SNM [402]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

no wiec udalo sie, w koncu zrobilem sobie wlasne portfolio.
    moze jeszcze nie jest to poziom stron czolowki naszego roku ale swoj 'plan' zrealizowalem. od poczatku do konca moja; -) kodu actionscripta uczylem sie na biezaco: kosztowalo mnie to cala majowka (ponad tydzien) - kolo 6 godzin dziennie.

zapraszam i chetnie poslucham jak wam sie to widzi (badz nie widzi).

http://artandemotions.pl/
  • z

ogolnie ladnie sie prezentuje, fajne menu, ale zastanawiam sie czy kolory sa odpowiednie, tzn. elementy menu niebieskie a na dole jakby magenta znak i typo, cos nie pasuje, mysle ze lepiej by bylo zostawic biale typo wszedzie

wydaje mi sie ze sam napis menu ,ktory wyskakuje jako przycisk, myli uzytkownikow, wydaje sie ze po kliknieciu powinno cos wyskoczyc, a tu dupa

ulozenie tekstu w dziale "about" jest moim zdaniem niezbyt, ciezko sie czyta, byc moze za male swiatlo miedzy literami przy tej wielkosci, a moze ulozyc w dwoch kolumnach ten tekst, mysle ze mozesz pokombinowac lepiej

ale moze lepiej jak sie spece od stron wypowiedza, ja sie nie znam :]

ogolnie, gratulacje za ukonczenie projektu portfolia, ja do tej pory nie mam :D
  • Anonim

Ech... to trzeba Cie podlinkowac teraz :)
  • Anonim

zagul - dzieki za opinie, wezme pod uwage przy poprawkach.

miazg - dzieki, i lepiej powiedz co myslisz, co bys poprawil, zmienil?
  • Anonim

Coz - moje uwagi w znacznej mierze pokryja sie z zagulowymi.
    1. Przemysl jeszcze czy zestawienie sepiowego zdjecia w tle, stalowego blekitu i bordowej magenty jest aby napewno dobrym rozwiazaniem. Zastanowilbym sie na Twoim miejscu nad wykorzystaniem skali szarosci i dla zdjecia i dla typografii, z wykorzystaniem jednego tylko koloru, np.oczojebnego zielonego dla elementow podswietlonych (tak dla przykladu)
    2. Przycisk "menu" tylko smieci. Wszyscy wiedza, ze to menu, po co dawac dysfunkcyjny przycisk?
    3. IMHO wszedzie za duze swiatlo miedzy wierszami
    4. Z maila i numeru gg zrob dzialajace linki, bo nikomu sie nie bedzie chcialo tego przepisywac
    I to chyba tyle uwag na razie. Spytaj jeszcze Karola albo Streja, oni sie lepiej na tym znaja.
  • .z.

a zanim Karol, czy Dominik, to jeszcze zdanie dyletantki:

pasek prac leci i pędzi, ale klikać się i oglądać poszczególnych fotek nie da. przynajmniej ja nie umiem - więc w imieniu tych mniej uzdolnionych manualnie proszę o instrukcję klikania.

co sepiowa pół-twarz koleżanki mówi o Tobie? - czy to właściwa wizytówka całego zestawu prac? imho neutralna kompozycja byłaby lepsza - np. zrobić tło z wzoru kabaretek - z tej ładnej sesji z modelką w kabaretkach.
  • Anonim

>Zee napisała:
    >co sepiowa pół-twarz koleżanki mówi o Tobie? - czy to
    >właściwa wizytówka całego zestawu prac? imho neutralna
    >kompozycja byłaby lepsza - np. zrobić tło z wzoru
    >kabaretek - z tej ładnej sesji z modelką w kabaretkach.
    Kabaretki sa przyjemne, popieram :)
  • Anonim

dzieki dzieki - w wersji 2.0 postaram sie uwzglednic wasze uwagi, i napewno zrobie pasek na srodku gdzie menu bedzie zwalniac do 0

haniu - pasek przesuwasz najazdem myszy. im dalej od srodka tym szybciej (w zakresie oczywiscie paska) - to wszystko.
  • .z.

fantastycznie, ale - z tej strony sieci, przynajmniej - klikanie na paski niewiele daje, bo całe fotki/prace się nie pojawiają. czy to dopiero planowane na upgrade'a, czy funkcja już dostępna dla życzliwych odbiorców?
  • Anonim

hmm daje.. przynajmniej innym dawalo.. moze masz wolne lacze i nalezy chwilke odczekac, w dolnym rogu prostokata sa podawane mala czcionka procenty loadera..
  • SpydeRR

no w koncu :)

to ja od siebie dodam cus na szybko zanim przeczytam co napisali inni zeby sie nie sugerowac :P

1. Wchodze na strone i pustka. W boxie gdzie wyswietlaja sie texty i foty niech cos bedzie chocby glupie: elo czy jakas fota czy cokolwiek co zapelniloby ta czarna otchlan.
    2. Wjezdzam na menu i pokazuje mi sie button menu ktory nic nie robi i potrzebny jak dziura w moscie - ani nie wyglada ani nie dziala :)
    3. Mail i gg podlinkuj.
    4. Podmien na cos innego ten kolor magentowy bo kompletnie nie pasuje.
    5. Co do fotek. Wszystko fajnie ale po kliknieciu dopiero jak chcialem napisac ze sa za male sie polapalem ze po kliknieciu sie robi ful skrin. Daj jakas ikonke lupki czy napis "click to enlarge". A i jeszcze jedno jak juz jestem w full skrinie i sobie ogladam i chcialbym nastepna to sie gubie bo tam dalej ten pasek leci i juz nie wiem co ogladalem. Najlepiej jakby sie pasek stopowal albo w ful skrinie byla opcja next/prev
    6. W About bym popracowal nad typo bo lekko nie czytelne i dal jakies mouse overy kolorowe na linki (oby nie ta magenta!)

To tyle, ale nie mysl sobie ogolnie bardzo spoko i restecpa za ogarniecie AS - cos czuje ze wpadne do Ciebie Grzes na korki :D
  • Anonim

dzieki, widze ze uwagi sie powtarzaja, postaram sie do tego przysiasc i naprawic kilka niedociagniec.

a co do AS to sprawa prosta kirupa.com i help - that's all, a i jeszcze duuzo czasu i cierpliwosci. trace'owanie wartosci to najkrotsza droga do znalezienia bledu.
  • theD

Nie powiem, jak na pierwsze twoje folio to jestem pod wrazeniem :)

Co do uwag, to koledzy wyzej dobrze to opisali.

Ogolnie Good Job !:)
  • Anonim

>dominikt napisał
    >Nie powiem, jak na pierwsze twoje folio to jestem pod
    >wrazeniem :)
    Drugie. Pierwsze bylo chujowe jak barszcz, a Grzes tlumaczyl to prostota :)
  • theD

hmm to na szczescie pierwsze mnie jakos ominelo; P
  • SpydeRR

> Drugie. Pierwsze bylo chujowe jak barszcz, a Grzes tlumaczyl to prostota :)

hehe. fakt :D
  • Ania

fajne, ale same baby; P

szkoda,ze niektorych obrazkow nie da sie obejzec z bliska, bo troche male.
  • .z.

Aniutku, jako ekspertka od "nie da sie" tlumacze, ze sie da. Tylko my te wolne internety mamy, co to wiesz, takie kalekie sa i wszystko otwieraja poniewczasie.
  • goliath

hmm dales fullscreenowy flash a na kontent wykorzystales tyllko malutka czesc przestrzeni - troche szkoda
    no i rollovery by sie przydaly zdecydowanie na miniaturkach
    ogolnie jakos ta laske fajnie by bylo bardziej powiazac z calym designem.. bo tak troche nie wiadomo po co ona sie na nas gapi..

:)
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)