- 1
- 2
-
Anonim
Proponuje tutaj zamieszczac info dotyczace prac lic.
Pytania:
- czy recenzet moze byc promotorem, czy musi byc to inna osoba? np w przypadku teo?
- czy mozna zaczac zbierac podpisy, recenzje przed osiagnieciem absolutorium?
- co sie stalo z kartami dyplomowymi? - dokument na ktorym mielismy zbierac podpisy.
Z moich obserwacji:
- trzeba oddac prace do programu 'plagiat' - w bibliotece zdajemy plyte z ostateczna wersja pracy teo. (czas trwania kilka dni!)
- nalezy miec uzupelniona karte dyplomowa...
- 120 godzin praktyk obowiazkowo - zalatwia sie u Szklannego.
- od zlozenia calosci czeka sie okolo tygodnia, albo wiecej, na obrone. -
Stephanie Forester
Recenzent-Promotor : gadalem dzisiaj z Nowakiem, wyraznie powiedzial ze na obronie musi byc i promotor i recenzent, wiec wnioskuje ze to musza byc dwie rozne osoby, co do teo to nie wiem
Z kim sie umawia termin obrony? Z promotorzy odsylaja do Nowinskiego, ale widze ze on sam nie wie kiedy... -
Anonim
wiec tak:
w dziekanacie otrzymalem dzis takie dokumenty do uzupelnienia:
- dla glownego promotora
- dla promotora pomocniczego?
- dla recenzenta
i oczywscie pani w dziekanacie nie wiedziala co do kogo - nadal nie wiem ktory z nich to promotor teoretyczny. czy promotorzy sa od praktycznej a recenzent od teoretycznej - tez nie wiedziala. ale co tam, ponoc Pan Nowinski powie nam wszystko...
termin obrony musi byc zaakceptowany przez dziekanat i wszystkich uczestnikow obrony. -
rud
gadałem z pastim, recenzent musi być inną osobą niż promotor, podobno można zasugerować jakiegoś co w większości przypadków oznacza wybór recenzenta.
podobno pytania losuje się indeksem, co daje pewne możliwości manipulowania; )
promotorem pomocniczym jest wg mnie promotor od pracy teoretycznej -
-
Anonim
Wazne!
Do 26.VI musimy sprawic by wszystkie nasze oceny byly w protokolach w dziekanacie - przychodzimy z:
- wypelnionym indeksem,
- zalatwionym plagiatem,
- opinia promotorow,
- recenzja teoretyczna,
- uzupelniona karta dyplomowa (tytul i odbyte konsultacje)
Dostajemy absolutorium, obiegowke i latamy po zestaw wpisow od promotorow, ksiegowej, biblioteki i bog wie gdzie jeszcze...
W piatek (27) kiedy mamy obiegowke idziemy do Pani w dziekanacie i uzupelniamy wszystkie papiery itp
od 1.VII mozemy przystapic do obrony... ale uwaga wg prof. Nowinskiego realne terminy to do 5.VII - bez komentarza.
Przypomne, ze sami organizujemy obrone wiec musimy znalesc termin gdzie cala komisja plus nasi promotorzy beda mogli w jeden dzien o tej samej porze sie spotkac... Przestaje wierzyc. -
SpydeRR
dla mnie to jest jakas kpina, ze mamy sami zalatwiac sobie termin i ugadywac komisje - przeciez ustawienie 4 czy 5 osob na ten sam dzien to jest niewykonalne. Za co my placimy te 1100 zl ? :/ -
rud
z tego co dziś powiedział nowiński jankowi, a on mi przekazał, osoby robiące praktykę u "informatyków" typu kali czy pawłowski, powinni przez ostatni rok konsultować swoją pracę z "ludźmi z asp".
bez komentarza. -
Stephanie Forester
>gregor napisał
>Dostajemy absolutorium, obiegowke i latamy po zestaw wpisow
>od promotorow, ksiegowej, biblioteki i bog wie gdzie
>jeszcze...
Czyli aby dostac asbsolutorium nie trzeba miec wpisow i plagiatow i chuji muji?
Jak zalatwiacie recenzentow - kto popadnie czy promotor wyznacza??
-
Anonim
absolutorium to stan okreslajacy zaliczenie wszystkich cwiczen i egzaminow. nic wiecej.
recenzent jest jeden - i jest to na obecny stan mojej wiedzy promoto teoretyczny.
a promotor głowny i promotor uzupelniajcy to ludzie odpowiedzialni za czesc praktyczna.
jesli pytales o komisje - to tak, sami decydujemy o jej skladzie (nie wiem czy nie musi sie skladac z 3 profesorow - jeszcze sie nie dowiedzialem) -
z
-
theD
a ta data 26 czerwca to dla wszystkich ? czy tylko dla tych ktorzy sie bronia w lipcu ? -
JohnyZ
Słuchajcie... Moim zdaniem oni sobie ostro lecą w kulki. Jak już mówiłem nie sądze żeby udało mi sie teraz obronić. Ale nie możemy pozwolić tym daunom, żeby nam przesunęli termin obrony na październik. ja na przykłąd wyjeżdżam z kraju na rok 5tego października - zresztą z tego co wiem nie tylko ja... Więc zbierzmy sie wszyscy i napiszmy pismo że chcemy mieć możliwość bronienia sie np. 24 września i że mają nam to zapewnić - bo płacimy kasę nie po to żeby nam utrudniali życie tylko żeby nam je do jasnej cholery ułatwiali.
To jest cholernie ważne moim zdaniem - nie możemy pozwolić żeby nam kretyni robili problemy. -
Anonim
-
JohnyZ
nie mam pojęcia... Ale musimy sie upewnić że nam to umożliwią. Bo w dziekanacie powiedzieli mi że mamy czas na obrone do 30go wrzesnia, a potem jak z dziekanem pogadałem to nie mam czaje juz absolutnie o co chodzi... -
Anonim
No niestety, jest pierdolnik. Wg. Nowaka istnieje mozliwosc bronienia sie wlasciwie kiedy sie chce - wrzesien, pazdziernik, listopad, nominalnie w dowolnym, dogodnym terminie. Ten sam Nowak jednak, zeby miec pewnosc, kazal mi udac sie do Nowinskiego Seniora, zweryfikowac informacje. Ale z tego, co widze, Nowinski Senior wie tyle samo co reszta, jak nie mniej, wiec juz sam nie wiem. -
Anonim
ale Nowak nie zaznaczył, że terminy późniejsze niż wrzesień są płatne...
a chyba są :> -
JohnyZ
-
Anonim
-
Anonim
-
JohnyZ
- 1
- 2