Państwowa Straż Pożarna [719]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

No właśnie jak w temacie :) ciekawy jestem jak to u was wyglądało :)

U mnie było to troszkę "nietypowe" wracając z akcji usuwania roju os wstąpiliśmy po rojnice do JRG 2 w Szczecinie, w tym czasie na tyłach jednostki stał podnośnik i dwóch strażaków (których wcześniej nawet nie znałem) dosłownie wzięło mnie na ręce,wrzucili do kosza i natychmiast podnośnik pojechał w górę :D ja zaskoczony tą całą sytuacją zadawałem sobie pytanie "O CO CHODZI?" po chwili z góry zobaczyłem jak rozwijają "75" i szybie natarcie...podnośnik zjechał trochę w dół a Ci zaczeli ostro lać we mnie wodą; ) w sumie śmiesznie to wyglądało jak później oglądałem filmik,ale fakt jest taki że suszyłem się ok godziny a w tym czasie jeszcze musiałem jeździć w "takim stanie" na akcje; )
  • świetny

u mnie bylo tak...
    siedzimy w lesie na dogaszaniu i nagle z nienacka 52 na mnie; / w sumie bylo troche ochlody ale pozniej duzo komarow :D
  • ...Makuś, Świeżak...Czesio......

a u mnie.....
    zebranie i mała impreza w remizie po dożynkach....
    popotem Komendatn wraz z obecnymi ludźmi zrobił mi pasowanie....

a wodę mialem po pierwszej akcji ... w lany poniedziałek polewamy ludzi a tu wezwanie do płonacej działeczki... jak wracaliśmy [po wode to kazali mi otworzyć zawór z wodą i reszta co była w zbiorniku poleciała na mnie....
  • ♥ Mariuszek ♥ 998 ♥ Strażak ♥

A ja miałem lepszego "pecha" bo na ćwiczeniach do zawodów wrzucili mnie do basenu a potem nie musiałem ćwiczyć tylko suszyć
  • Anka

wszystko słabo. U nas w jednostce po przyjeździe z akcji na której był debiutant do garażu przynosi sie trzy krzesełka, ustawia w rzedzie.Klijenta kładzie sie na brzuszku. W zęby do zagryzienia daje pas strazacki a drugim pasem kazdy strazak uderza go w wiadoma czesc ciała. Dodam jeszcze ze strazak pasowany (co za ironia losu z ta nazwa) sam sobie wybiera chrzestnego. :Ojcu chcestnemu czy tez matce chrzestnej przysługuje trzy uderzenia:D, Co za zbieg okolicznosci ze wszyscy u mnie chca miec chrzestna a nie chrzestnego???jak to dobrze ze moja pierwsza akcja była wybitnie meczaca i wszyscy zapomnieli ze byłam pierwszy raz a potem jak sobie przypomnieli było juz za późno na pasowanie:D.
  • Anonim

wyjechaliśmy na wypadek, pewni byliśmy, że nie jest grożny. Na miejscu okazało się że zgineło w nim 4 osoby dorosłe i 3-letnie dziecko. wyglądło to masakrycznie. Był to mój pierwszy taki przerarzający wypadek.dlatego uznaje ja i moi kumple ze straży, że to był mój chrzest.

pozdrawiam Patryk, OSP Stoczek
  • Anonim

A Mój Chrzest Wyglądał tak ze Pojechałem do wypadku tak jak ty Patryk Tylko ze to był fałszywy alarm i jak wracalismy hamowalismy awaryjnie i walnołem sie i tylnia sciane naszego jelczas z Osp ożarów MAZ i mi sie poprzewracało tak stwierdzili koledzy i uznałem to za mój chcerest:):):)):)Pamietam to jak dzis
  • Anonim

widze że mało strażaków miało chrzest.

pozdro
  • Anonim

na przykład ja nie miałem
  • ...Maciej...

heh... ciekawe jak mnie ochrzczą na jednostce!?a póki co to trochę chrzcili na unitarce!hehe...śmiesznie było!pozdro dla wszystkich młodych
  • Anonim

U Mnie było tradycyjnie :] w52 przy pożarze poszycia no i wszystko ^^ ..

P.S Czytałem że w pewnym poście pojawiło sie "stwierdzenie" - "Wyjechaliśmy na wypadek" .. Jeśli już to wyjechaliście DO WYPADKU ! Niepiszcie sformułowań "na wypadek , na pożar" bo to brzmi jak słowa 11 latka w wiejskiej osp .. (Bez obrazy oczywiście)

Pozdrawiam
  • Raspberry

ja chodze do osp i chrzest mam dopiero przed soba ale prawdopodobnie bedzie to lanie woda z 52 XD
  • Anonim

chrzcilismy mój pierwszy wyjazd cały weekend :) A teraz przyszło kilku mlodszych druhów i tez chrzciny sie zapowiadaja :) Woda święcona jest zawsze pod ręka :) A tak na powaznie to chrzest zjazd pionowy na linie, na zewnatrz lub do wewnatrz wiezy strażackiej. Oczywiscie zabezpieczenie asekuracja itp, jak najbardziej.
  • You Are EMPTY

>Iguś ^^ napisała:
    >ja chodze do osp i chrzest mam dopiero przed soba ale
    >prawdopodobnie bedzie to lanie woda z 52 XD

EJ no to słabiutko jak ja przez przypadek na akcji dostałem z 75 przez plery to mało sie nie wywaliłem :P
  • Kotek™

a ja nrazie nie mialem i chwala bogu bo teraz taka zimninca ze bym nie wytrzynmal caly mokry bbrrrrr
  • Anonim

kto został zmoczony woda morze uznać ze miał chrzest a kto nie to raczej nie miał tak mi sie wydaje.akcje sa akcjami były i beda.
  • ratując-pomagasz

moja pierwsza akcja była w wielki czwartek. pożar domku :) już po wszystkim, w czasie dogaszania ktoś powiedział:"patrzcie, kto jest!!" i 3 prądy wody znalazły się na mnie. każdy miał ubaw, tylko nie ja. ale mi przynajmniej nie było gorąco, tak jak innym :PPP
  • Ziolek998

Mój chrzest miał miejsce na obozie szkoleniowo wypoczynkowym w Gorzewie. komendant miejski KM PSP w Płocku kładł na ramię toporek i chrzcił. I potem było rozdanie zaświadczeń i małych upominków.
  • tomek

no to Ziołek998 jesteś prawdziwym "Strazakiem" z rocznika 92 ^^
  • Ziolek998

A czemu Tomek Strażak napisałeś w cudzysłowiu??
  • 1
  • 2
| |

grono dotyczące Państwowej Straży Pożarnej. Uwagi, pomysły, zastrzeżenia... wszystko mile wid...

Fotki

Miejsca grona (0)