SNY [2722]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • !!!a(I)gaci(YO)u!!!

chodze na seminarium magisterkie o temacie komunikacja wizualna.musze w koncu zdecydowac sie na temat pracy. i pomyslalam o obrazach ze snow to taki troszke nietypowy pomysl i nie wiem z jakiej literatury moglabym korzystac (napewno Freud, moze Jung ale co pozatym ??)moze macie jakies pomysly??:)
  • Yanorave

Beksiński; )
  • Aga

może sen a poetyka snu w kinie. albo w ogóle sen a kino? tylko nie wiem, na ile Cie interesuje kino?
    moze by pomógł Tobie także tekst z Poe'go
    'to co widzimy i to co nam sie zdaje jest tylko snem, snem we śnie?' i wtedy o wrażeniu bardziej niż o obrazie i moze literatura z zakresu filozofii?ale tu już by pomogli filozofowie i miłośnicy filo, bo ja w tej materii nie bardzo sie orientuje.

powodzenia w mgr! jednocze się z Tobą w pracy, bo również pisze moją; )
  • El comendante Semp

"Tajemnice snu", nie bardzo pamietam autora, niemieckie nazwisko
  • !!!a(I)gaci(YO)u!!!

dzieki za wskazowki :) napewno pomoga, szczegolnie Beksinski :)
  • Yanorave

tak tak ... masz racje Beskisnski niewiel pisal trche bez sensu ... moze pomyslem byloby podjescie statystyczne np. co sni sie przecietnemu Polakowi?

Moze rozeslij zapytanie do gronowiczow, bedziesz miala ciekawa probke.

Moge sie zalozyc, ze na topie wsrod snow Polakow bedzie "sen o potedze"; )
  • !!!a(I)gaci(YO)u!!!

prez ta prace magisterska dzis mialam kolorowy obrazowy sen.kolorow jakos nigdy nie potrafie sobie przypomniec a tu nagle budze sie i wszytsko z detalami moge odtworzyc:).jakis przystojny sasiad pokazywal mi pocztowke z widokien na morze i wypytywal mnie o to czy ta plaza na kartce jest dzika:). Pamietam doskonale ludzi-tubylcow, przedewszystkim kobiety.I co mnie zdziwilo jak sie obudzilam widzialam tez na brzegu ogromny statek bialutenki:)
| |

.:: SEN ::. najlepsza darmowa, ogólnodostępna rzecz na świecie... /jeśli zauważysz, że t...

Fotki

Miejsca grona (0)