SNM [402]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ok wiec sprawa wygląda tak, żeby mieć dyplom:

- kończymy prace praktyczna;
    - wypełniamy taki druczek z miejscem na daty korekt, temat praktycznej i teoretycznej, nazwiska promotorów – wpisy głównego, jak ktoś ma to pomocniczego, recenzenta;
    - kończymy prace teoretyczna;
    - oddajemy prace teoretyczna do plagiatu w bibliotece (około dwóch dni czekania);
    - dostajemy opinie promotora za praktyczna - druczek do wzięcia w dziekanacie (jeśli mamy pomocniczego to również prosimy i jego o wypełnienie oddzielnej kopi);
    - ten druczek musi też podpisać w jednym miejscu dziekan, wiec przy okazji zbieramy podpis;
    - podobny druczek dostajemy dla recenzenta - osoby odpowiadającej za teoretyczna prace - i też prosimy o wypełnienie, i tutaj nie obejdzie się bez dziekana (on potwierdza prośbę o recenzje);
    - absolutorium – wszystko zaliczone + praktyki - przyjemna chwila - dostajemy kolejne druczki;
    - obiegówka - tam potrzebny jest podpis księgowości, biblioteki, promotora(rów), recenzenta i dziekana;
    - pod koniec dostaniemy jeszcze dwa czy trzy druczki: przebieg studiów, osiągnięcia, zasady kwalifikacji, i o samodzielności pracy (ten ostatni również do podpisu dla promotora);

W miedzy czasie myślimy o komisji – u nas przewodniczącym był Pan P. – i na pewno musi być on w przypadku kiedy promotorem jest Prof. Nowiński, w innym przypadku nie jestem pewien ale wygląda na to, że równie dobrze dziekan może przewodniczyć. Do tego potrzebujemy recenzenta i promotorów – na 85% co najmniej jeden z nich musi mieć tytuł powyżej magistra.

W naszym przypadku sami wybraliśmy datę i godzinę tak żeby odpowiadała około 8 osobom naraz (w przypadku kiedy jednego dnia broni sie kilka osob - inaczej ich nie zwolacie) – nie wiem jak to jest możliwe ale nam się udało – zajmowałem się tym i polegało to na łapaniu ludzi i pytaniu kiedy i o której mogą aż w końcu się ich jakoś dotarło – mogą być godziny późniejsze – u nas start o 16:30.

Chodzą ploty, że będą terminy we wrześniu odgórnie zaproponowane – co by łatwiej kompletować komisje.

Obrona jednej osoby trwa około 20 minut chyba, że ma się szczęście i robi się pierwszy dyplom na SNM’mie to wtedy trzeba się przygotować na 60 minut ; -)

Na obronę możemy zaprosić kogo chcemy – prezentacja jest częścią otwartą, potem są pytania – za zamkniętymi drzwiami dostajemy 3 – dwa wybiera przewodniczący, jedno promotor – odpowiadamy, wychodzimy, czekamy... mamy dyplom. A pytania już są opracowane - może Kasia lub Karoliny wrzuci - miały pełniejsze.

Jeśli pytać to tylko niską Panią o jasnych, krótkich włosach w dziekanacie – gdyby nie ona byłbym w tak samo beznadziejnej sytuacji co Wy, a dzięki niej udało nam się to załatwić bardzo sprawnie.

A i głowy do góry – ja nie miałem żadnych wskazówek jak to zrobić ; -)
  • Arik

Ja co prawda za rok, ale dzięki ogromne :)
    To bardzo przydatne, zwłaszcza kiedy dziekan wie najmniej albo sprzedaje błędne informacje.
  • z

no i gratulacje Grzesiek, dzieki wielkie za info
  • Anonim

Szanowni Państwo,

Wyznaczone zostały trzy terminy egzaminu licencjackiego na Wydziale
    Sztuki Nowych Mediów w dniach 24, 25 i 26 września. Chętni proszeni są o
    zgłaszanie się do dziekanatu.

--
    Pozdrawiam
    Barbara Jędrzejczak
  • Requiem

A czy te trzy dni różnią się czymść szczególnym czy to żadna różnica jest który się wybierze?
    No i rozumiem, że w te trzy dni wszyscy możliwi egzaminatorzy są co nie?
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)