłopak zawrócił, policmajster wyszedł z samochodu, dawał znak stop - chłopak przyspieszył i pojechał w stronę domu dziewczyny, oni za nim.
    oddali ~10 strzałów (wg świadków z broni automatycznej, ale...)
    chłopak dostał 2 kulki: w udo i odcinek krzyżowo-lędźwiowy kręgosłupa, ale wg świadków była też rana głowy i dziura w kasku.
    Wg wstępnej wersji chłopak umarł w wyniku skręcenia karku; nie otrzymał w zasadzie żadnej pomocy lekarskiej; nikogo z rodziny nie dopuszczono do ciała przez bodajże pół godziny - wszystko działo się na oczach jego dziewczyny...

Jedno pytanie rzucające mi się - czy policjanci byli lokalni i czy faktycznie "bawił się" z nimi...

Aha, chłopak "pasował do podejżanych" bo miał czarny tshirt i motor... Bez komentarza.
  • **GAWRON**

Wasyl myśl co mówisz bo przeginasz!!! Nie piszesz do kolegi tylko do mnie, dlatego teksty typu "...nie uciekanie przed policją która wykonuje swoje obowiazki by nie gwałcono twojej siostry i zabijano twojej matki..." zachowaj dla siebie. Napisałem to grzecznie, ale wk..... mnie!

ps. co do tego wypadku to wystarczy mi to co napisał zork. Posłuchajcie dla wszystkich chwalących pracę policji. W całej tej kradzieży nie zginął nikt, nikogo nie zamordowano i nikogo nie zgwałcono!!! to co za "policjant" który strzela komuś na oślep w plecy i zabija go, za zwykła "niby" kradzież??????
  • Anonim

Policjant nie strzelał za kradzież, moim zdaniem propagowanie takich bzdur powinno być karalne jako sianie nienawiści. Gość na motorze nie zatrzymał się do kontroli mimo wielokrotnych wezwań, to w pełni usprawiedliwia działanie policji.
  • Anonim

Chuja a nie usprawiedliwia ... nic nie usprawiedliwia bezmyślnego działania, które powoduje strate życia, bądz trwałe kalectwo u innej osoby.
    Widze że sami (prawie ... na szczęście) tu zwolennicy państwa policyjnego ... Wspaniali jesteście w swoich 'prawych' ocenach ...

... przypomne, bo może wam umknęło BYŁ NIEWINNY !!
    Juz jedna taka akcja była, jakoś nikogo to nic nie nauczyło.
    W ogóle co wy robicie na gronie 'streetracing' ?! Rozumiem, że nikt z was tu nie łamie prawa i każdy pisze prace magisterską na temat nielegalnych wyścigów ... pfff
    Nie widze sensu prowadzenia tej pustej polemiki ... bo nie znosze hipokryzji, jaką tu się uskutecznia.
    Za te swoje oceny powinniście zapierdalać na kolanach na pogrzeb, by zapalić chłopakowi świeczke.
  • Al

h8r, usprawiedliwia kurwa to że walili z broni ostrej po plecach chłopakowi, w terenie zabudowanym, na oczach jego dziewczyny?

usprawiedliwia to że przez niemal 3h jego ciało leżało z narzuconym niedbale kocem termicznym i nikt nawet nie próbował mu pomóc/sprawdzić a jego rodziny nie dopuszczano przez pół godziny do ciała?

pierdolicie strasznie momentami, nie wiem czy to ja mam tak rozwiniętą empatię czy po prostu nikt z osób Wam bliskich nie odszedł w tak tragiczny i bezsensowny sposób?

Juby, jak możesz to to zamknij, bo niektórzy powinni wrócić na wp/onet/interię i tam komentować :/
  • K T

chyba troche za duzo emocji...

ogolnie tez uwazam tlumaczenia policji za smieszne, za duzo roznych sytuacji sie widzi...

Wiec w ten strzal ostrzegawczy raczej bym nie wierzyl...

fatalna sytuacja.

Ilu znacie gosci na scigaczach ktorzy by sie zatrzymali?

Po niektorych historiach w tym kraju wiem ze nigdy sie nie zatrzymam do kontroli w nocy w nieoswietlonym miejscu NIGDY.

Fatalna historia
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)