-
Who by fire
Witam,
zastanawiam się właśnie nad zmianą uczelni i mam parę pytań dotyczących tego kierunku :)
- Jaki jest nacisk na informatykę w stosunku do psychologii? Innymi słowy czy jest to teoretyczna psychologia z dodatkiem informatyki czy też na odwrót.
- Jakie języki programowania są nauczane? Gdzieś tam wyczytałem że pascal, ae zdziwiłbym się gdyby nie było javy/c++...
- Ile jest godzin tygodniowo zajęć i wykładów?
- Jak ogólnie stoi poziom nauczania? Czyli czy zdecydowalibyście się ponownie na ten kierunek?
- I jaki jest stosunek dziewczyn do chłopaków?; )
W mojej obecnej jest fatalny ( 1:16 ) więc to też biorę pod uwagę. :]
dziękuję za uwagę i pozdrawiam SPIKowców.
-
fiona
http://www.swps.edu.pl/new_www/stud...
tutaj masz wszystkie zajecia wypisane:) wiec mozesz sie zorientowac mniej wiecej ile jest iinformatyki, psychologii itd.
stosunek dziewczyn do chlopakow to mniej wiecej pol na pol? moze dziewczyn troche wiecej.. w kazdym razie nie tak jak na innych kierunkach na swpsie.
-
Guta
genaralnie mamy za duzo psychologii za malo informatyki a i tak nic nie rozumiem.dziewczyn wcale nie jest tak malo i to jaaakie;DDDDD -
f20z2
Jezeli zalezy Ci bardziej na psychologii niz na informatyce to dobrze trafiles... Z informatyki mamy tylko delphi i przedmioty laczace informatyke z psychologia.
Nie wiem czy to jest plus czy minus tej szkoly, ale naprawde nie trzeba duzo robic zeby zaliczac zajecia i egzaminy egzaminy na dobre oceny.
A dziewczyny ? Pokazcie mi jakies fajne na SPIK'u ???? -
-
Anonim
Nie zgodze sie z KAZIEM bo na spiku mamy najfajniejsze laski !!!
ty dobrze wiesz o czym ja mówie !!
A szczegolnie o dziewczynie ktorej i tak mieć nie będziesz !! bo... nie jestes godny -
zielone
Jako weteranka; ) (o, Boże - jestem już na V roku!!!) moge powiedziec tyle, że informatyki strasznie dużo nie ma - jestem pierwszym rocznikiem SPIKu i program studiow troche sie zmienil, ale generalnie przeszlismy najpierw przez htmla (lajcik; ) - zależnie od grupy pisalismy albo na zywca, albo w Pajączku, potem delphi (teraz wspomagane przez urocze i prosciutkie Algo), a na module w tym roku (modul to cos, co sie wybiera do specjalizacji) mielismy Jave2ME i WAPa (zajecia 'Informatyka mobilna' - baardzo polecam) i Flasha. Jak ktos chcial, byl jeszcze swego czasu fakultet z PHP. I to tyle z czystego "kodowania" do tej pory. Poza tym jest troche przedmiotow zmuszajacych do scislego myslenia, jak "Modelowanie rzeczywistosci" z fizykiem prof. Birula czy "Dynamiczna psychologia spoleczna" - dosc abstrakcyjne cwiczenia + wyklad. Poza tym - trzon psychologii. No, i troche sztuki - im kierunek starszy, tym wiecej jej sie pojawia.
Na moim roku stosunek dziewczyn do chłopaków to 1:3, ale jak relacjonuja chlopaki, ta proporcja sie zmienia; ) Ludzie w ogole bardzo fajni:] Z prowadzacymi tez da sie dogadac.
Co prawda nie wiadomo, dokąd zmierza ta szalona machina SPIK i czy w ogole ktos bedzie chcial nas zatrudnic, ale studiuje sie bardzo przyjemnie i ja osobiscie wybralabym go jeszcze raz :)
I to chyba tyle. Jak mi sie cos przypomni, to dopisze. Pzdr :) -
Who by fire
Ogólnie wasze posty są dosyć zachęcające...szczególnie te o dziewczynach ^^
mam jeszcze parę pytań o psychologię.. właściwie jak wygląda nauka tego typu przedmiotów? na przykład na czym polega 'praca empiryczna'?
a co do sztuki to jak ktoś jest antytalentem w tym aspekcie to chyba da się zaliczyć przedmiot? :P
pozdrawiam -
gabsia
Praca empirczyna polega na tym, ze wymyslasz jakies bzdurne badanie i je przeprowadzasz. Na I roku moze to byc cokolwiek, np. korelacja koloru wlosow i zjedzonych galek lodow. No moze bez przeady :p ale chodzi o sama idee pisania raportu z badan, ewentualnie zrobienia posteru. Na II roku jest to juz troche bardziej skomplikowane, badanie powinno wnosic cos nowego do psychologii + oczywiscie statystyki. Ogolnie banalny przedmiot i najnudniejszy w calej szkole, ale to jeden z tych przedmiotow, ktory trzeba po prostu zaliczyc.
Jesli chodzi o zajecia praktyczne ze sztuki to mozesz byc antytalentem, wystarczy ze masz idee :) To chyba narazie tyle.....pzdr! -
Anonim
Z tego co wiem, to w tym roku nie ma już naboru na SPIK, nawet na studia dzienne. Więc sorki kolego, ale spóźniłeś się. Zapraszamy na Informatykę. Myślę, że dadzą możliwość studiowania równolegle drugiego kierunku : psychologia i wtedy masz SPIK jak ta lala. Dużo informatyki, tyle ile zniesiesz Psycholigii. A i wykład Miziołka o sztuce wizualnej też pewnie będzie można sobie wybrać. Trzeba SPIKowi zaśpiewać REQUEM :o(
Amen. Świeć Panie nad Jego duszą. Niech odpoczywa w spokoju. -
Etel
-
Etel
czy gdyby nie było w tym roku naboru na SPIK, to widniałby tak na głównej stronie SWPS link do strony SPIKu? to byłby do wyboru pośród studiów magisterskich? to byłby organizowany dzień otwarty parę dni temu? NIE:P
więc łaskawie uprasza się o nie rozpowszechnianie bzdur :P -
zielone
racja Etel - Nitce się poplątało :/
Nabor na SPIK w tym roku jest na pewno, juz nawet ponoc pare osob jest zapisanych.
Poza tym w zeszly czwartek organizowany byl dzien otwarty samego SPIKu (dzien otwarty uczelni ze stoiskiem SPIKu byl chyba weekend wczesniej), wiec to, ze SPIK sie konczy jest wierutna bzdura.
A nabor na informatyke - swoja droga. Nie zachwyca mnie w ogole idea tego kierunku, ale zauwazcie, ze niechcacy informatyka w SWPS moze nam napedzic nowych kandydatow, nie uwazacie? Tak przez podobienstwo... Ale w sumie to osobny watek, wiec juz sie nie rozwlekam.
W kazdym razie SPIKu nie zamykaja :) -
blizzard beast
Ejdzeju, byl jeszcze fakultet z SQL, kochana. Nie to, zeby ktos sie cos naumial na nim, ale byl :P -
Anonim
-
zielone
Fęx Adasiu, jakoś umknęło to mojej nadgryzionej przez czas i zle doswiadczenia pamieci/swiadomosci; ) Albo wyparlam; )
Więc byl jeszcze SQL; ) -
Elila
Wiecie co jak tak myśle dłużej o tej Informatyce, to coraz częściej sie przekonuje że nie koniecznie to musi być takie złe.
W końcu będzie nowy męski narybek :)))) -
strofa
-
f20z2
-
Etel
-
Guta
moze nie ogromna bo podejzewam ze nic tam ogromnego nie maja ale roznica napewno jest;p