• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anna

Widziałam, że ktoś pisał o coverach Metallici i Iron Maiden... czy jest jakiś album, gdzie są te wszystkie covery czy jak to jest, bo mam niby całą dyskografię, ale tych piosenek nie:)
    No i jeszcze Sonata ma covera "Over The Hills And Far Away" (trochę mniej dokładnego niż Nightwish zrobił z piosenki Gary'ego Moore'a;P).
  • The Breakfast Club

Mam te dwa covery, jak mi podasz maila to Ci prześlę :)
  • Anna

"Fade to black"... ciekawe brzmienie dobrze mi znanego utworu:) Jakoś niewiele z jego ciężkości, którą ma w wykonaniu Metallici, a która mi się podobała. Ale podoba mi się:)
  • Anonim

Co do coveru "Over The hills........." to nie Sonnaty tylko Thyrfinga ( kaaza itp kłamią ), i ogólnie niezbyt mi sie on podoba w tej wersji.
    Dla mnie kapitalnie wyszło "Die with Your Boots on" Maidenów przebijając o wiele orginał
  • Anna

Wow dzięki, w końcu mnie ktoś uświadomił, jak teraz słucham, to w sumie możesz mieć racje; ]
  • ShiningBlack

cover Thyrfinga moze sie podobac, jest inny niz Nightwish'a
    i rzeczywiscie nie jest to Sonata, przeciez to slychac od razu, nie wiem co za ludzie przypisali to Sonacie :)))
    jednak wersja NW podoba mi sie najbardziej :D

pozdrawiam; ]
  • Anonim

Moim zdaniem wokal siada, to nie to co Tony.. zreszta oni mają growla wieć trudno się dziwić.. Nightwish rzeczywiscie zrobił to nieźle i jest to jeden z nielicznych kawałków tej kapeli które lubie. Co do coverów Sonaty: "Still loving You" i "Wind Beneath My wings".. w orginale wolne ballady, a Sonata potrafiła dać im metalowego kopa.. o Metallice nie ma co mówić bo zagrali podobnie do orginału.
  • ShiningBlack

o tak, 'Still loving You' zdecydowanie nie jest gorsze od oryginalu, ale czy lepsze ?-)
  • Anonim

Inne ( orginalne ) i nie gorsze.. a to juz się liczy...;)
  • ShiningBlack

Wlasnie :D
  • Izaak

"Still loving you" to najlepszy (tuż po przerobieniu Brytni przez Travisa :) cover jaki słyszałam w życiu.
    Jak się prawidłowo pisze Brytni?
  • harry (not so solo)

Izaak - TO siępiszę : britney xD

a co do covera, to ja nie zapomnę nigdy "Die with Your boots on", które, IMHO, jest dużo lepsze od oryginału Ironów :D
  • The Breakfast Club

A myślałem, że to grono już umarło; -)

Ps. Pewnie że jest lepsze; -)
  • Grono.Net

Harry - bo ten cover BYŁ lepszy od orginału - refrenik zaśpiewany o wiele fajniej.
    Pzd.
  • harry (not so solo)

no ba :D bez porównania ... marzyłem tak sobie, jak to Sonatka zagrałaby "Can I play with madness" ... to byłby czad !
  • The Breakfast Club

Tutaj akurat nie wyobrażam sobie aby mogli to zagrać lepiej od Ironów :>

• Grono.Net

Może nie lepiej ale napewno...szybciej; )
  • Jiraiya

Cover Scorpionsów nie bardzo mi przypadł do gustu :P. Może dlatego, że kocham Scorpionsów i wokal Klausa w tej piosence ?; ]
  • Anonim

a mi scorpions podpadł swoimi coverami między innymi queen-ów, a sonata arctica przebija każdym swoim kawałkiem... ma w sobie moc i to czuć :D
  • Anonim

nie no, ja sie NIE zgadzam z tym, że cover "Still loving you" Sonaty jest gorszy od oryginału... Mi sie właśnie podoba owiele bardziej.. tylko szoda, że nie nagrali go w całości..
    Podobnie jest z "Fade to black" równie fantastyczny cover. Jak słucham tych wszystkich oryginałów, to nie wierze, że inni wykonawcy od pierwotnych mogą przerobić ją na lepszą.. Wszystkie cowery są super! xD
    - Two minds, One soul
    - Over the hills...
    - I want out
    i wszystkie inne wymienione wyżej i nie wymienione! sonata gra najlepiej x) i już!
  • 1
  • 2
| |

Znasz? Słuchasz? Lubisz? Dołącz!

Fotki

Miejsca grona (0)