-
Piękna Pasquda
witam :)
całkiem niedawno na konkurencyjnym portalu naszej klasy, gdzie Staszic posiada takze wielu swoich reprezentantow, rowniez nieco starszych, padl pomysl zorganizowania wspolnego staszicowego wyjscia do teatru. inicjatywa wychodzi od osob, ktore skonczyly nasza szkole pewnie jakies 20 lat temu (strzelam), wiec zamiar jest zrobic to z rozmachem :) ale nie az tak, zeby wyszedl z tego nowy bal absolwentow, po prostu kulturalne spotkanie :)
a teraz szczegoly:
- poczatek grudnia, najlepiej w okolicach Mikolajek, tak, zeby bylo juz troche swiateczne atmosfery
- ida uczniowie, nauczyciele, absolwenci, wychowankowie, ale takze krewni i znajomi krolika, czyli wszyscy ci, ktorych chcielibysmy zabrac (znajomi, rodzina, sasiedzi, ciocia Jadzia z Pipidowka Malego)
- nowy spektakl "Bajki robotow" wg Lema (premiera byla 11.09.08) w nowootwartym teatrze Capitol przy Pl.Bankowym/Marszalkowskiej
-poniewaz plan jest taki, by uczynic to z rozmachem, wiazaloby sie to z wynajeciem teatru. miesci on okolo 350 miejsc, wiec licze na to, ze nie sprawi to problemu. byloby to tym fajniejsze, ze wtedy zapewne udostepniono by nam klub, ktory miesci sie przy teatrze, na jakies spotkanie i pogadanie przed/po. wtedy latwiej byloby tez wynegocjowac dzien i godzine przedstawienia i liczyc na ewentualne znizki przy kupnie biletow.
teraz pozostaje mi liczyc jedynie na Wasz odzew. co myslicie, , powiadomcie znajomych, co to chetni moga byc, ale na grono i n-k nie wchodza raczej (ja wlasnie do takich naleze; ) ), czy Wy jestescie chetni, a jesli tak, to odezwijcie sie:
-do mnie wiadomoscia prywatna na gronie, mailem na willow_wierzbowlosa@o2.pl, gg 4355685 (preferuje mail, gg takze rzadko sprawdzam niestety, a wiadomosci sa czasowe)
-do pani Krystyny: krysialip@poczta.onet.pl
oczywiscie pamietajcie o tym, zeby zalaczyc informacje o tym, na ile biletow jestescie chetni.
jak tylko dowiem sie cos nowego (np. ile wyniesie na osobe taka impreza), to na pewno zamieszcze.
pozdrawiam i licze na szeroki odzew :) -
Melanijka
-
Piękna Pasquda
nie moj, ja tylko rozprowadzam info, ktore dostalam od pani Krystyny :)
kolejna prosba: jesli macie znajomych/ rodzenstwo po starszych rocznikach Stasia, to przekazcie im, niech oni przekaza dalej swoim znajomym. ja siegam najwyzej trzy lata w gore, a to raczej niewiele :) ale zawsze cos :)
i jeszcze: nie jestem na forum staszicowym (na stronie) i poniewaz z reguly rzadko biore w czyms takim udzial, to nie bede zakladac sobie konta. czy ktos moglby przekleic tam po prostu moja informacje? :)
a moze by to takze zamiescic na stronie glownej Stasia? tam to juz zaglada calkiem sporo osob...
jesli by kto przekleil, niech doda moje imie na dole: Martyna Szulc, matura 2007; ) -
Piękna Pasquda
uwaga uwaga
nowa data
poniewaz rozeznanie w teatrze juz jest, wiec wiadomo, iz niestety wymarzony termin 6.12 jest nie do zrealizowania. poniewaz uznano, ze lepiej przyblizyc niz oddalic (im blizej swiat tym ludzie bardziej nerwowi; ) ), to patrzac na kolejne terminy wyszlo, ze bedzie to :
15.11.08, sobota.
pozniej sie nie dalo, bo sa jakies premiery, a 15tego moga to zrobic tylko dla nas, wiec bierzemy :)
mam nadzieje, ze nikogo to nie boli :) -
-
Anonim
Twoje posty przekopiowałem na foum staszicum, wiadomość czeka na zaakceptowanie przez moderatora. (który soę może przyczepić z powodu niedoboru polskich znaków, a nie chciało mi się edytować Twoich wiadomości) -
Piękna Pasquda
znana jest orientacyjna cena - bedzie to jakies 45-50 zlotych za osobe.
i teraz pozostaje pytanie - jak sie zamierzamy rozpoznawac? bedzie tlok i scisk, czy chcemy miec jakies plakietki? oznaczenia? transparenty? cokolwiek? :>
ja rozumiem, ze tutaj jeszcze wszyscy wiemy jak kto wyglada, ale chodzi takze o to, by oznakowac samo miejsce zgromadzenia danej klasy na korytarzu na przyklad :) czy idziemy na zywiol? :) -
Piękna Pasquda
-
Melanijka
może kolorki dla każdej klasy wybierzemy? Będziesz miała listę osób, możesz poprosić, żeby zgłaszali się z klasą i rocznikiem. No i hmmm...karteczki z imieniem i nazwiskiem?
Przekażę jakoś senatorom cenę... -
Piękna Pasquda
Kolorki mnie zaintrygowaly; )
moze byc niezle :)
a tak w ogole, to kto jest teraz prezydentem Staszica? :> -
Beata
Ale wpadka, Martyna:P
Nie prezydentem, tylko Panią Prezydent i jest nią Melania, która właśnie jest jeden post nad Tobą:)
-
Anonim
jaka wpadka, jak ekipa rządząca zrobiła ten przewrót majowy, to ja w sumie też nie wiem, czy może jej skład się znowu zmienił :P -
Melanijka
To ja jestem prezydentem?!
Nie no, jak narazie jestem jedyną w szkole specjalistką od przewrotów i to kwietniowych...
-
Szczupak
jakby ktoś chciał wyjaśnienie, to chodzi mniej więcej o to, że Melania została prezydentem, podczas gdy kandydatami byli Loczek i Matex, a na Melanię i tak by nikt nie głosował; ] -
Anonim
aaa... to kto ją w takim razie wybrał? demokracja jednoosobowa? :P
(troszkę chyba schodzimy z tematu...) -
r.
-
Melanijka
i w ten sposób prawie każdy temat kończy się dyskusjami o mnie...ciekawe; P -
Szczupak
-
Anonim
no i co się dziwisz, jak została zupełnie zignorowana decyzja wyborców? wybieraliśmy innego prezydenta (oczywiście Jacka Lewkowicza :D ), a tu nagle, bez oficjalnych ogłoszeń, zmienia się ekipa rządząca. co byście powiedzieli, jakbyście się dziś dowiedzieli, że od miesiąca z jakichś przyczyn pan L. Kaczyński musiał zrezygnowac z urzędu, więc powołano jakiegoś innego polityka na jego miejsce?
EDIT: post oczywiście skierowany do pani prezydent, czy jaki tam ona ma aktualnie tytuł :P Szczupak mi się pod posta wepchnął :P -
Szczupak
biorąc pod uwagę, kto by zajął jego miejsce, nie zauważylibyśmy pewnie nawet zmiany :D -
Melanijka
Pfff... z miliard razy pewnie jeszcze powtórze, a wy i tak zapomnicie. ( o cholera, mówię jak p. Uss; P).
To nie była moja decyzja; P
Yhm, przy zmianie Kaczyńskiego, to nie wiem, czy bym się nie ucieszyła...
Szczupak, ktoś musi być skromny w tym gronie; P
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne