Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Daniel Fukuda

• 25/08/2008 16:52
    Witam grono studenckie SNM,

Chcę zdawać na SNM, ale mam zerową wiedzę nt. Historii Sztuki, czy są jakieś książki co pokrywają jakąś podstawową wiedzę wymaganą na rozmowę kwalifikacyjną? I jakie to są pytania? Jak by ktoś dał przykład pytanie to byłbym wdzięczny, tylko bez dzołków plz; -)

Pozdrawiam!
  • gregmatys

• 25/08/2008 17:16
    "Dzieje sześciu pojęć" Tatarkiewicza przeczytać warto.
  • Haushinka

• 26/08/2008 00:25
    a ja proponuje, aby kolega poszukal tematu o rozmowach, bo tam nawet pisalismy o pytaniach....
  • K.

• 26/08/2008 15:25
    ale ogólnie rozmową sie nie przejmuj, musisz ich zagadać i tyle, a czy będziesz mówił o historii sztuki, filmach, muzyce to już jak wolisz:P
  • shysh

• 26/08/2008 18:17
    przejmij sie teczka zamiast rozmowa
  • Haushinka

• 30/08/2008 18:39
    kiedy dostaje sie wlasne konto, kiedy dowiadujemy sie o planie zajec? i jak to jest z platnoscia? pierwszaki korzystaja z tego konta ogolnego?
  • Lilli

• 30/08/2008 19:05
    Pan z rekrutacji powiedzial mi na poczatku sierpnia, ze "za jakies dwa tygodnie powinna byc legitymacja, wlasny numer konta etc." ... jak na razie nic nie widze na profilu rekrutacyjnym

ale jak cos to mowil, zeby wplacac na konto ogolne
  • Haushinka

• 31/08/2008 08:14
    rozumiem w takim razie, ze konto ma byc poprzedzone nr naszego roku, czyli: 1 59 1060...itd? a jakis specjalny tytul wplaty?
  • Lilli

• 31/08/2008 10:18
    tego to na razie nie wiem :<
  • peron pierwszy

• 31/08/2008 15:07
    w zeszłych latach osobiste konta pozakładali gdzieś w połowie semestru zimowego, także do tej pory wszystkie wpłaty studentów pierwszego roku robiło się na konto ogólne. oznaczało to kilkutygodniwe opóźnienia w księgowaniu, ale chyba nikomu nic się nie stało.

pozdr.
  • peron pierwszy

• 31/08/2008 15:09
    oczywiście pisałem o kontach bankowych księgowości. szkolne konta sieciowe otrzymaliśmy w dniu rozpoczęcia roku.
  • szymon88

• 02/09/2008 07:40
    >Haushinka napisała:
    >rozumiem w takim razie, ze konto ma byc poprzedzone nr
    >naszego roku, czyli: 1 59 1060...itd? a jakis specjalny
    >tytul wplaty?

chyba nie może być cyfry poprzedzającej numer konta albo się nie znam; /
    chyba pora zadzwonić do dowództwa i się dopytać; )
  • peron pierwszy

• 02/09/2008 09:08
    >konto ma byc poprzedzone nr
    >naszego roku, czyli: 1 59 1060...itd?

mi też wydaje się to mało prawdopodobne...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_...

pozdr.
  • szymon88

• 02/09/2008 09:42
    >peron pierwszy napisał
    >>konto ma byc poprzedzone nr
    >>naszego roku, czyli: 1 59 1060...itd?
    >
    >
    >mi też wydaje się to mało prawdopodobne...
    >
    > http://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_...
    >
    >
    >pozdr.
    >

ku*** to chodzi o "numer rachunku" a nie "numer roku":; p
  • mamba

• 02/09/2008 18:52
    hmmm a mi się zdawało, że wpłaca się na konto podane w kontrakcie :O
  • Haushinka

• 02/09/2008 19:47
    tak, chlopaki maja racje. Jestem gapa.

W rozmowie tel powiedziano mi, ze konto na ktore trzeba wplacac jest na stronie internetowej, rzeczywiscie jest oddzielne dla Iroku.
  • szymon88

• 02/09/2008 21:23
    >mamba napisała:
    >hmmm a mi się zdawało, że wpłaca się na konto podane w
    >kontrakcie :O

mi przez telefon powiedziała miła Pani że na numer konta z kontraktu; /

to jak to jest wreszcie?
  • epifania

• 04/09/2008 16:18
    kiedy otrzymacie skę czyli nr do kont uczelnianych to wchodzicie na http://www.kwestura.pjwstk.edu.pl wpisujecie swoją ske i hasło, a hasłem chyba są piersze litery imion i nazwisk (jak dobrze pamietam) i tam jest w danych podane konto na które 3ba przelac kase, a tak to dzwoncie do dziekanatu - podac konto Wam musza, ale wydaje mi sie, że widzialam na stronie konto dla pierszorocznych:) ktos pytal o plan: plan pojawia się zazwyczaj okolo tygodnia przed rozpoczeciem roku akedemickiego, oczywiscie zawsze potem zmienia się; p - będzie na stronie http://www.pjwstk.edu.pl => studenci. A jakbyscie mogli na poczatku roku wybrac staroste to będzie fajnie, wpadne po nazwisko bo będzie to potrzebne do usprawnienia informacji na wydziale. A i wszelkie pytania najlepiej kierowac do starostów II i III roku, albo do prodziekana Pana Kalinowskiego. III rok również udostepnia swoje forum Wam: http://www.snm.go.pl Pozdrawiam Starosta III roku
  • Haushinka

• 04/09/2008 18:01
    oo:) pieknie dziekuje za odpowiedz:)
    mam jeszcze pytanie co do jezyka angielskiego... jakies testy sa planowane? juz byly? a moze jest tak, ze na pierwszych zajeciach nas sprawdza i pozniej podziela na grupy?
  • epifania

• 04/09/2008 18:03
    prosze:) na piewszych zajeciach dostaniecie testy i wedlug liczby pkt ktore uzyskacie to dostaniecie sie do grup: poczatkujacych, srednio zaawansowanych lub zaawansowanych.
  • Haushinka

• 14/09/2008 22:41
    plan zajec widzieli?:) Na turkusowo Irok/Isemestr? bo jak to zobaczylam to zglupialam. a ktos juz wie w jakiej jest grupie (ja nie wiem). Pozdr. =)
  • Tomek

• 15/09/2008 00:08
    hah, spokojnie, zdazysz sie dowiedziec:D
  • shysh

• 15/09/2008 00:51
    i przepisac; p
  • Haushinka

• 15/09/2008 09:58
    Panowie, a nie wiecie jak to jest, gdy w poprzedniej szkole mialo si identyczny przedmiot, mam tu na mysli historie sztuki. Teoretycznie jest szansa, ze uznaja ten przedmiot i przepisza, ale jak jest w tej szkole? Ciezko bedzie sie dogadac?
  • shysh

• 15/09/2008 10:21
    spoko , tylko pojdz do babki od HISu na poczatku roku i z nia pogadaj , nie bedzie raczej zadnego problemu
  • Tomek

• 16/09/2008 00:42
    raczej, bo biorac pod uwage nasz rocznik, to troche zmienila spojrzenie na ten temat:D
  • epifania

• 16/09/2008 22:58
    Problem z przepisaniem jest, poniewaz na ostaniej radzie wydziału uchwalono, że oceny mozna przepisywac tylko jesli jest z innych studiów. Nie moze byc ocena przepisana z matury, ani ze świadectwa szkolnego, ani studium. Liczy tylko ocena indeksowa.; /

btw. tak się stało po tym jak p. Rudzka przepisałą tyle ocen u obecngo 2 roku
  • pupy

• 17/10/2008 18:33
    witam wszystkich, chcialem zapytac o egzaminy i wszystkie sprawy z tym zwiazane czyli teczke(jakie prace sa potrzebne) itp. koncze liceum plastyczne wiec maluje rysuje i ucze sie historii sztuki od paru lat wiec... czy przygotowac sie jakos do egzaminu? i jak w ogole on wyglada? dzieki, pozdro.
  • K.

• 18/10/2008 00:45
    poczytaj, wszystko było już omawiane, wystarczy poszukać, ale z tego co widzę możesz sie nie przejmować; )
  • czaj_nick

• 18/10/2008 01:15
    powiem Ci, że różnie to bywa,
    ja np. postanowiłem zdawać do szkoły trzy tygodnie przed egzaminem, nigdy nie brałem lekcji rysunku, a farbami malowałem pierwszy raz od przedszkola...
    fakt faktem, że dużo odstaję od reszty roku pod względem warsztatu, ale to chyba rozwiewa Twoje wątpliwości co do przygotowania
  • Haushinka

• 20/10/2008 20:14
    czaj_nick nie wiem jak rysujesz czy malujesz, ale przynajmniej w twoim przypadku pewnie postepy beda najbardziej widoczne:) a o to chodzi:P
  • Jednoroginka

• 06/11/2008 16:51
    Mam nadzieję że i mi uda się przygotować jakoś xD
    Zależy mi na tym kierunku, a rysowałam to zawsze tylko konie i to długopisem :D ehehe xD ! ale będę się starać!! :D
    Mam nadzieję że i moje postępy będą widoczne bo obawaim się że dostanę kopa w dupę XD Delikatnie mówiąc; p
    Myślicie że kurs przygotowawczy może wpłynąć znacząco na szanse dostania się ? :p
  • Haushinka

• 06/11/2008 20:28
    skoro do tej pory rysowalas tylko konie, to kazdy kurs rysunku bedzie dla Ciebie dobrym rozwiazaniem.
    chyba ze pytanie mam rozumiec- czy jesli sie zapisze na kurs, zaplace, to z gory wiadomo, ze mnie przyjma- gryze sie w jezyk:)
  • Jednoroginka

• 06/11/2008 21:11
    Raczej powinno zabrzmieć to tak : Czy TEN konkretnie kurs daje dobre możliwości xD Bo zastanawiam się czy nie przepłaciłam :D

Gryziesz się w zęby czyli ? XD
  • zebra

• 06/11/2008 21:29
    >Jednoroginka napisała:
    >Raczej powinno zabrzmieć to tak : Czy TEN konkretnie kurs
    >daje dobre możliwości xD Bo zastanawiam się czy nie
    >przepłaciłam :D
    >
    >Gryziesz się w zęby czyli ? XD

ludzie bez tego kursu sie tez dostali
  • Jednoroginka

• 06/11/2008 22:19
    No tak, ale ja wiem, wiem. Ale pewnie mieli jakieś przygotowanie w tym kierunku ^^
    a ja dopiero teraz staram się o jakieś większe ćwiczenia; p
  • K.

• 06/11/2008 23:32
    idziesz na kurs to praktycznie dostajesz sie automatycznie:P Dużo przychylniej patrzą na tych co byli na tym kursie :)

Przepłacić nie przepłaciłaś bo to przecież zwalnia Cie z wpisowego które również wynosi 1000zł. Ale ogólnie jak liczysz że sie dużo nauczysz to możesz być trochę zaskoczona; )

Warto chodzić jeszcze gdzieś, ale luz masz kupę czasu :D
  • zebra

• 07/11/2008 00:32
    >Jednoroginka napisała:
    >No tak, ale ja wiem, wiem. Ale pewnie mieli jakieś
    >przygotowanie w tym kierunku ^^
    >a ja dopiero teraz staram się o jakieś większe ćwiczenia
    >;p

wiesz ja w polowie listopada zaczelam dopiero rysowac fakt faktem prywatne lekcje mialam plus te konsultacje na pjwstk a i tak mi brakuje duuuuuzo do pozostalych
    jak sama nie usiadziesz i nie bedziesz rysowac to nic ci po tych wszystkich zajeciach
    a ze mi np sie nie chcialo to juz swoja droga; p
  • shysh

• 07/11/2008 01:46
    autoportrety z lustra , stopy , dlonie ( lustro tez pomocne) , rysowanie w kawiarni pociagu itp nieznajomych i luz
  • mamba

• 07/11/2008 10:38
    Zebra zaczęła od listopada a ja od lutego :P im później zabierzesz sie za przygotowania, tym więcej roboty Cię czeka.... ja zapierniczałam jak tylko mogłam... nie miałam czasu by przyjeżdżać do Warszawy na konsultacje (wielka szkoda) - a wpisowe tak czy siak zapłacić trzeba było (1000 zł w zasadzie za nic). Także wg. mnie warto zapisać się na kurs przygotowawczy, bo po pierwsze zawsze się czegoś nauczysz, poznasz prowadzących, nauczysz sie pracować w grupie (co sprawia mi teraz wielka trudność, bo nie potrafię się skupić) i co najważniejsze, jesteś zwolniona z wpisowego - Twoje pieniądze nie są wyrzucone w błoto o!

powodzenia życzę!
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)