-
Julia
czesc wszystkim:)
mam pytanie do studentow pjwstk
czy trzeba byc super komputerowcem , zeby studiowac na wydziale snm?
-
Wooz
Trzeba umieć znaleść na tym forum 18 innych wątków na ten sam temat
]:D -
Anonim
mysle ze nie trzeba ale w ciagu roku duzo sie starac zeby sie nim stac :> -
Arik
"super komputerowcem"?
Co rozumiesz pod tym pojęciem? :)
Już z wymagań rozmowy kwalifikacyjnej można wywnioskować, że najważniejsze są "predyspozycje artystyczne". Znajomość komputera zawsze się przyda, ale to nie jest kierunek typowo informatyczny. W programie wydziału - http://www.pjwstk.edu.pl/snm/pliki/... masz tylko podstawy informatyki.
Grafik to nie informatyk. Graficy zazwyczaj nie są umysłami ścisłymi; P
Przeciętny użytkownik PC-ta jest w stanie nauczyć się Photoshopa czy Flasha. Komputer nie gryzie :)
Wydaje mi się, że informatyki będzie tyle, aby sobie radzić z mutlimediami. Inżynierii oprogramowania (na przykład) na SNM nie zrobisz, więc po co się martwić; )
Właśnie dlatego będę tu studiować, żeby się nie męczyć na informatyce i później dopiero robić specjalizacji, która i tak jest niczym w porównaniu z SNM.
Jeśli się mylę to pewnie ktoś sprostuje. -
-
theD
-
Sebastian PP
-
zouy Youda
Popieram. Zajec na kompach bylo malo i raczej nudnawe byly. Ogolnie to jak cos trzeba bylo zrobic na kompie, to czlowiek musial sam sie nauczyc jak i co. Ale w koncu to studia a nie przedszkole, hmm.
Jakies tam zajecia z podstawy obslugi programow graficznych maja byc na drugim roku, ale to troche pozno. Moc z wami. -
Anonim
-
Julia
dzięx za odpowiedzi :)
a moje watpliwosci wynikaja m. in. z
1) samej nazwy szkoly ( TECHNIK KOMPUTEROWCH )
2) slyszalam, ze to sa studia bardzo obciazajace, na ktorych ciezko sie utrzymac, ale bycmoze dotyczy to innego wydzialu...
????
-
Anonim
mysle ze za bardzo sie przejmujesz dziewczyno i tyle. Kazdy ma indywidualne odczucia jeden ci powie ze ciezko drugi ze nie..Najlepiej samemu przyjsc organoleptycznie sprawdzic :>