Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • As!a

ale własnie skonczyłam rozmawiac z rodzicami i zostaje troszke dłuzej :P a co pszeszkadz Ci to ?? :P :* i mam do porozmawiania sobie z Toba jutro w szkole... :)
  • Karolina Brauła

ok spoko, pogadamy sobie; )
    nie wiem jak jutro wstane :/ do tej pory spalam do 10 i pozniej...
    nie no nie przeszkadza, moze troche xD
    chociaz bede z kim miala na konie jezdzic i z kim gadac; p :*
  • As!a

jejq jak mi sie nie chce do szkoły isc !!! nie pogadałysmy dzisiaj pogadamy jutro... :P już nie bede Ci zanudzac tym tematem :P :* ale cierpliwa byłas :*

my tu rozkrecamy grono naszej stajni a co Wy wszyscy nic nie piszecie ??!!

Pam co sie nic nie odzywasz ?? :D
  • Karolina Brauła

no nareszcie... mam nadziedje ze juz koniec tego tematu (zakazala mi pisac jakiego)....; p

wlasnie probujemy rozkrecic temat, moze byscie sie wkrecily; D

coraz mniej tematow; p chyba gasnie....
    xD
    jakos zawsze wchodze na grono tuz po tobie; p
  • As!a

no bo ja zawsze tylko na chwile :P

no juz koniec ! dzisiaj oficjalne zakonczenie :P tylko musze jedna rzecz jeszcze wyjasnic :P
    nie wiem jak ja usne dzisiaj bo nie ukrywam ze sie troche napiłam ...:P ale lepiej mi sie wstanie rano !
  • m

Zagalopowałyście się troszkę moje panie. Komentarze na temat czyjejś pracowitości zostawcie dla siebie. I kultury trochę. Żaden kulturalny człowiek nie pisze na publicznym forum takich rzeczy. A tym bardziej w stosunku do osób starszych. Nie macie pojęcia czym jest praca w stajni... Nawiezienie tej ziemi i zrobienie porządnego podłoża kosztuje na tyle dużo że żadnej z Was do głowy to nawet nie przyjdzie. A już na pewno nie przyjdzie to, że można nie mieć od razu tyle pieniędzy. Jeśli będziecie chciały mieć kiedyś swoje stajnie to wtedy pogadamy. Zobaczycie ile jest takich problemów i jakie to proste.
    miłego trenowania pozdrawiam M
  • SęQ

a może któraś z szanownych pań chciałaby zasponsorować zrobienie parkuru...hmmm? Przypuszczam, że nikt nie będzie miał nic przeciwko :)
  • Anonim

Ja to się rozchorowałam i nie wstawałam z łóżka (z resztą nadal średnio mi to wychodzi), dlatego nic nie pisałam..

Magda, bez przesady z tą krytyką. Przecież dziewczyny nikogo nie obraziły. Mówią tylko to, co widzą i jest to raczej zupełnie naturalne. A to, że jest jak jest NIKOGO już zupełnie nie dziwi. To że ULMAG stajnią w Wilanowie nie jest, też wszyscy wiedzą. I skoro ludzie nadal trzymają u Was swoje rumaki, to chyba świadczy o tym, że nie jest jednak wcale tak najgorzej.
    Jasne, że po spędzeniu kilku tygodni w Aromerze, dziewczyny mają zupełnie inne wyobrażenie o treningu skokowym w zimie niż ma to miejsce w naszej stajni- bo po prostu nie ma warunków (z resztą sama wiesz jak jest- bo sama jeździsz).
    Myślę, że dziewczyny powiedziały tylko to, co widzą, a tego nie da się ukryć i nijak to się ma do ich kultury osobistej (tak mi się przynajmniej wydaje). Zabranianie im wyrażania własnej opinii na dany temat jest zaprzeczeniem ogólnego założenia instnienia jakiegokolwiek FORUM.

Pan BW -> respect XD
  • m

Nie zrozumiałaś mnie Pamela. Nie mówię o trenowaniu, skakaniu i pisaniu że plac jest dobry - bo nie jest. Piszą co widzą i ok - wiem co trzeba zmienić i na tyle ile mogę będę to zmieniać ale nie wszystko od razu. Nikt nigdzie nikomu nie zabrania wyrażać opinii. Dobra krytyka nie jest zła. Każdy jest tam gdzie mu pasuje i już, ważne że jest zadowolony.
    Mówię tylko o tym że uwagi typu pracowitość właściciela stajni to nie temat rozważań dla osób które nie wiedzą czym jest praca w stajni. I tylko i wyłącznie to mam na myśli.

btw przyjechało nowe siwe a właściwie dwa.
    pzdr
  • kalynca

jakie siwe? :)

ja Wam tylko powiem taka rzecz:
    pamietajac jak dlugo sie bujalam szukajac przyszlej stajni dla kadilaka (PFFF...), widzac jak ludzie przenosza sie ze stajni do stajni, patrzac jak inni szukaja dobrej stajni w warszawie (na ktora stac przecietnie zarabiajacego czlowieka a nie kogos komu tysiac miesiecznie w ta czy w tamta roznicy nie robi), doszlam juz dosc dawno do wniosku ze jakbym miala sie dorobic teraz konia (nie mowie ze bede miala ani ze nie bede, teraz rozwazam to czysto hipotetycznie) to chyba nie postawilabym go nigdzie indziej tylko w Ulmagu. Moze jest mala hala. Moze jest teraz bloto na parkurze i nie mozna skakac przez caly rok (no ale dla mnie to jakis wielki problem nie jest) ale przynajmniej spalabym spokojnie, bo wiem ze jakbym postawila tutaj konia i cos by mu sie stalo (np kolka) to ktos z obslugi to zauwazy i nie przejdzie obojetnie. I mialabym swiadomosc ze kon jest zadowolony bo nie siedzi zestresowany caly dzien w boksie tylko wychodzi na padok i moze spedzac czas tak jak kazdy kon powinien to robic czyli ze swoimi kumplami ze stajni. a tego bym nie zamienila nawet na hale z klimatyzacja, zadaszona karuzela i basenem.
    koniec wywodu; >
  • As!a

a byłas w Aromerze sie dowiadywac ?? bo Panna stojac tam teraz spedza poł dnia na wybiegu z innym koniem.wszystko jest do załatwienia, wystarczy porozmawiac . jak narazie jestem zadowolona z obsługi i widze że naprawde sie tam konmi interesuja ( wczoraj nawet dostałam telefon od stajennego że kon jest nakarmiony i mam zdieta derke i jest wszystko ok :) )
    pozdrawiam

a tak wogóle Magda na kiedy jest planowane zakończenie robot na parcourze ??
    i jakie 2 siwe ?? :P
  • Anonim

Ale mi wywód. Pff

Szczerze mówiąc, to mogłabyś się bardziej postarać :>

Dziewczyny nie mówiły o atmosferze ani traktowaniu koni, tylko o warunkach do jazdy, Kala.

Pozatym, Tobie nie przeszkadza mała hala i kiepskie warunki na parkurze na jesieni, w zimie i na wiosne tylko z tego prostego powodu, że nie skaczesz, ani nie starasz się jeździć trochę bardziej zawodowo. (;-P wiem, że Kala zaraz powie: a kto tu jeździ zawodowo?! I tu faktycznie mnie masz, bo nikt.) Ale dziewczyny przynajmniej się starają. A żeby chociaż próbować cokolwiek bardziej na poważnie i to przez cały sezon- no to niestety, nie na małej hali :-)
  • kalynca

mam wazniejsze sprawy niz dluzsze wywody na gronie; )
    nie skacze - to prawda. co do drugiego argumentu ze sie nie staram jezdzic troche bardziej "zawodowo"..co znaczy zawodowo? ze na zawody rozumiem bo chyba nie ze w celach zarobkowych; >
    jesli sens 1 - fakt na zawodach nigdy mi nie zalezalo nie mam jakiegos przerostu ambicji... dla mnie zawody nie byly nigdy celem, najwyzej srodkiem (ale takim bez ktorego moznaby sie obejsc).
    ale jesli chodzilo o rozwijanie swojego i konia poziomu (bo mam wrazenie ze o to chodzilo) to sie chyba mylisz; )

ja nie mowie przeciez ze aromer to ZUOOO (ah jakzebym smiala!; >).

a w ogole to jeszcze mi sie przypomnialo ze wielu szkoleniowcow radzi "zawodowcom" organizowac cos takiego co sie nazywa okresem roztrenowania, rozwiazanie w sam raz na bloto na parkurze; )
  • kalynca

O matko Pam umarlam <hahaha> :D
    http://www.artodonto.pl/stomatologi...
    a gdzie Ty jestes?
  • Anonim

moja specjalność to stomatologia prewencyjna: pokazali same zęby :-P

Nie wiem co tu jest do umierania. Skoro chcą mieć nas w reklamach, to czemu nie. Zazdrościsz zębów.
  • Anonim

tak? mylę się? to gdzie mają skakać w okresie jesieni, zimy i wiosny? ... Z resztą Kala - takie rozmowy to juz przezytek.

Nie chce mi sie nawet ich prowadzic.
  • m

dobra, dobra, nie kłóćcie się. I tak nic z tego nie wyniknie. Każda ma swoje racje i tyle. Jak dla mnie OFF TOPIC
  • As!a

żeby roztrenowywac trzeba trenowac!
    a powiedzmy sobie szczerze ze zadna z nas nie jest w ciagłym treningu! wiec Kala akurat zle z tym trafilas :)
  • As!a

a co do tego ze masz wazniejsze sprawy niz wywody na gronie - to bardzo dziwne bo zawsze wszedzie Cie pełno i nie mówie tu tylko o stajennym forum! widac masz duzo wolnego czasu...
  • kalynca

nie mam czasu na pisanie dluuugich wywodow na gronie zadko mi sie one zdarzaja.
    mam wlasnie okres roztrenowania po sesji; P + jeszcze prace zmieniam wiec mam sporo czasu... mi to pasuje nie wiem co by mialo byc w tym zlego.
    poza tym - osobiste wycieczki to poprosze osobiscie (jak to mowia malolatky "w realu") badz na prv; ) bo zaraz sie tutaj gwalt zbiorowy zacznie.

Pam wyluzuj troche; )
| |

Nasz wspaniały klub :) Nie wiem czy wiecie, ale uprawiamy NAJDROŻSZY i najbardziej EKSKLUZYWNY ...

Fotki

Miejsca grona (0)