- 1
- 2
-
Dominika
Mam pewien szalony pomysł, zeby zdawać do waszego liceum :) Tylko jeszcze nie wiem, czy to dobry pomysł. Mam nadzieje dowiedzieć się tego od was. Spotkanie informacyjne niestety mnie ominęło. Głównie interesuje mnie atmosfera w szkole, uczniowie i różne inne ciekawe nieoficjalne informacje :D fajnie by było wiedzieć, czy ze mam szanse mając około 90 punktów z egzaminu i czerwony pasek na koniec. W tym: 4 z matmy i z polskiego. 5 z gegry, fizyki, chemii, biologii i infy :) Powiecie mi?? -
Anonim
A masz jakieś olimpiady na koncie? Wysokie miejsca w konkursach? Bo to się liczy w dużym stopniu.. A tak w ogóle to zawsze można zdawać do matexu.. :D
Atmosfera w szkole jest znośna.. Na pewno znajdziesz sporo ludzi, w których gronie będziesz sie dobrze czuć.. Zawsze będzie się z kogo i z czego pośmiać. To gwarantuję! :) Bo to jest ogólnie wesoła szkoła, dopóki się nie myśli o tym, że jesteśmy w szkole.. :P
Nauczyciele.. Zależy na kogo trafisz. Od razu mówię, że szkoła idealna pod tym względem nie jest -> odsyłam dwa wątki niżej (+/-), nie sugeruj się zbyt mocno tamtymi informacjami, bo skupiłem się na negatywnych stronach grona p. Jest tutaj sporo nauczycieli, którzy potrafią dobrze uczyć i u których jest całkiem miła atmosfera.. -
dori333
jak dla mnie nie mogles dokonac lepszego wyboru. nie znam szkoly w ktorej byla by taka atmosfera, spotkasz tu kazdy typ czlowieka, a przy tym nikt nikogo nie wytyka palcami, jest kupe przyjznych ludzi ktorzy zagadaja cie tylko dlatego ze przez minutke posiedziales sam na korytarzu, ja juz pierwszego wrzesnia w pierwszej klasie poznalam jakas 5 drugoklasistow - co chyba mowi samo za siebie.
co do nauczycieli to odsywlam do wyzej wymienionego watku.
jezeli nie idziesz tu dal nauki to przede wszytkim warto dla atmosfery -
atea
hehe. no nie wiem czy nikt nie wytyka nikogo palcami;> może po prostu osoby wytykane mają tak zaprzątnięty umysł nauką, że tego nie zauważają?
poza tym ja bym tak nie piała na temat tej atmosfery. od 3 klasy raczej byłam nią zażenowana;>
co do olimpiad i konkursów to u mnie w roczniku nie trzeba było ich koniecznie mieć. dajcie spokój, aż tak trudno nie jest się tutaj dostać -
-
Piotras
zdawać - dobry pomysł. w kwestii szans punktów pasków olimpiad konkursów etc. się nie orietnuję. -
.
Heh ja zdałem z czwórkami z podstawówki i z 2 i 4 z examów (polski i matematyka). Ale to chyba było strasznie dawno... co do poziomu nauczania, w naszym roczniku były różne przypały:
- gość z równoległej klasy stwierdził na maturze, że stary człowiek walczył z Moby Dickiem
- Kumpel z klasy uparł się, że w Weselu występowała Rejczel, a jak dostał laskę, powiedział do nauczycielki "Kurwa mać"
- Inny gość (wyleciał po miesiącu z klasy za próbę uduszenia kierowcy autokaru podczas jazdy) na klasówce z historii przepisywał chińskie znaczki z ołówka
- Ja sam, nie chwaląc się, napisałem Wiesografowi na kartkówce, że Orzeł Bielik zalicza się do roślin chronionych
- Tak dla odmiany Ciasiowa była święcie przekonana, że jacuzzi to japońska mafia....
Ogólnie jak się trafi na grupę 30 ludzi kładących narząd na edukację - jest fajnie. Klasa F 1981 rzadzi.
A propo - jakbyś miała na maturze pisemnej z polskiego temat z zakresu literatury współczesnej, nie pisz o Lalce więcej niż połowę, bo Ci strasznie zaniżą ocenę. -
dori333
jezeli chodzi o dostanie sie to z ponad 90 pktami z egzmainu i piatkami nie powinno byc problemu, ale zawsze lepiej miec olimpiady
alien ty nie zdawales z nowa rekrutacja...
jak ktos ma olipiade chociazby jakas ekologiczna czy niewiadomow jaka to sie dostaje przed reszta. w tym roku byl szum ze musieli przyjac chlopaka z samymi trojami bo mial logie.
za naszych czasow (dwa lata temu) trzeba bylo miec cos ponad 160/200 pkt rekrutacyjnych -
ewa tejlor krass
atmosfera super
w moim zyciu najweselsze 4 lata
reklame moge robic i sie podpisywac wszystkimi koczynami
zdawac -
klareństwo
ja też wspominam wspaniale swoje 4 lata, ale podobno szkoła się zmienia... ludzie inni, bez wrodzonej fantazjii i niesamowitości w czaszkach :) trzeba się przejść do szkoły i troszkę w niej posiedzieć... :) bo kto wie co zostało z cudownych lat? powodzenia! -
O
-
ewa tejlor krass
klareństwo, co ty mówisz? zresztą nie tylko ty, dużo ludzi ak opowiada. Bez nas już nie jest fajnie? nie wierzę w takie teorie. -
Tazo
Jedne z najlepszych lat zycia :) (pare lat temu to bylo)
Moze i cos sie zmienilo ale dalej jest fajnie - wiem bo bywam w LO i mam tam troche znajomych jeszcze -
dori333
tak trzymac ludzie!!! robic reklama!!! nie ma co ukrywac ze lepszej szkoly w wawie nie ma...
bo gdziez sa fajniejsi ucznioweie?? no i absolwenci oczywiscie tez; ) :P -
Dominika
Popytałam się u siebie w szkole kto idzie do Staszica i doszłam do wniosku, że współczuje wam. Ja zostaje w mojej starej budzie. Reytan wkońcu nie jest taki kiepski :D -
Anonim
Staszic to byly najlepsze 4 lata mojego zycia, szkoda ze tak szybko minely... Nam nie ma czego wspoczuc, wspoczuc mozna jedynie tym, ktorzy nigdy sie nie dowiedza jak to jest byc w Staszicu:)
Pozdro dla wszystkich starych ziomkow!!! -
.
-
lipek
kasia kasia; )
trzeba utrzymywać zdanie o staszicu :)
ciężko się dostać ciężko wylecieć i atmosfera jest super; )
chyba żę ktoś trafi do złej klasy bo takich też nie brakuje; )
ale generalnie luźno było; )
z perspektywy parząc szoda żę tylko 4 lata; )
a dziwnie się patrzyłem na tych co tam dłużej siedzieli :P -
lipek
kasia kasia; )
trzeba utrzymywać zdanie o staszicu :)
ciężko się dostać ciężko wylecieć i atmosfera jest super; )
chyba żę ktoś trafi do złej klasy bo takich też nie brakuje; )
ale generalnie luźno było; )
z perspektywy parząc szoda żę tylko 4 lata; )
a dziwnie się patrzyłem na tych co tam dłużej siedzieli :P -
Anonim
dori333 ---> "spotkasz tu kazdy typ czlowieka"
i "czlowieka" .. tylko musze Cie uprzedzic.. przynosc maske gazowa jak bedziesz wchodzil do klasy po matexach.. :P
"przy tym nikt nikogo nie wytyka palcami"
stare dzieje.. ja co chwile slysze zlosliwe komentarze od chlopakow na temat nielicznej liczby dziewczyn.. ze sa : pasztety.. ze w ogole nie sa dziewczynami itp itd..
przykre..
"zagadaja cie tylko dlatego ze przez minutke posiedziales sam na korytarzu"
zalezy jakich masz znajomych.. zapewniam Cie ze mozesz caly dzien przesiedziec i patrzec sie w okno i nikt tego nie zauwazy..
i jeszcze jedna dobra uwaga.. : warto tutaj byc.. chociazby ze mozesz na korytarzu spotkac rozowe pokemony :) -
Anonim
dori333 ---> "spotkasz tu kazdy typ czlowieka"
i "czlowieka" .. tylko musze Cie uprzedzic.. przynosc maske gazowa jak bedziesz wchodzil do klasy po matexach.. :P
"przy tym nikt nikogo nie wytyka palcami"
stare dzieje.. ja co chwile slysze zlosliwe komentarze od chlopakow na temat nielicznej liczby dziewczyn.. ze sa : pasztety.. ze w ogole nie sa dziewczynami itp itd..
przykre..
"zagadaja cie tylko dlatego ze przez minutke posiedziales sam na korytarzu"
zalezy jakich masz znajomych.. zapewniam Cie ze mozesz caly dzien przesiedziec i patrzec sie w okno i nikt tego nie zauwazy..
i jeszcze jedna dobra uwaga.. : warto tutaj byc.. chociazby ze mozesz na korytarzu spotkac rozowe pokemony :)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne