-
Anonim
jadłem na słowacji.......tzn myslałem że zamowiłem coś wysmienitego.....
pewnie cos pokrece ale:
SYROVY TALRIK? mogłem pokrecic....
ale za 128sk dostalem talerz zimnego sera....dwie kanapki ubogie.....a nadmienie że ser był słony!!
uwazajcie co zamawiacie:P -
Anonim
a ja jadlam cos takiego jak wyprazany syr cos pysznego mniam mniam
zolty ser w panierce na cieplo podawany z sosem tatarskim polecam -
Anonim
-
Tomek Yô!
Vyprazany Syr, to chyba najbardziej znana słowacka potrawa, pewnie na równi z haluzkami, wiec obowiązkowo trzeba spróbować -
-
Anonim
-
la aaaaalegria de vivir!!!!!
-
william
-
Anonim
hej hej hej.....cos mało aktywny jestes na słowacji:> <lol> jak impra? -
obol
Kiedyś myślałem że jestem twardzielem i zjem wszystko, bywszy na Słowacji kumple kupili Omomłynieckie serki- smród taki że nie dałem rady, po kilku podejściach wywaliłem przez okno. Po chwili przyszedł koleś u którego mieszkaliśmy i zdziwiony spytał kumpli "a co wy tak je na surowo jecie? Mój ojciec to wykłada je na talerzu przykrywa drugim i zostawia na tydzień w ciepłym miejscu aby dojrzały..."
W zeszłym roku udało mi się zjeść, nie wiem czy ja się mniej wrażliwy zrobilem czy serki już nie te, fakt jest faktem że "na surowo"
Nie jadłem ,ale zachwalano mi Byci zliezy, znaczy pieczone bycze jądra
Zdecydowanie zachwalam faruki inaczej korbaciki, można już kupić w Polsce, sznurki ze słonego sera, pyszna przekąska do piwa, w smaku trochę jak oscypki wędzone albo tylko solone. -
la aaaaalegria de vivir!!!!!
-
ulec
A nie chodzi czasem olomoucké tvarôžky. Fakt capią, ale nie są złe. Tylko nie należy brać palcami, bo się zaśmierdną (zdeje się, że są o różnym poziomie intensywności aromatu).:-))) Ale to czeski wyrób.
Z potraw jadanych na słowacji to cesnakova polievka i syr vyprazany z sosem tatarskim (zresztą w czechach też można je dostać).
No i piwo oczywiście. -
obol
Olomoucké tvarôžky to chyba to samo co ołomłynieckie serki, ot przetłumaczyłem. Są wyrabiane także na słowacji choć jak sama nazwa wskazuje genaza jest czeska i tam też są wyrabiane. (Chyba że się mylę i te na słowacji są importowane z Czech) -
welcome to NOWHERE ...
Vyprazany Syr
Rezeń
i Kapustova; )
Jedalny Listok dużo dobrych rzeczy zawierał
mniam :)
mi tam słowacka kuchnia baaardzo odpowiada; ) -
Anonim
obowiazkowo Vyprazany Syr i Hranolky :) szczegolnie polecam Syr z szynka w srodku :)
Pirohy z Bryndzou tez pyszne :)
a nalezy uwazac na Kompot, bo na Slowacji to nie jest napoj, tylko deser: owoce polane syropem; ) dobre, ale pragnienia nie gasi; ) -
Anonim
Było kilka pomyłek... ale to było już dawno i nie pamiętam :P
Za to vyprazany syr wspominam jak najlepiej :)))
Oj, pojechałabym na Słowacje w to lato... -
Kasia Łu
ja jadłam coś co się nazywało zemiakove sulance - gotowane zmielone ziemniaki na słodko posypane bułką tartą (so struhankou) albo makiem (s makom), nawet dobre ale strasznie słodkie :) -
Wujek Miki
-
Marcin W
-
Anonim
-
ALBIN_BOMBIK
NAjgorsze co widziałem - kolega to jadł ( do tej pory się z niego śmiejemy ) to DOMACA HUSPENINA.
Ogromna porcja zimnych nóżek w galarecie. (cos obrzydliwego)
|
|
Karpackie serce Europy, czy trzeba pisać coś więcej ?? Grono miłośników Słowacji
Miejsca grona (1)
-
lodziarnia na rynku rynek, Košice
- Dodaj miejsce