Stosunki międzynarodowe UKSW - dzienne 2009-2012 [276]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • madzia

Wszystko na powyższy temat...
  • madzia

Witam Panstwa,

Kilka uwag:

1. Egzaminy beda zasadniczo pisemne i skladac sie beda z kilkudziesieciu pytan testowych - z natury rzeczy dotyczacych faktow, wydarzen, w pewnym zakresie takze dat - z całego materiału wykładu. W zwiazku z tym informuje Panstwa, ze jestem calkiem niezly w wychwytywaniu prob sciagania, oszukiwania itp. Na pewno nie mam 100% skutecznosci, ale wszyscy, ktorych zidentyfikuje w ten sposob, moga liczyc na wyjatkowo dokladne przepytanie na ustnej poprawce...

2. "Zasadniczo" - gdyz kto chce, bedzie mogl wybrac forme egzaminu ustnego: trzy pytania problemowe, jak zawsze. Decyzja musi byc podjeta do konca listopada i jest nieodwolywalna.

3. Ewentualna poprawka: prawdopodobnie ustna, chyba, ze bedzie Panstwa za duzo... :)

4. Bezcenna rada: przed egzaminem dobrze jest przepytac sie wzajemnie w 2-4 osoby, zeby sie zorientowac, czego sie nie wie i uzupelnic. Jesli bowiem to dopiero ja wykryje, czego student nie wie, to robi sie nieprzyjemnie...

5. Prezentacje PP. Pen-drive do nagrywania prezentacji, jaki dostane na 2. wykladzie winien byc oznakowany I/dzienne; min. 1 GB), i podobnie na kolejnych wykladach "na wymiane". Innego sposobu uzyskania prezentacji nie bedzie, a dalsza organizacja zalezy od Panstwa. Oczywiscie prezentacje sluza wylacznie do celow wykladu; do wszelkich innych konieczne byloby wyjasnienie kwestii praw autorskich.

Pozdrawiam -

Zbigniew Lewicki
  • madzia

UWAGA; pendrive'y musza byc wolne od wirusow! Ostatnio otrzymalem od II r. zaocznych silnie zawirusowany pendrive = jesli to sie powtorzy, nie bede czyscil pendrive'ow, a to zgranie przepadnie!

Uzycza sie zawsze rzeczy czyste!!!

Zbigniew Lewicki
  • pawell

"Użycza się zawsze rzeczy czyste" hahahah, słuszna uwaga. :)
  • Kapsel

patrzcie dzieciaki na co się właśnie natknąłem :D

http://www.sfora.pl/Pokojowy-Nobel-...

To decyzja typowo polityczna, którą można nazwać kuriozalną - twierdzi amerykanista prof. Zbigniew Lewicki. - Po raz pierwszy zdarzyło się coś takiego, że dano nagrodę komuś, kto ma plany
    , a nie ma osiągnięć - dodał w TVN24
  • Kamil

przed chwilą na tvnie powiedział jedno zdanie przed kamerą odnośnie tej sprawy - ciekawe było to, że był podpisany jako profesor uniwersytetu warszawskiego...
  • Biały

po prostu dorabia sobie na UW lub, jak kto woli, na odwrót. powszechna praktyka
  • pawell

http://www.tvn24.pl/28377,1623260,0...

1:53 :)
  • Perzocha.

koniecznie musze się znajomym pochwalić :P
  • Anonim

egzamin u Lewickiego będzie usty czy pisemny???
  • Kamila

a jakie książki do amerykańskiej?:P
  • вронка

cywilizacja amerykańska David Mauk John Oakland
    wydawnictwo ASTRUM
  • Perzocha.

jaki wybieracie egzamin? Ustny czy pisemny?; >
  • canna.

Pisemny! :)
  • Anonim

Dlaczego w tym jego mailu jest mowa o egzaminaCH? Zapowiedzial jakies kolokwium w caigu semestru czy chodzi o 1 termin/zerowke/poprawke/whatev er? Jak deklarujemy forme egzaminu? mozna mailem wyslac? z gory dziekuje za info.
  • Anonim

Pisemny!
  • Perzocha.

gdzie mamy jutro zajecia? W 106-tak jak mam na planie czy w 116-tak jak ostatnim razem?; >

ja nad forma się jeszcze zastanawiam. Ustna z pewnością bardziej stresująca, ale może łatwiejsza? :P
  • Karolina

co tak wszyscy zaczeli masowo rozkminiac nad testami? Czy ja o czymś nie wiem?; P
  • martucha !

>Perzocha. napisała:
    >gdzie mamy jutro zajecia? W 106-tak jak mam na planie czy w
    >116-tak jak ostatnim razem?; >
    >
    >ja nad forma się jeszcze zastanawiam. Ustna z pewnością
    >bardziej stresująca, ale może łatwiejsza? :P

ja mam na planie 116, czyli jutro jest pewnie tak jak ostatnio.; )
  • ...:MATYS:...

>Perzocha. napis>ja nad forma się jeszcze zastanawiam. Ustna z pewnością
    >bardziej stresująca, ale może łatwiejsza? :P

Jutro nie ma cywilizacji Amerykańskiej, bo jest oficjalne rozpoczęcie roku na WPiA:) Nie ma zajęć dydaktycznych.
| |

Grono studentów I roku stosunków międzynarodowych - dziennych na Uniwersytecie Kardynała Stefana...

Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, WPiA

Zapisz się do klasy

Strona 1/13

Agata

TurboDymoStudent

no name

JoAsia

Olla

dorot.a

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki