SNM [402]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Drama Machine

..czyli jak w temacie.
    Jak mniemam większość rzeczy wykonywana jest na uczelni, jednak co prócz własnego komputera i tabletu powinien posiadać przeciętny student SNM? Sztalugę, farby, kartony etc do kończenia prac po zajęciach, wymagane programy graficzne na komputerze, lustrzankę?
  • zebra

mam z dwa tablety i używałam do zadań szkolnych może z dwa razy :P więc bez przesady
    komputer jest niezbędny, do tego photoshop, illustrator, coś do animacji - flash, after, pewnie coś do 3d - ale na upartego te rzeczy możesz robić w szkole, są dostępne pracownie z oprogramowaniem cały dzień

sztaluga zależy od Ciebie, ja maluję/rysuję tylko na rysownicy, czasem na podłodze, większość prac i tak będziesz robić na uczelni, chyba, że nie będziesz chodzić na zajęcia

farby, kartony, ołówki, węgiel, tusz łorewa, czym będziesz malować/rysować to w dużej mierze zależy od ciebie, najpopularniejsze są u nas akryle i węgiel : P

lustrzanka nie jest niezbędna, odradzam kupowania zajebistych aparatów tylko na zajęcia z fotografii, jak masz aparat to fajnie przyda się jak nie, albo możesz wypożyczyć ze szkoły/ cyfrowe lustra/ albo zainwestuj w jakiegoś analoga używanego plus obiektyw
  • Drama Machine

Na początku słyszałam od kogoś, że wszystkie te pakietowe programy dostaje się do instalacji od szkoły, ale teraz rozumiem, że trzeba je sobie załatwić na własną rękę? ^^"
    co do aparatu również spotkałam się z opinią, że funkcjonuje niepisana żelazna zasada aby ową lustrzankę posiadać, co było trochę drażniące bo niespecjalnie mam ochotę takową kupować jako że aparat posiadam.
    A na zajęcia przynosi się jakieś swoje rzeczy czy wszystko jest na miejscu? c:
  • zebra

żelazna zasada z lustrzankami to jakiś smiech na sali, pliz : ) poza tym fotografia jest tylko jakieś dwa semestry maks, więc bez przesady
    programów od szkoły żadnych nie dostałam, chyba, że coś się zmieniło... ale w to wątpię :]
    na miejscu masz sztalugi i komputery, wszystko inne trzeba nosić ze sobą :p
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)