Państwowa Straż Pożarna [719]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • 27.09.2008to był piękny dzień

Chciałabym dowiedzieć się jak to u was (pewnie nie wszystkich) było z SGSP. Wybieram się do tej szkoły w tym roku i szczerze mówiąć jestem przerażona!!! Byłam w kwietniu na dniu otwartym. Bardzo dużo "dorosłych" mężczyzn było z rodzicami! I co było najlepsze- rodzice zadawali pytania a synkowie spali... Chyba jasne jest, kto tak naprawdę chce dostać sie do tej szkoły... Dla mnie straż jest całym życiem, a najgorsze jest to, że nie dostane się do tej szkoły, bo znajdą się lepsze....
  • EL KOMARRO

A Kasienka na mundury chce isc??
  • Herman

...może dlatego że rodzice ich "wyręczają"
  • ~grzesiek~; )

Herman. Może - napewno
  • El Prezesso

Herman ma rację. W wiekszości przypadkow to rodzice dzieci wyciągają by się czyms pozytecznym zajeły.
    Ale zgodze się z kolezanką, że lepsze zawsze się znajdą lub lepsi.

Kasieńka bardzo lubi mundur i wyznaje zasadę "trzeba robić to co się lubi, żeby twoje zycie było spełnione". Właśnie dlatego zasilam szeregi wołomińskiej OSP i nawet czasami pojadę z chłopakami z PSP do akcji, trochę nielegalnie ale czego się nie robi dla koleżanki.....
  • El Prezesso

no to tylko pogratulowac ja swoich nie moge przekonac do tego; ((
  • Anonim

nom :D
    ja to nawet czasem zaluje ze w wawie kolo mnie gdzies nie ma OSP bo do SGSP to i tak bym sie nie dostal :D
  • Herman

"...kto nie ryzykuje - ten nie wygrywa"
    jak nie spróbujesz to nie bedziesz wiedzial czy sie dostaniesz czy nie,
    a co do "konkurencji" no cóź... nie wszyscy grają fair niestety
  • Anonim

Herman jeszcze jest takie poiedzenie:
    Mierz siły na zamiary :D

ale to i tak dluga historria :D
  • Anonim

Kasieńka fajnie że masz pasje i że jezdzisz do akcji ale pisząc o takich nielegalnych wyjazdach z PSP możesz narobić komuś nieźle koło dupy . Powodzenia z egzaminami na SG :)
  • ~grzesiek~; )

to fakt co pisze Konrad. Jestem skłonny powiedzieć nawet, że ktoś może stracić robote za taki wybryk...
  • El Prezesso

dlatego uważajcie co piszecie; p
    koledzy byście może pocieszyli biedne dusze co wiedzą, że ich szanse na dostanie się do tej szkoły są znikome???
    wy jeżdzicie do akcji a my tylko wam zazdrościmy (w pozytywnym sensie oczywiście)
  • Anonim

spróbuj - może się uda...

Ps.
    Moje skromne, prywatne zdanie: kobieta na podziale to jedno wielkie nieporozumienie.
  • Anonim

KING moze jednak nie bede probowal :D
  • Anonim

to było do kasieńki :P
  • Anonim

aha to sorry :D
  • El Prezesso

ale pociweszacie nie ma co;p

Wiesz co King, wybacz mi to co powiem, ale strasznie zacofany jesteś. Z tego co wiem, to jest RÓWNOUPRAWNIENIE!!! Dlaczego uważasz, że kobieta na podziale to nieporozumienie? Jestem pewna, że gdyby na każdej zmianie była chociaż jedna kobieta, praca byłaby przyjemniejsza i bardziej kulturalna.... Widzie, że tylko El Prezesso mnie rozumie, jednak kobieta kobietę zawsze zrozumie.....
  • Anonim

Spodziewałem się tego, że usłyszę coś o równouprawnieniu :D

>Jestem pewna, że gdyby na każdej zmianie była chociaż jedna kobieta, praca byłaby przyjemniejsza i bardziej kulturalna...

podstawą tej pracy jest przede wszystkim wykonywanie zadań ratowniczych, a nie żeby było przyjemnie i kulturalnie (choć taka atmosfera na zmianie oczywiscie mile widziana i kobieta wcale do tego nie jest niepotrzebna).

Jeśli już kobiety mają pracować w straży - to chyba jedynie za biurkiem albo na stanowisku kierowania...

| |

grono dotyczące Państwowej Straży Pożarnej. Uwagi, pomysły, zastrzeżenia... wszystko mile wid...

Fotki

Miejsca grona (0)