-
nora
jak tam jest u was? warto składać papiery?
bardzo cisną nauczyciele?
jak z imprezami? :D
jaka atmosfera? luzy, czy nauczyciele i dyrekcja biegają za wami, że musicie być świetni? (jak np w znanym pewnie niektórym pojebanym gimnazjum domeyki :P)
bo tam się zastanawiam dokąd zdawać.... -
Anonim
[ czy nauczyciele i dyrekcja biegają za wami, że musicie być świetni? ]
Raczej (z wyjątkami) wprost przeciwnie, co też najlepsze nie jest.
Ale ja się nie znam; ) -
nora
-
Łukasz Słomczyński
Ja złożyłem, chodziłem, ukończyłem bez powtarzania klasy (choć niewiele brakowało :P) i stwierdzam, że warto! :) -
-
Anonim
a tak poza tym mnie się podoba
nauczyciele nie cisną, ewentualnie niektóre polonistki; ), raczej jest luz...
ludzie w porządku, zazwyczaj na przyzwoitym lub wyższym nawet poziomie :]
mialem ta przyjemnosc chodzic do "domeyki", jeszcze za jego lepszych czasow [:P] i przyznaje ze jest duza roznica..
to jest liceum a nie gimnazjum i to widac slychac i czuc, stosunek nauczycieli do uczniow jest zdecydowanie inny...na pewno nikt nie bedzie sie Toba zajmowac jesli sama nie zechcesz czegos w tym kierunku zrobic -
Anonim
Oddawaj moją wypowiedź, kradzieju matinfowy. :> Ja to chciałem napisać. :P
Raczej warto. Raczej... -
Anonim
-
Maziu
jasne, ze warto. Ta szkola daje tyle mozliwosci rozwoju, ze az trudno wymieniac. Wspiera ucznia. -
Tasior
Imprez trochę mało, bo i kobiet niedużo, (chociaż ostatnio chyba jest tendencja wzrostowa)
a tak poza tym to szkoła w porządku. -
Darth Hunterix
Ostrzegam jednak - Staszic zmienia ludzi. Ja po trzech miesiącach jestem już zupełnie innym człowiekiem niż byłem jeszcze w czerwcu tego roku! -
Maziu
-
Anonim
-
Gamsider_
Mi się zdaje, że do tej szkoły trzeba się nadawać. I z tym niestety należy się chyba urodzić. Jak masz chodzić do Staszica, to będziesz chodził i tyle.
Szkołę zawsze można zmienić, ewentualnie. szkoła zmieni ciebie:P (na lepszy model) -
wójek samo zło
szkola zmieni Ciebie.. nawet bardzo.. czy na lepsze? ciezko powiedziec
Staszic to nie tylko marka, ale cos wiecej.. to niesamowici ludzie, Ci najzdolniejsi, przyzwyczajeni do tego ze sa elita.. a przez to niezwykle leniwi
poza tym Staszic to niewidzialne cisnienie w powietrzu.. niby nikt nikogo nie goni.. ale jednak..
*anegdota - ide sobie przy metrze centrum, trojka nastolatkow, jeden z nich mowi o kims trzecim 'to Staszic' z taka pogardo-zazdroscia - kwintesencja; ]
skonczylem Staszica, polecam, najwyzej sobie nie dasz rady; ] -
-
Aksamit
Szkoła zmieni Cię na coś bardzo oryginalnego:> Poznasz ludzi których nie będziesz mogła podciągnąć pod znane wzorce (z czasem może i sama się taka staniesz, czego jak najbardziej życzymy) Z większością pogadasz - a co więcej:zrobisz - dosłownie wszystko. Możnaby się spodziewać - zgodnie ze stereotypem - zamknięcia umysłowego na zadanka, zadanka,zadanka, lecz przekonasz się że bardziej >otwartej< społeczności nie znajdziesz;)
Z czasem nauczysz się samodzielnego uczenia, czyli najważniejszej rzeczy w toku kształcenia(bo na lekcjach to się będziesz opierdalać i to ostro(patrz: polski + Wojtala.....)).
Może kiedyś przesiąkniesz prawdą że "równia, bloczek i sprężynka - to jedyne dlaczego warto żyć; reszta to ułuda" i zaczniesz postrzegać świat na wektorach. :p
Tak czy siak, kiedyś siądziesz w miejscu jak Trzcinowa Dolina popijając Malibu przed kolejnym dniem spływu, i będziesz rozmyślać z tymi wszystkimi oryginałami w tenże sposób: "gdyby ktoś mi pierwszego września powiedział o rzeczach które mi się zdarzą, uznałbym go za wariata".
Ja zachęcam:) -
Marta
"to niesamowici ludzie, Ci najzdolniejsi, przyzwyczajeni do tego ze sa elita.." - nie no, człowieku, mów za siebie. nie wszyscy w staszicu są tacy beznadziejni...
jedno jest pewne - ta szkoła naznacza na długo! dla przykładu opowiem historyjkę, która przydarzyła mi się prawie dwa lata temu:
zostałam zawieziona do szpitala na banacha w celu zszycia rozciętej ręki. przyjmujący mnie chirurg był bardzo niezadowolony, że musi się ruszyć, gdyż był 24 grudnia... najpierw potraktował mnie nieprzyjemnie, ale po chwili rozmowy nawiązała się nic sympatii. skubaniec nie zapytał mnie, co studiuję, tylko jakie liceum skończyłam. na odpowiedź zareagował mniej więcej tak: "coś tak czułem!". facet swego czasu skończył gottwalda... srasznie się rozczulił. on zresztą też był jakiś dziwny :) (pozdorwienia dla pana doktora!!!)
-
Anonim
"to niesamowici ludzie, Ci najzdolniejsi, przyzwyczajeni do tego ze sa elita.."
a mi jest wstyd, że ktoś z wogóle może tak o mnie myśleć...
Szkoła może nie najgorsza. Ma swoje plusy, ale minusy także. Dlatego nie należy spodziewać się cudów. Szkoła to jednak szkoła. -
Qermit
>>>bo tam się zastanawiam dokąd zdawać....
Tam gdzie jest odpowiedni (czytaj jak najwyższy) poziom
>>>jak z imprezami? :D
To już zależy tylko od klasy do której trafisz (czyli też od ciebie)
>>>bardzo cisną nauczyciele?
A nawet jeżeli to co? Chociaż ja tego aż tak nie odczuwam, ale wiem że w mojej szkole są gdzieś dzięcioły, które mają już dziurę w biurku.
>>>jaka atmosfera?
Po W-F lepiej nie pytaj. A tak to jest GIT
>>>czy nauczyciele i dyrekcja biegają za wami, że musicie być świetni?
Myślisz że im się aż tak chce? Jeżeli nie wykażesz odrobiny inwencji/dobrej woli to nie kiwną nawet palcem.
>>>jak tam jest u was?
Znam bardziej pojebane szkoły.
>>>warto składać papiery?
To jest ta wielka niewiadoma.
-
...:::Danao:::...
Hey a tak od ilu pkt z egzaminu dostaliscie sie na staszica?? a jak juz przeszliscie pierwszy etap to byly jeszcze ich egzamin przejsc co nie?? wogole napiszcie jak tam sie dostac:D
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne