Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Requiem

Cze wszystkim.
    Mam takie zapytanie, czy ktoś mógł by doradzić coś w sprawie zakupu tableta? Jakiej firmy, jaki model i tak dalej.
  • Tomasz, Ojcze Nasz

Ja od prawie 2 lat katuje Wacoma, Graphire 3 A6 i zlego slowa powiedziec nie moge (a kupilem uzywke na allegro, rysik do tej pory ma sie dobrze :) )
    w tej chwili widze, ze 4ki A6 chodza po ok 400 zl z gwarancja 24 miesiace, mysle ze warto.
  • Anonim

Zalezy jaki, za ile i jak bardzo powazne plany z nim wiazesz. Bo jak ma lezec i sie kurzyc to nie warto sobie dupy zawracac.
  • Anonim

miazga powiedz mi jak czesto kupujesz cos z planem by lezalo i dupy nie zawracalo? mysle ze rzadko :-P
  • .z.

kiedyś już mieliśmy tu na gronie dyskusję o tabletach, ale to bylo dawno dawno dawno temu... radzę się cofnąć... jako i my się wtedy cofaliśmy. w skrócie to ja byłam za tym, że warto kupić sobie coś gorszej firmy ale za to większego, za to cała chlubna część snm była wręcz odwrotnego zdania...
    tak czy siak, jak możesz kupić wacoma za 400 i z gwarancją to to piękny układ jest.
  • Anonim

>korral napisał
    >miazga powiedz mi jak czesto kupujesz cos z planem by lezalo
    >i dupy nie zawracalo? mysle ze rzadko :-P
    Wlasnie w tym Grzesiu rzecz, ze nie kupuje rzeczy, ktore maja zbierac tylko kurz.
  • Anonim

niewazne.
  • Requiem

Dzięki wszystkim za informacje, a tableta będe używać często chociażby z nudów :D
  • z

ja mialem okazje testowac wszystkie modele wacoma wiec moge ci powiedziec ze jesli mialbym rysowac na tablecie zamiast recznie i skanowac, badz dziergac myszka, to jedynie wacom intuos3(a4 -2000zl w polsce, 300$ w stanach)
    model gaphire to rownie dobrze mozna zastapic tanszym pentagramem, cintiq kosztuje ok. 10 kafli, wiec odpada.
    pentagram XXL mozna zastapic myszka optyczna, bo narysowac na nim prosta linie czy kolko to jest wyczyn
    miazg ma pentagramaQuadpen za 200zl i mowi ze jest wystarczajacy jako narzedzie pomocnicze
    wiec jesli potrzebujesz zabawki zeby sprawdzic z czym to sie je to quadpen jesli chcesz tym zarabiac albo robic pro to Intuos3
    no taki jest moj wywod; ]
  • Anonim

Tak jest. Pentagram Quadpen jest fajo.
| |

Grono studentów wydziału "Sztuka Nowych Mediów" na PJWSTK. lolz

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)