Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Karolina Brauła

No cóż, ja napisalam ze 4 mies jest nawozona ziemia, z tego co wiem to można odłożyć pieniadze i dopiero nawozic. Wiec ja nie oceniam niczyjej pracowitości. Kala jeżeli nie skaczesz to raczej ci to nie przeszkadza. A jeżeli nie da się skakac przez 3-4 mies to chyba roztrenowanie tyle nie trwa; / i nie chodzi tylko o podłoże tylko również o to ze b wczesnie robi się ciemno i po prostu nie da się skakac bo oświetlenia na hali zbyt dobrego nie ma.
    o konie dbaja dobrze to fakt wkoncu trzymalam tam swoje konie przez prawie 4 lata.
  • SęQ

No no...a z odpowiednią ziemią to tylko stoja wywrotki i czekają, żeby ją przywieźć i zrzucić :). Do tego zaraz pod bramą stoi pług, walec, ubijarka i ludzie walą do drzwi, żeby im tylko pozwolić pracować.
    Co robione na szybko to zazwyczaj nietrwałe. Za to cierpliwość i wytrwałość są bardzo pożądanymi cechami :)
  • Karolina Brauła

co coz ziemie sie organizuje wczesniej zeby ja zaczac przywozic; /
    cierpiliwosc?; / co to gadasz
    to mamy przez 4 miesiecce nie skakac; / nie trenowac?
    mysle ze nie masz sie co wtracac w srawy 'naszej' stajni bo nie trzymasz tu konia i ja nawet nigdy cie nie widzialam; /
    i nie trenujesz; ]
  • SęQ

>karola. napisała:
    >co coz ziemie sie organizuje wczesniej zeby ja zaczac
    >przywozic; /

Tak mozna by w kółko.

>cierpiliwosc?; / co to gadasz

Nawet nie wiesz o czym mówie?

>to mamy przez 4 miesiecce nie skakac; / nie trenowac?

Przecież skaczesz i trenujesz.

>mysle ze nie masz sie co wtracac w srawy 'naszej' stajni bo
    >nie trzymasz tu konia i ja nawet nigdy cie nie widzialam; /

'naszej' stajni? Ciekawe stwierdzenie. Więc jak nie trzymam konia to nie moge sie udzielac na forum? To, że mnie nie widziałas wcale nie znaczy, że w stajni nie bywam.

>i nie trenujesz; ]

A to niby na jakiej podstawie twierdzisz, skoro mnie nie widziałas, nie znasz i nic o mnie nie wiesz? :)

• Ala

Jedna rzecz, czy ta dyskusja do czegokolwiek prowadzi, czy osoby twierdzące że jest źle zrobiły cokolwiek, żeby było lepiej? nie mówię tutaj o przerzucani ziemi łopatą tylko np. jakiejś propozycji, że załatwi się jakiś sprzęt czy cokolwiek innego;
    i druga sprawa, nie uważacie, że zamiast krytykować, należałoby podziękować Panu BW? jak myślicie, jakiemu właścicielowi, który pracuje przy koniach, niedawno dobudował kawałek stajni i ma zapewne dużo zajęć, chciałoby się jeszcze zajmować wyrównywaniem parkuru?
  • Karolina Brauła

widze na zdjeciach i czytalam wypowiedzi na innych gronach
    mozesz sie udzielac ale chyba nie dotyczy cie temat czy my mamy gdzie skakac ze swoim trenerem i wogole napisze pozniej, teraz nie moge...
  • SęQ

Poczekamy. To jest właśnie przejaw cierpliwości.
  • As!a

a nie wiem czy wiesz ale podłoze jest bardzo ważne szczególnie przy skokach!!!
    ja Cie widziałam i wiem ze do "trenowania" to jeszcze daleka droga...
    poza tym nikt nie krytykuje tylko stwierdza fakt, ze nie ma gdzie skakać!
    a jakie my mamy poddawac pomysly ?? co my mamy nawiesc ziemie ?? może wykopie troche od siebie z ogródka ...
    Wy nie czujecie potrzeby robienia parcuru bo jest Wam niepotzrebny ale postawcie sie w naszej sytułacji
    i tak ode mnie to bardzo sie ciesze ze wogole cos idzie w tym kierunku... :)

• Anonim

SęQ kim ty w ogóle jesteś ?~!

Ja też Cie nigdy nie widziałam, a widząc po zdjęciach na Twoim profilu, to faktycznie chyba słowo 'trenowanie' znasz tylko z opowieści.. Daj sobie spokój z mieszaniem się w sprawy prakuru, bo nie skaczesz i pewnie długo nie będziesz, więc nie jest Ci on potrzebny. Do tego wszystkiego nie trzymasz konia w ULMAGU, co za tym idzie- nie płacisz za pensjonat, więc ani trochę nie dokładasz się finansowo do czegokolwiek związanego z parkurem (tak mi się przynajmniej wydaje). Wolny wizytator, który dodatkowo badzo średnio zna się na rzeczy nie ma tak na prawde nic do powiedzenia, więc lepiej odpuść jakiekolwiek komentarze, jeśli nie chcesz być "porzucony na pastwę rekinom" (to metafora- nie wiem czy zrozumiałeś co miałam na myśli. Rekiny to MYYYY)

Aaaa, ale jestem groźna! ZUO!!; -P

I nie próbuj nikogo więcej tutaj uciszać i apelować o różne wyższe wartości (to do wszystkich pokazujących się na tym forum w roli obrońcy uciśnionych) bo to my pensjonariusze mamy coś do powiedzenia. Pierwszym i oczywistym powodem, dla którego tak jest, jest fakt, że to my faktycznie wykładamy pieniądze na utrzymanie naszych koni i to z części co miesięcznego abonamentu z NASZYCH pieniędzy budowany jest parkur. Po drugie kiedy potrzebne są pieniądze, to pensjonariusze dokładają się do różnych doraźnych akcji typu "zakup nowego parkuru" albo "farby na pomalowanie przeszkód" i to my finansujemy to wszystko, więc jakby samo nasówa się, że jednak mamy coś do powiedzenia. W kwestii krytyki także. Oczywiście bezcenny jest wkład finansowy i uczuciowy Magdy i pana BW, ale to jest raczej oczywiste i myślę, że nie muszę o tym wspominać. Wszyscy chyba wiedzą, że Magda stara się uzyskać dla stajni jak najwięcej, a każde zaoszczędzone pieniądze dokłada do interesu np. nowe boksy, solarium. I świetnie. Zapewne o tym nie miałeś nawet zielonego pojęcia.

Tak więc po raz ostatni proszę o rozsądek i weź się człowieku gdzieś zaszyj, żeby nie było Cię widać. Dziękuję.
  • SęQ

>Asia :D napisała:
    >a nie wiem czy wiesz ale podłoze jest bardzo ważne
    >szczególnie przy skokach!!!

Kurcze a mi sie zawsze wydawało, że najlepiej skacze sie przy dużej grudzie bo koń może się wtedy dobrze wybić.

Rekiny mówicie.... A podobno dzieci i ryby głosu nie mają :P

Wiecie co, śmieszna jest cała ta dyskusja. Wywyższacie sie bo trzymacie [a część z was trzymała] w stajni konia. Piękne słowa o dokładaniu się do różnych akcji...ale czy to wy zarabiacie te pieniądze, czy płacą wasi rodzice?

Prawda leży gdzieś pośrodku, więc warto byłoby się nad tym zastanowić a nie próbować objeżdżać kogoś i traktować go gorzej tylko dlatego, że nie posiada konia.
  • SęQ

Niunia, po przeczytaniu Twojego postu śmiem twierdzić, ze to właśnie Ty [a nie ja] próbujesz tu uciszać każdego, kto nie jest "po Twojej stronie".
  • Anonim

Hah, Niunia! Jakbyś bywał w stajni (a chyba nie bywasz, więc nie wiem po co się mieszasz), to byś wiedział, że wszyscy mówią do mnie Pamela, a nie Niunia. Niunia to ty sobie mów do swoich koleżanek. A ja do nich na pewno nie należę.

Nie do końca zrozumiałeś. Mówiąc krótko i bardzo już dosłownie, bo nie wiem jak inaczej trafić: nie odzywaj się, jeśli nie masz w to całe zamieszanie ŻADNEGO wkładu finansowego. Twoje komanetarze są jakby 'bezużyteczne'.
  • Anonim

To, że nasi rodzice zarabiają te pieniądze, to w tym wypadku żaden argument. To my jeździmy, a oni generalnie znają się na koniach na tyle, że odróżniają gdzie mają głowę, a gdzie ogon. Więc to my mamy coś do powiedzenia, jeśli chodzi o parkur. Z resztą nasi rodzice mają poważniejsze sprawy na głowie niż zabawa w dyskusję na forum i zawracanie sobie głowy problemami parkuru. Ich to na prawde nie obchodzi. Tak na marginesie, to co cie tak wlaściwie to wszystko obchodzi. Zastanawiam sie po co sie wdajesz w dyskusję, jeśli o tym wszytskich masz mniej więcej tyle pojęcia co nasi rodzice, a może nawet nie. Pff
  • SęQ

Niunia - bo tak jesteś zatytułowana :). Co do koleżaństwa to raczej nie chciałbym miec takich koleżanek co to ledwo od ziemi odrosły a sie mądrzą jakby były niewiadomo jakie oraz dla których wyznacznikiem są pieniądze i zdjęcia na gronie.

Tak mi się właśnie wydawało, że to nie wy zarabiacie pieniądze na utrzymanie koni. To wiele wyjaśnia, przede wszystkim w zachowaniu.
  • Anonim

"co to ledwo od ziemi odrosły"

no proszę. ty mi śmiesz robić uwagi odnośnie wieku, pomimo, że sam jesteś niewiele starszy ode mnie. :] interesujące, acz śmieszne.

I w przeciwieństwie do ciebie ja wiem, że wyznacznikiem 'mądrości' wcale nie jest wiek, co widać doskonale na Twoim przykładzie :]

Decyzję, co do tego, co jest dla mnie wyznacznikiem, zostaw wyłącznie mi. Nie wiem, skąd mam wnioskować o twoim poziomie jazdy, jak nie ze zdjęć, bo jak już mówiłam- w stajni nigdy cie nie widziałam (co po raz kolejny potwierdza, że twoja dyskusja na forum stajennym jest właściwie bezprzedmiotowa.)
  • As!a

no nie wiem czy wyjasnia! w sumie to nie wiem po co przyczepiłeś sie do tego ze to nie my zarabiamy te pieniadze. my jestesmy w trakcie edukowania sie - nie wiem czy przeszedłes taki etap skoro nie zdajesz sobie z tego sprawy. przyjdzie taki czas w którym to nasi rodzice przestana utrzymywac nasze rumaki i na nas przejdzie ten obowiazek( a uwierz mi bedzie to niedługo) i dopiero wtedy bedziemy miały cos do powiedzenie ?? :/
    nasi rodzice płaca i my nie mamy nic do powiedzenia, Ty nie płacisz i masz ..! smieszny jestes...
    poza tym nie wiem o co Ci chodzi z tymi " małolatami" mysle ze róznica wieku nie jest az tak duza i ten argument jest bezpodstawny. a patrzac na twoje wypowiedzi nasz młody wiek nie gra zadnej roli, poniewaz przy Tobie wiedze mamy szalona ( przynajmniej w temacie jezdziectwa)
  • Anonim

Pozatym. Jestem założycielem tego grona i równocześnie moderatorem. W każdej chwili mogę cię z tąd usunąc, a gdzie wtedy jak nie tu, będziesz wydawał swoje niezwykle cenne opinie?

pomyśl.

i nie chcę się już kłócić.
  • SęQ

>Niunia napisała:
    >pomyśl.

Przecież jestem nie wyedukowany, nie potrafię myśleć.

Akurat nie-pensjonariusze też dokładają się do różnych stajennych akcji :)

Jej...ale sie grono rozruszało :D
  • Anonim

no własnie: niewyedukowany pisze sie razem, bo to przymiotnik :-)

i ja tego nie powiedzialam.

ile się dokładają?
    20zł? 100?
    i do czego się dokładają?
    chyba do marchewek..

Nie bądź smieszny. Pff
  • SęQ

Nieważne ile i nieważne do czego. To nie jest spółka, gdzie ważność głosu zależy od ilości posiadanych przez akcjonariuszy udziałów. Liczy sie to, że się dokładają i także uczestniczą w życiu stajni :)
| |

Nasz wspaniały klub :) Nie wiem czy wiecie, ale uprawiamy NAJDROŻSZY i najbardziej EKSKLUZYWNY ...

Fotki

Miejsca grona (0)