-
Couch Hokku
Witam serdecznie
Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż moja prośba nie jest żadną reklamą czy też próbą wyciągnięcia od kogoś pieniędzy. Sprawa przedstawia się następująco. Jestem studentem V roku psychologii na KUL-u i piszę pracę magisterską o motywacji u artystów amatorów i profesjonalistów. Tak się składa że jedną spośród kilku dziedzin sztuki które chciałbym zbadać jest plastyka. Stąd moje pytanie czy są na tym gronie osoby które chciałyby wziąć udział w moich badaniach. To pytanie adresuję do grupy osób które:
mieszkają w Polsce
zajmują się plastyką amatorsko tzn. nie posiadają formalnego wykształcenia w tej dziedzinie sztuki ( nie są po szkole plastycznej i nie ukończyły studiów wyższych związanych z plastyką)
mają co najmniej 20 lat
zajmują się plastyką co najmniej 5 lat
nie czerpią z tego tytułu żadnych korzyści materialnych (pieniądze)
mówiąc o plastykach mam na myśli grafików, malarzy, rzeźbiarzy, ilustratorów, rysowników komiksów i innych..
Jednocześnie poszukuję osób z drugiej kategorii czyli osób, które zajmują się plastyką profesjonalnie. Do tej grupy należą osoby które:
mieszkają w Polsce
posiadają formalne wykształcenie w tej dziedzinie sztuki (ukończyły studia wyższe związane z plastyką lub są po szkole plastycznej)
mogą, ale nie muszą czerpać z tego tytułu korzyści materialnych (pieniądze)
mają co najmniej 20 lat
zajmują się plastyką co najmniej 5 lat
mówiąc o plastykach mam na myśli grafików, malarzy, rzeźbiarzy, ilustratorów, rysowników komiksów innych…
Badanie będzie odbywać się drogą mailową i będzie polegało na wypełnieniu kwestionariusza składającego się z 170 stwierdzeń wobec których osoba badana ustosunkowuje się na 7 – mio stopniowej skali gdzie 1 oznacza „zupełnie mnie nie dotyczy”, natomiast 7 – „w pełni mnie dotyczy”. Całe badanie trwa około 25 minut i jest anonimowe. Osoby, które chciałyby wziąć udział w badaniu proszę o kontakt na adres gamba@op.pl , lub na gronie, lub pod numerem 508 371 267 (codziennie po 21:00). W mailu proszę podać swoje namiary, nick z grona, wiek oraz ile lat zajmujecie się plastyką. Termin badań to grudzień 2007 lub „jak najszybciej”:)
Z góry dziękuję wszystkim chętnym, pozdrawiam i zachęcam do udziału.