XIV LO im. Stanisława Staszica [1555]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ch

Cześć.
    Byłem matexem ale się nie utrzymałem. W poniedziałek prawdopodobnie mam egzamin z matematyki do klas nie-eksperymentalnych (podobno jest wolne miejsce w D). Byłbym wielce wdzięczny gdyby ktoś (zwłaszcza z klasy D) napisał co było robione na matematyce w zeszłym roku szkolnym. Jest to dla mnie bardzo ważne, bo nie uśmiecha mi się powtarzanie roku.

Ta sama prośba poszła na Forum Staszicum, obawiam się jednak, że jest tam bardzo mały ruch.
  • Flava coma

Jestem co prawda z C, ale program mamy ten sam raczej. Logika matematyczna prawa de' Morgana itd., działania na zbiorach, kwantyfikatory, średnie + Tw. Cauchy'ego, wartość bezwzględna, trygonometria i funkcje (parzyste, odwrotne itd.), tożsamości trygonometryczne, funkcja liniowa i te wszystkie rzeczy z nią :P, równanie okręgu, wyznaczniki, iloczyn kartezjański, indukcja, twierdzenie sinusów, cosinusów, o dwusiecznej kąta w trójkącie, interpretacja tw. Cauchy'ego w geometrii, funkcja kwadratowa, wzory Viete'a, funkcja kwadratowa z parametrem. Klasa D pewnie realizuje program bardzo podobny pokrywający się pewnie w 90% z tym. Jeżeli masz jakieś pytania bardziej szczegółowe to zadawaj. Jak są jakieś błędy w nazwach czy coś to przepraszam :P. Jak poszło Tony'emu i innym poprawkowiczom z naszego rocznika? I jak hym oblejesz ten egzamin to przenosisz się do innej szkoły czy cuś? Tak czy siak życzę powodzenia i mam nadzieję, że pomogłem :) Pozdrawiam, Wiktor.
  • Ch

Tomasz zdał, Gutek zdał historię (nic nie wiem o hiszp) i tyle wiem. Twierdzenie Cauchy'ego? Wg. wiki to zachacza już o analizę, granice, całkowanie etc. Wyznacznki macierzy tylko do rozwiązywania układów równań liniowych (Cramer), czy coś ponadto? Na jak dużych macierzach?
  • Flava coma

3 na 3, raczej więcej nie będą wymagać, a z tw. Cauchy'ego to, że średnia kwadratowa jest większa od arytmetycznej, która jest większa od geometrycznej, która za to jest większa od kartograficznej na liczbach a i b (lub równa gdy a=b :P) . I tyle :P
  • Ch

No. To o ile znów nie (określenie urągające godności forum) w najgłupszy możliwy sposób, powinno jakość pójść.

Dzięki wielkie niewysłowione.
  • Maggy

Ja jestem z D. Nie wydaje mi sie, żebyśmy mieli coś więcej niż to, co już opisał Wiktor.
    W dodatku za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć tw. Cauchy'ego, a 'kwantyfikator' też mi niewiele mówi... Radzę się jednak tym nie kierować, bo nazwy różnych operacji matematycznych nigdy nie były moją mocną stroną.

Powodzenia na egzaminie!
  • BZYK

Wiktor kłamie.
  • Flava coma

uch. wydało się.
  • Anonim

Szkoda chrakpu, będzie nam Ciebie brakowało.
    Zdałeś?
    Wiadomo kto chce do nas dołączyć?
    Oby zło się nie powtórzyło...
  • Ch

Zdałem.
    Uważaj. Zło się czai.
  • Ola

Teraz będzie się czaiło w 2d?
  • Anonim

>Ch napisał
    >Byłem matexem ale się nie utrzymałem.

U kogo, jeśli to nie tajemnica?
  • Ch

Prof. Konarski. Tyle, że moja wina.

Ja się nie czaję.
  • Anonim

>Ch napisał
    >Prof. Konarski.

Nie wyrażam zdumienia.

A jeśli u tego samego nauczyciela rok w rok problemy z zaliczeniem ma circa połowa klasy, to jest to problem i wina nauczyciela, a nie uczniów.

Notabene, gdyby w swoim czasie ktoś mi powiedział, że mogę sobie zmienić profil, to bym z tej opcji z rozkoszą skorzystał, miast męczyć się cztery lata z Jego Bezowością.
| |

Grono uczniów, absolwentów, pracowników i osób związanych z XIV LO im. S. Staszica (dawniej Got...

XIV Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)