SLD [355]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Jaszczompek

"Barbara Blida, była posłanka SLD i minister budownictwa nie żyje. Była posłanka postrzeliła się podczas próby przeszukania jej domu w Siemianowicach Śląskich przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Mimo podjęcia natychmiastowej reanimacji, zmarła. Rewizja była częścią postępowania w sprawie mafii węglowej."

Abstrahując od tego czy faktycznie brała łapówki, czy nie - bo już nie czas na takie domysły, zastanawia mnie fakt, czemu do domu osoby, której nie można jeszcze postawić zarzutów, wchodzi z samego rana razem z futryną banda uzbrojonych po zęby funkcjonariuszy ABW. Czy nie istnieją już wezwania do prokuratury na przesłuchanie?

Czemu w ten sposób nie potraktowano mynystra Wiecheckiego, który nie wiadomo skąd wziął grube miliony na wygranie notabene ustawionego przetargu dotyczącego atrakcyjnej działki nad morzem? Czemu ABW nie ściągało z łóżka posła Putry, który walił przekręty przy budowie oczyszczalni ścieków? Z ciekawości się pytam, bo podobno żyjemy w prawym i sprawiedliwym kraju :|
  • Anonim

>Jaszczempion napisała:
    >"Barbara Blida, była posłanka SLD i minister budownictwa
    >nie żyje. Była posłanka postrzeliła się podczas próby
    >przeszukania jej domu w Siemianowicach Śląskich przez
    >Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Mimo podjęcia
    >natychmiastowej reanimacji, zmarła. Rewizja była
    >częścią postępowania w sprawie mafii węglowej."
    >
    >Abstrahując od tego czy faktycznie brała łapówki, czy
    >nie - bo już nie czas na takie domysły, zastanawia mnie
    >fakt, czemu do domu osoby, której nie można jeszcze
    >postawić zarzutów, wchodzi z samego rana razem z futryną
    >banda uzbrojonych po zęby funkcjonariuszy ABW. Czy nie
    >istnieją już wezwania do prokuratury na przesłuchanie?
    >
    >Czemu w ten sposób nie potraktowano mynystra Wiecheckiego,
    >który nie wiadomo skąd wziął grube miliony na wygranie
    >notabene ustawionego przetargu dotyczącego atrakcyjnej
    >działki nad morzem? Czemu ABW nie ściągało z łóżka
    >posła Putry, który walił przekręty przy budowie
    >oczyszczalni ścieków? Z ciekawości się pytam, bo podobno
    >żyjemy w prawym i sprawiedliwym kraju :|

Jest to dziwna tragiczna sprawa , ale jako przeciwnik lewicy postkomunistycznej , chciałbym się tutaj wypowiedzić :
    rewizje odbywaja sie w czasie obecności osoby rewidowanej , jako świadka. Nie mozna tego robic w czasie przesłuchania osoby w propkuraturze.
    Inna sprawa , że ABW popełniła bardzo powazne błędy przy tym postepowaniu dzis rano i osoby nazorujące to powinny odpowiedzięc za ta tragedię.
    >

• Anonim

Mamy państwo policyjne wg. najlepszych NSDAPowskich wzorów.
  • Chicki

Jaki rząd takie działania, chcą karać za pseudo zbrodnie gen. Jaruzelskiego, a sami zachowują sie jak gestapo. Przykra i dziwna sprawa z domniemanym samobojstwem pani Barbary. Jej siostra nie slyszała ani strzałow ani wchodzących funkcjonariuszy. Przypadek czy faktycznie nie słyszała? W informacjach podają, że funkcjonariusze nie poprosili o oddanie broni. Kilka chwil poźniej, że poprosili lecz Blida odpowiedziała że jej nie ma. Jużeli była z nią funkcjonariuszka dlaczego nie miała jej w zasięgu wzroku? Dlaczego w takiej sytuacji nie uważali bardziej... dlaczego broń była w łazience... dlaczego miała do niej dostęp? To była broń męża. Kolejny przypadek, czy inteligentni ludzie zamiast trzymać broń w bezpiecznym miejscu i dostępnym podczas snu trzymali ją w łazience? Fakty zapewne nie będą znane :]
    Prawica "koalicyjna" dostała sie do władzy. Duży problem bo zamiast podejmować kreatywne dla kraju decyzje zajmują sie zemstą na lewicy. Jeszcze dojdzie do takiej sytuacji, że zaostrzą kodeks karny tylko dla ludzi z lewicowymi poglądami. Europa śmiała się do czasu jacy ludzie teraz rządzą naszym krajem, ale w Parlamencie Europejskim coraz ostrzejsze są komentarze i już nie z tego jak śmieszni są koalicjanci tylko co robią z naszym krajem.
    Od czasu idiotycznych komisji śledczych wszystko w kraju się paprze... Barbara Bilda się zabiła... już widzę na twarzach jakże pseudo chrześcijańskiej koalicji uśmiechy...
    Tak jak zachwują swoje przykazania tak stosują prawo nie wspominając o etyce bo jej nie mają!
  • Janek

> Mamy państwo policyjne wg. najlepszych NSDAPowskich wzorów.

idż na spacer, jak spotkasz kogoś starszego to podejdź i grzecznie zapytaj - czy mogłaby Pani/mógłby Pan opowiedzieć mi o czasach II Wojny; potem wróć do domu, usiądź przed komputerem i odszczekaj to pajacu
  • Chicki

Przeginasz z "pajacem"

"idż na spacer, jak spotkasz kogoś starszego to podejdź i grzecznie zapytaj - czy mogłaby Pani/mógłby Pan opowiedzieć mi o czasach II Wojny; potem wróć do domu, usiądź przed komputerem i odszczekaj to"

I co? Wróci do domu, usiądzie przed komputerem i będzie musiał napisać... "miałeś racje stary, odszczekuje to co napisałem, dziś jest jeszcze gorzej!"

Albo inna opcja, wróci do domu poobijany przez staruszki. Nie genelizując ale w części starszych ludzi, szczególnie tej z fanów radia M, jest więcej nienawiści niż w NSDAP. Ich religijność i zachowywanie przykazań :]
  • Janek

>Chicki

czy wierzysz w te brednie???
    zastanawiaj sie nad tym co piszesz, NSDAP to nie jest temat do żartów
  • Janek

jestescie mlodzi, macie dostep do wiedzy, czemu powtarzacie haselka wypowiadane przez kacykow totalitarnej partii? kiedy wreszcie dacie im kopa w d...?
  • Anonim

z tym NSDAP to tak jak czytam potdobne brednie na forum "PRAWICA" . że rano dobrze sie stało bo o "jednego czerwonego mniej "

co do porannej smierci , to najprawdopodobniej nie dowiemy sie prawdy , tak jak o smierci prof. Pańko , o śmierci Popiełuszkii jego bratowej, Sekuły itp.
  • Anonim

> rok 1984

Daleki jestem od żartowania n/t NSDAP a Ty masz najwyrażniej problemy z rozumieniem czytanego tekstu. Bądż łaskaw nie operować takimi słowami jak "pajac" czy inne.
  • Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn

"potem wróć do domu, usiądź przed komputerem i odszczekaj to pajacu"

Tobie też taka wizyta mogłaby się przydać. Może kapkę kultury by Ci wpoili.

"czemu powtarzacie haselka wypowiadane przez kacykow totalitarnej partii? kiedy wreszcie dacie im kopa w d...?"

Znaczy której partii? Tyle dziś tych totalitarnych partii, że się pogubić można...

Co zaś do tematu, to sprawa faktycznie przykra, ale z tego co wiem to od strony formalnej rewizja odbyła się zgodnie z prawem. Natomiast faktem, iż w jej trakcie doszło do takiej tragedii z pewnością ktoś powinien się zainteresować i ponieść konsekwencje.
  • Janek

>Crusty

za to, co żeś napisał "pajac" to jest szczyt niewinnosci
  • Janek

>Znaczy której partii? Tyle dziś tych totalitarnych partii, że się pogubić >można...

>Co zaś do tematu, to sprawa faktycznie przykra, ale z tego co wiem to >od strony formalnej rewizja odbyła się zgodnie z prawem. Natomiast >faktem, iż w jej trakcie doszło do takiej tragedii z pewnością ktoś >powinien się zainteresować i ponieść konsekwencje

była u nas taka partia, a nazywala sie PZPR

jezeli zas chodzi o Pania Blide to winnych jej smierci szukajcie wsrod tych, ktorzy ja wciagneli w bagno
  • ia♥

wiecie co? ja jakoś średnio wierzę w samobójstwo Blidy. Jasne, sama sobie w klatkę piersiową strzeliła i to jeszcze celnie dwa razy. Bo wcale by ją skurcze przy pierwszym strzale nie złapały i wcale by jej pistolet z rąk nie wyleciał. Zastanawiające, ciekawe dlaczego sobie w plecy nie strzeliła. Dalej - informacja w TVN24 z samego rana - Blidę ktos zastrzelił, chwilę pozniej -ze sama sie zabiła. Najpierw - ze poszla do lazienki sama, pozniej - ze byla z nią funkcjonariuszka. I co? Funkcjonariuszka nie zorientowała się, że Blida ma w ręku pistolet? Przeciez ponoć miała ją cały czas w zasięgu wzroku. Ktoś tu mocno kłamie.
    Najgorsze jest to, że prawdy się za Chiny nie dowiemy. Nie ma innych świadków, niż policja polityczna ABW, więc p. Blida wzięła prawdę ze sobą do grobu...
    W ogóle uwielbiam te praktyki od niedawna - ciekawe dlaczego ABW i CBŚ pukają do drzwi posłów i byłych działaczy SLD z samego rana jak do najgorszego bydła z przestępczego światka> Dlaczego służby uzbrojone po zęby stały pod sejmem w czasie głosowania na immunitetem Ostrowskiej? Dalej, kolego z Phenianu, uważasz to za normalne? oj, przepraszam, przecież w świecie Orwella i Kim Dzong Ila takie rzeczy są na pożądku dziennym, to nic dziwnego, że twoi polityczni idole wcielają je w życie. A ja czekam jak tylko moja rodzina, za poglądy, będzie nawiedzana bladym świtem przez policje polityczne IV RP. Póki co, moja mama i bratowa za nazwiska z roboty wyleciały, a ja sama miałam problemy na uczelni. Za nazwisko, oczywiście.
  • ia♥

z drugiej strony, jeśli faktycznie targnęła się na swoje życie - jej się nie dziwię. Bała się pewnie szargania jej dobrego imienia, wycierania sądowych i więziennych kątów za to, że kiedyś miała czelność być posłanką, dobrą panią minister i członkinią SLD. Zazdrość kaczych pokurczów sięga zenitu, bo obecnym rządom wielkie g... udało się przez 1,5 roku zrobić, w przeciwieństwie do rządów lewicy. A jak argumentów brak, to trzeba się uciekać do przemocy.
  • Jaszczompek

>Tome napisał

>Jest to dziwna tragiczna sprawa , ale jako przeciwnik lewicy
    >postkomunistycznej , chciałbym się tutaj wypowiedzić :
    >rewizje odbywaja sie w czasie obecności osoby rewidowanej ,
    >jako świadka. Nie mozna tego robic w czasie przesłuchania
    >osoby w propkuraturze.
    >Inna sprawa , że ABW popełniła bardzo powazne błędy
    >przy tym postepowaniu dzis rano i osoby nazorujące to
    >powinny odpowiedzięc za ta tragedię.

Nie chodzi mi o fakt, czy samo wejście było legalne, czy nie, bo to nie sztuka załatwić papier. Tylko o to, na jakiej podstawie w tym kraju przeprowadza się od jakiegoś czasu rewizje. Ktoś siedzi w kiciu i puszcza się go do domu w zamian za składanie zeznań obciążających kogoś z SLD/PO/jakiejkolwiek innej partii opozycyjnej. "Koleżanka" pani Blidy, która ją obciążyła już zdaje się nie spogląda na świat zza krat. Że też jeszcze przypomnę urocze gadki Dochnala, jak to niby prezydentowa Kwaśniewska buchnęła mu futro za 4 tys. zł. i jakie to kręci lody w swojej fundacji. Nic nie znaleźli, a i pan Dochnal nadal sypia na pryczy.

Jeszcze mam 3 sprawy a propos broni z której padły strzały:

1) Czemu ABW nie sprawdziło, czy p. Blida ma pozwolenie na broń? Takie rzeczy są przecież ewidencjonowane. Sarkastycznie można rzec: dobrze, że nie pomylili ulicy i domu.

2) Kto trzyma odbezpieczoną i gotową do strzału broń w łazience? Przecież to czysty nonsens.

3) I najważniejsze: kto popełnia samobójstwo strzelając sobie w klatkę piersiową? Najpewniej wynikła szarpanina z funkcjonariuszką, podczas której broń wypaliła. Ale nie, Wasserman będzie nam sprzedawał bajeczki, że stojąca bokiem (!!) policjantka nie zauważyła jak Blida sięga po spluwę.
    (bajeczki te dodatkowo okraszone, jak na katolika przystało, spekulacjami, iż skoro się zabiła, to na pewno miała coś na sumieniu. De mortuis nihil nisi bene - panie Jacuzzi)
  • Chicki

Same przypadki, film z akcji ABW ma podobno 10 sekund... zamo wejscie i koniec...

Nie bede już tego dalej komentował...
  • Anonim

pseudo zbrodnie jaruzelskiego ???
    może stoczniowcy w 1970 roku sami do siebie strzelali a organizatorzy strajku wydali tAKI ROZKAZ ???
    może górnicy z kopalni Wujek też sami do siebie strzelali ???
    Pewnie ks, Popiełuszko po prostu sam się spałował i wskoczył do wisły ???
    Ten bolszewicki ludobójca musi odpowiedzieć za zbrodnie popełnine na Polakach
    Pewnie to polscy opozycjoniści wprowadzili stan wojenny ???
    To pewnie liderzy Solidarności , ROBCiO , KPN , NZS jeździli do Moskwy do "zegarmistrza" po wskazówki ???
    NSDAP metody ??? i takie głupoty ma odwagę pisać sympatyk partii która jest spadkobierczynią pzpr ???
  • Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn

No proszę, a ponoć beton był cechą umysłów minionej epoki. Coraz węższe te koła historia zatacza...
  • Chicki

Taaak... jest i Dziadek :)

Stoczniowcy nic nie robili, grzecznie i w spokoju protestowali...
    Jak jest okazja pokazania filmu, gdy kierowca cieżarówki wręcz taranuje czlowieka, też gen. Jaruzelski wydal taki rozkaz... kogoś potrące, też egzaminatora który dał mi prawojazdy trzeba karać...
    Milicja mogła dać sie zatluc kamieniami i nie strzelać, po co aresztować, niech dalej tlucze innych... Mogło nie być stanu wojennego, może teraz bylibyśmy mniejszością w ZSRR...
    Stan wojenny byl przykrą sprawą, zginelo wielu ludzi... tylko dlaczego tyle razy do tego wracać?

Ilu ludzi trzeba karać, może lepiej zacząć od obecnych rządzących ktorzy w swojej kadencji zrobili więcej błędów niż wszystkie poprzednie rządy razem wzięte?