XIV LO im. Stanisława Staszica [1555]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytanie na temat warunków tamże panujących.
    Jeśli mi się dobrze wydaję, to co roku każda klasa jeździ w to samo miejsce.

Zatem: jakie są pokoje? Czy są jakieś media tudzież internet?
  • CeLeJ

TV w każdym pokoju, internet bodajże jak sobie wykupisz, łazienka w każdym pokoju, w każdym pokoju również śmietnik na suficie; ]
  • G.

No i te litewskie programy w telewizorni, tak?
  • Maziu

My mieliśmy internet jak chłopaki wzieli 50 metrów kabla... TV nie jest potrzebne, zapewniam. Śmietnik nie przeszkadza. Za to było cholernie zimno - pod koniec września śnieg padał poziomo (przez wiatr).
  • shaql

internet można sobie wykupić u obsługi hotelowej (jak jedna osoba kupi, to wszyscy mają hasło :P ), lub zhackować. a informacje o hotelu są tu: http://www.polskidom.lt/
  • Anonim

W jakiej cenie są te usługi dodatkowe?
  • emma

hasło kosztuje 10 litów, czyli około 10 zł. Jak podzielisz na całą grupę, to koszty nie są zauważalne
  • r.

w Wilnie jest super.
  • Norbert

>Statystyczny błąd człowieka napisał
    >No i te litewskie programy w telewizorni, tak?

Te po 23:00 były bardzo interesujące :D- nie trzeba było znać specjalnie języka;]
  • G.

Wiadomości z dnia?
  • Norbert

nie, w wiadomościach dnia trzeba raczej znać język aby je zrozumieć:P
  • Biały

Ja pamiętam tylko Spongebob Squarepants i Drawn Together z Wilna. Trzeba było znać język, ale angielski. :P
  • emma

taaaa programy po 23 wymiatały:P

ogólnie zgadzam się z r.
    Wilno jest fantastyczne. Kto nie pojedzie, ten Prezydent Kaczyński
  • Anonim

a wtajemniczcie starucha, co w tym Wilnie się robi (poza oglądaniem programów telewizyjnych i tego typu nieoficjalnymi rozrywkami)? :P
  • shaql

>фик napisał
    >a wtajemniczcie starucha, co w tym Wilnie się robi (poza
    >oglądaniem programów telewizyjnych i tego typu
    >nieoficjalnymi rozrywkami)? :P

jako że są to warsztaty humanistyczne, to musimy łazić po mieście i zwiedzać, w ten sposób, że każdy się zgłasza do referowania jakiegoś obiektu (na ocenę), oraz cała klasa przygotowuje przedstawienie teatralne, które chyba ma być związane z twórczością Mickiewicza, i które raz jest grane w Wilnie, a raz w szkole (to drugie na szczęście mi się udało uniknąć :D ). No i za przedstawienie kolejne oceny.
    http://wilno.staszic.waw.pl/ - tu są jakieś prastare zdjęcia (może kiedyś się tym zajmę, żeby z tym lepszy porządek zrobić... :P )

hmm czy coś jeszcze tam było? nie przypominam sobie :P
  • Kudłaty

>shaql napisał
    > http://wilno.staszic.waw.pl/ - tu są jakieś prastare
    >zdjęcia (może kiedyś się tym zajmę, żeby z tym lepszy
    >porządek zrobić... :P )

Jeżeli umiesz skutecznie zmusić uczniów żeby dali jakieś zdjęcia to zrobienie porządku nie jest problemem :P. Ja kiedyś próbowałem namówić samorząd żeby powiedzieli ludziom żeby dali jakieś zdjęcia, ale samorząd nic nie zrobił a ja już nie za bardzo mam kontakt z drugimi klasami...
  • shaql

>Kudłaty napisał

>Jeżeli umiesz skutecznie zmusić uczniów żeby dali
    >jakieś zdjęcia to zrobienie porządku nie jest problemem
    >:P.

akurat o co innego mi chodziło - nie tylko zdjęcia, ale i dodać informację czym są te warsztaty humanistyczne, dać jakiś program itd. (bo taki link, co to tylko zdjęcia pokazuje i nie wyjaśnia ocb... to lepiej dodać osobną kategorię do galerii).

> Ja kiedyś próbowałem namówić samorząd żeby
    >powiedzieli ludziom żeby dali jakieś zdjęcia, ale
    >samorząd nic nie zrobił

hehe

> a ja już nie za bardzo mam
    >kontakt z drugimi klasami...

mnie jakoś, o dziwo, sporo osób zna, więc można co nieco załatwić.
    zajmę się tym kiedyś... :P
  • Łasic

Z nietrywialnych informacji, które tu jeszcze nie padły, to warto poprosić mamę o dodatkową kase na wyżywienie, gdyż zarcia w domu polonii jest mało i niedobre. Za moich czasów przez trzy dni z rzędu serwowali to samo mięso w stanie coraz bardziej zmielonym a jajko ze śniadania lądowało później w sałatce. Natomiast pizza na starym miescie jest dobra i tania ^^

A z rzeczy w tv polecam filmy z lektorem - "hasta la vista biejbe" najlepiej brzmi z litewskim akcentem :)
  • Kudłaty

>shaql napisał
    >
    >akurat o co innego mi chodziło - nie tylko zdjęcia, ale i
    >dodać informację czym są te warsztaty humanistyczne, dać
    >jakiś program itd.

Przydałoby się, ale trzebaby kogoś zmusić żeby napisał; -).

>(bo taki link, co to tylko zdjęcia
    >pokazuje i nie wyjaśnia ocb... to lepiej dodać osobną
    >kategorię do galerii).

Lepiej to może nie, bo to działa istotnie lepiej od galerii, w szczególności można łatwo obejrzeć następne zdjęcie, są opisy zdjęć które można łatwo edytować nie dostając nadmiernych uprawnień (sądząc po ilości opisów w głównej galerii to tam nie jest tak łatwo).
  • Max

Wilno jest zajebiste. Tyle w temacie
  • 1
  • 2