XIV LO im. Stanisława Staszica [1555]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Konrad

Siemka, chciałem się dostać do Waszego liceum, ale nie myślę bym miał 160-170 pkt na dostanie(ale od 150-160), więc chciałbym bardzo dostać się do mat-exu. Stwierdziłem, że w moim gimn. jest poziom co najwyżej średni, więc chciałbym korepetytora, który by mnie przygotował. Pytanie moje brzmi:
    Czy znacie jakiegoś dobrego korepetytora(np. Matex'a na studiach:))?
    Z czego mam się przygotowywać do tego testu?

Z góry dzięki;D
  • Anonim

zadania z poprzednich lat są na stronie http://www.staszic.waw.pl
  • Konrad

Oczywiście, wiem i przeglądałem, ale nie wiem z jakiego zakresu one są oraz czego warto się uczyć/
    co ćwiczyć do testu.
  • Konrad

Proszę o odpowiedź:)
  • Konrad

Odświeżam, jeśli można.
  • Anonim

Nie można. Radzę przestać.
  • ..::Piotrek::..

A nie lepiej byłoby odpowiedzieć? :)

Ogólnie rzecz biorąc nie ma dokładnie określonego zakresu materiału, którego opanowanie gwarantuje dostanie się do matexu. Wiadomo jedynie, że jeśli ktoś naprawdę interesuje się matematyką to dotrze do zadań podobnych jak te, które dane było rozwiązywać kandydatom w poprzednich latach. Może to właśnie na tym polega fenomen owej klasy. Osobiście polecam robić wszystko co można znaleźć w zbiorach przygotowujących do olimpiady i konkursu przedmiotowego z matematyki, ponadto warto przeczytać troszkę o podstawach kombinatoryki ( i tych zagadnień, które znajdziesz w zadaniach do matexu, ale nie w innych zbiorach zadań ). To wszystko z mojej strony co mogę Tobie przekazać.
    Oczywiście życzę powodzenia w przygotowaniach i na samym egzaminie.
    Pozdrawiam
    Pedro
  • Anonim

Jakbym znał odpowiedź, to bym odpowiedział.
  • Anonim

Dobra. Nie jestem z liceum, ale najlepsze zadania jakie mogą być żeby się do czegoś takiego przygotować, to z olimpiad matematycznych. Polecam pierwsze (wszystkie) i trzecie etapy (niektóre), zadania z drugich są nieco trudniejsze niż te wymagane na teście do matexu. Albo tak mi się przynajmniej wydaje.
    To tak moim skromnym zdaniem.

A poza tym, myślę, że do tej klasy idą ludzie, którzy naprawdę kochają matematykę i ją bardzo, bardzo dobrze umieją, więc nie potrzebują specjalnych miesięcznych przygotowań, żeby zdać te testy.
| |

Grono uczniów, absolwentów, pracowników i osób związanych z XIV LO im. S. Staszica (dawniej Got...

XIV Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)