-
ŤẫđغǾ
jak już wcześniej wspominałem, szykuje sie nowa edycja slipów. W związku z tym ze trzeba zrobić trochę szumu, żeby wszyscy wiedzieli (kartki rozwieszę w tym tygodniu), to losowanie proponuje zrobić w następny piątek żeby wszyscy sie ogarnęli.
Jeśli chodzi o system to wydaje mi sie ze optymalne bedzie zrobienie 3 grup po 4 klasy w każdej (trzecich klas nie uwzględniam w nowej edycji). Po zakonczeniu fazy grupowej, do pucharowej przechodzi najlepsza ósemka z tabeli ogólnej (standardowo liczą sie najpierw punkty, potem bilans bramek itd.) i jedziemy 1 z 8, 2 z 7 itd.
Możecie grac po ilu chcecie, kiedy chcecie (byle w wyznaczonym terminie) i gdzie chcecie- byle byście sie dogadali. Osobiście jednak rekomenduje 5+ bramkarz, na estadio staszico po 20-25 minut polowa (na takich warunkach będzie grany finał i mecz o 3. miejsce). Mecze sędziujecie sami (oprócz finału i o 3. miejsce).
Dam rozsądny czas na rozegranie fazy grupowej, ale od razu mowie ze jeśli jakieś 2 klasy sie nie wyrobią z meczem ze sobą, to obie dostają po 0 punktów za ten mecz (wiec w interesie obu klas jest sie sprawnie dogadać co do terminu, co powinno usprawnić rozgrywki).
Ale to ogólny zarys, konkretne terminy zapodam po LOSOWANIU KTÓRE ODBĘDZIE SIE W NASTĘPNY PIĄTEK (25.04) na długiej przerwie pod/ w samorządówce (jeśli mnie wpuszczą;] )
*jeśli jakaś klasa chce grac, a nie będzie mogla przyjść na losowanie, to niech sie zgłosi do mnie wcześniej. W tej i innych sprawach możecie do mnie pisać na grono/ gg/ itd. -
Anonim
no wszystko spoko, spoko
ale mam kilka zastrzezen:
1. mozna pomyslec na zrobieniu 4 grup po 3 druzyny - rywalizacja bedzie wieksza i w ogole, a poza tym i tak wyjda 2 druzyny z kazdej grupy
2. koniecznie trzeba ustalic po ilu gramy bo jak dojdzie do meczow to jedni beda grac w 10 a drudzy w 5 wiec to bez sensu. 5+ jak najbardziej pasuje
3. czas tez trzeba ustalic, 15 min polowa jak najbardziej na staszicowe warunki wystarczy -
CeLeJ
yyy można grać na tartanie koło Hali ? bo przez granie na betonie miałem przerwe w piłce przez 6 miesięcy i nikomu tego rodzaju nawierzchni nie polecam. -
Michał
Czasu ani ilsco ludzi nie trzeba ustalac odgornie.. klasy sie dogadaja zle to zrozumiales... nie chodzi po ile chcemy ze jedna druznya 10 druga 5... poprostu klasa sie dogaduje z klasa... moga grac po 3 albo po 4 albo po 5;] a czas ile im sie chce, byle ustalic przed meczem a nie w trakcie jak jedna przegrywa i chce przedluzyz. mozna tylko ustalic minimalna ilosc ludzi, zeby jedna klasa nie przyszla w 3 osoby i upierala sie ze z drugiej tez maja grac 3. -
-
Tlałek
Wg mnie optymalnie 20 połowa 5 przerwa. Co do liczby osób to dałbym ograniczenie 5-6,7 ale nie jakoś ściśle, żeby nie było tak, że drużyna nie może grać bo mają 5 osób a trzeba 6. I niech terminy meczów po dogadaniu się obu drużyn będą zgłaszane do Tadea, żeby nie było później dziwnych walkowerów jak u nas. -
ŤẫđغǾ
>... napisał
>no wszystko spoko, spoko
>
>ale mam kilka zastrzezen:
>
>1. mozna pomyslec na zrobieniu 4 grup po 3 druzyny -
>rywalizacja bedzie wieksza i w ogole, a poza tym i tak wyjda
>2 druzyny z kazdej grupy
Ja proponuje swoj system- kazda klasa sobie więcej pogra, a poza tym żadnych różnic nie widzę. nie ma systemu idealnego (no oprocz kazdy z kazdym, ale w to sie nie bede bawil)
>2. koniecznie trzeba ustalic po ilu gramy bo jak dojdzie do
>meczow to jedni beda grac w 10 a drudzy w 5 wiec to bez
>sensu. 5+ jak najbardziej pasuje
masz racje. Ustalamy 5+ br i git
>3. czas tez trzeba ustalic, 15 min polowa jak najbardziej na
>staszicowe warunki wystarczy
chyba 25 min?
-
Anonim
gramy 5+ nie ma zmian
zagrajmy 20 zobaczysz ze po 25 ciaglego biegu nie bedziesz mial sil
-> na tartanie nie mozna grac bez opiekuna -
ŤẫđغǾ
>... napisał
>gramy 5+ nie ma zmian
>zagrajmy 20 zobaczysz ze po 25 ciaglego biegu nie bedziesz
>mial sil
gralem nie raz.
jak ktos nie ma kondycji to przeciez sa rezerwowi -
Max
-
Anonim
5+1 po 15 minut, więcej będzie można zagrać, szybciej zakończymy rozgrywki -
Max
w jakim sensie więcej?
a zresztą, puta podjęła się prowadzenia tego, to puta niech zdecyduje;] -
ŤẫđغǾ
no bez przesady, 15 minut to za mało. rozumiem 20. Przecież już na wfie bardziej sie wysilamy niz to by bylo na 2x 15 minut.
Co do szybkości rozgrywek, to to sprawę zostawcie już mnie. Nie wiem Na skroceniu polowy o 5- 10 minut zyskamy ile? max. 20 minut. Jaka to oszczednosc? Zreszta final jest i tak zaplanowany wstepnie na dzien sportu, wiec po co mamy skracac?
Dam Wam tyle czasu na grupowe, ze naprawde nie bedzie koniecznosci grac 2 meczy jednego dnia -
Anonim
-
^^ ŁazaaR ^^
>
>-> na tartanie nie mozna grac bez opiekuna
Mozna ; ] teraz sa otwarte obiekty itd. no ale pozostaje sprawa przegonienia dzieci z gim ,moze bardziej humanitarni staszicowcy nie beda chcieli tego robic; ]
zawsze jest boisko przy raszynskiej, choc tam sa niejasne zasady i przez klotnie z ochoniarzami mozna miec przygody z psami :P oraz masa innych boisk na ochocie; ) -
CeLeJ
>-> na tartanie nie mozna grac bez opiekuna
Banan powiedział ze można :P i moze coś takiego:
-kto chce gra na betonie a jak nie to moze jednak ten tartanik :P ?? -
ŤẫđغǾ
grajcie gdzie chcescie, byle by wymiary byly zbilzone.
Ogolnie nie czapialbym sie czasu gry, po ilu i gdzie gramy, gdyby nie jeden fakt. Mianowicie o kolejnosci beda decydowaly bilansy bramek. Wiadomo ze wyniki (wielkosci) zaleza od warunkow gry, wiec chcialbym zeby te byly zblizone. -
LuMatt
Dlatego ustalmy np. 2 razy 20 min plus 5 min przerwy zeby nie bylo pieprzenia pozniej -
Anonim
-
żochu
losowanie? :P
>ŤẫđغǾ wrote:
>Ale to ogólny zarys, konkretne terminy zapodam po LOSOWANIU >KTÓRE ODBĘDZIE SIE W NASTĘPNY PIĄTEK (25.04) na długiej >przerwie pod/ w samorządówce (jeśli mnie wpuszczą;] )
za tydzień; ) -
Marcyś
wykluczyli 3cie klasy to nie ma już poważnych faworytów :D
ciekawe kto teraz pokaże coś ciekawego... 2a czy 2b ? :P
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne