-
Arik
Hello.
Chyba nikt z zeszłego 3go roku już tu nie zagląda ale próbuję :)
Z tego co pamiętam rok temu były jakieś obrony w październiku.
Po jakimś podaniu do Dziekana(?).
W dziekanacie mówią, że obrona w październiku to 1000zł plus podanie, plus uzasadnienie od promotora dlaczego nie wyrobiliśmy się we wrześniu.
Zanim się o tym dowiedziałem mój promotor powiedział, że pewnie będziemy musieli napisać podanie o zwolnienie z opłaty.
A jak było w zeszłym roku?
Będę dźwięczny za odpowiedź.
-
KHLe
No, nie jestem z zeszlego 3-roku, ale bylam na ostatni obronie i slyszalam jak omawiali wlasnie sprawe obrona po 29 wrzesnia. Podobno koniecznie jest oplata w wysokosci 1000 zl, to cos w rodzaju ITN. -
Arik
Właśnie ITN kosztuje 600zł i można się bronić przez cały semestr a wykupienie samej obrony w październiku to 1000zł.
Tak mówili wczoraj w dziekanacie ale dopiero jak wnikliwie zacząłem pytać. -
KHLe
Hmn, tak? Mi sie wydaje, ze te 1000 jest na dowlne obrony z ciagu semestr. Spytaj dokladniej w dziekanacie, bo moze zmienili kwote na ITN do obrony, ale chyba masz prawo obronic kiedy chcesz. A poza tym cytuje " Jak 29 wrzesnia nie obronia to wtedy musza placic 1000 zl" -
-
Arik
Dzięki.
Mówią mówią, ale ostatecznie może wyjść inaczej :)
Wiem już, że na pewno w zeszłym roku nie płacili za październik ale jeszcze nie znam szczegółów.
Wygląda na to, że 1000zł to chyba wybór jakiegoś terminu obrony po wrześniu. Początkowo nie informują o innych opcjach (może by nabić hajs albo 'nastraszyć' ludzi by jednak się spięli i zdążyli do końca września). Nie jest to ITN. Mi w dziekanacie wyraźnie powiedzieli, że "obrona w październiku kosztuje 1000zł". Łukaszowi powiedzieli jeszcze, że nie wiadomo czy to będzie październik czy listopad.
Dopiero jak zapytałem o ITN to usłyszałem 600zł i że można się wtedy bronić w ciągu całego semestru.
Dziwne, ale to nie pierwsza dziwna akcja na tej uczelni.