(S)KJ ULMAG [81]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Karola

Pamela, ja kase niby mam, ale nie mam najmniejszego zamiaru jej kupować :P I chyba zadnego innego konia :P W ogole to ja sie najpierw musze nauczyc jezdzic, a nie dupe klepac tylko.
  • kalynca

widzisz, dzis szlam do szkoly na 10 :D

ee tam co Ty mowisz Karolina... niejeden wlasciciel konia gorzej od Ciebie jezdzi...
  • Zagatka :D

Kala, to jak masz Kadilaka czy jezcze nie do końca?!?!? Czuję sie niewtajemniczona i chce: albo Ci pogratulować, albo zarzadzić ogólnostajenna zrzutę żebym mogła ja go kupić :P
    A tak serio to mooocno trzymam kciuki żebyś go moze jednak Ty raczej miała a nie ktoś obcy, bo głupio by było...
    W każdym razie pochwal się - czekam na wieści
    I czemu ja nie wiem tego co wy wiecie a naprawdę to nie wiem czy wiecie i co to właściwie jest... sama nie wiem... Pozdrawiam :D
  • kalynca

mam! juz... 5 dni :D

dzieki; )
  • Karola

"I czemu ja nie wiem tego co wy wiecie a naprawdę to nie wiem czy wiecie i co to właściwie jest... "

Bardzo mądre zdanie :D

Ale ja naprawde nie chce konia :P Moze jak juz bede sama pracowala i przy okazji miala na trenera, to cos tam sie wymysli z tym kupnem (niby na kupno i utrzymanie mnie stac, ale na reszte, to juz nie bardzo). I obawiam sie, ze czesciej, jak 2 razy w tygodniu nie bede mogla u niego byc :/ Wiec to tak troche bez sensu...
  • kalynca

no tak, 2 razy w tyg to faktycznie troche malo...
    a nie myslalas o wpoldzierzawie czy czyms takim? wtedy bys miala na trenera i regularnie bys jezdzila...

p.s.
    karolina w ktorej klasie jestes ze masz tak malo czasu??
  • Karola

Wspoldzierzawie? Nie, nawet nie ma takiej opcji. Nie chciala bym, zeby ktos obcy jezdzil na moim koniu (oprocz trenera albo Magdy). Skoro moj, to tylko moj :) A przeciez moge sobie teraz Mełka dzierzawic (no... od czerwca, tata mi obiecal :/), mi to zadnej roznicy nie robi.
    Jestem w 3 gimnazjum (oby do kwietnia, wtedy testy, a pozniej to juz bede w stajni nawet codziennie), a pozniej liceum :/ Wiec nie za fajnie, a jeszcze jak chce sie do Mickiewicza wybrac, to juz w ogole :/
  • kalynca

mickiewicza odradzam. beznadziejne towarzystwo i dyrekcja.
    :/
    to juz lepiej prus

ale zeby wspoldzierzawic od kogos... no wiesz, nie ze ktos od Ciebie - twojego konia.
  • Anonim

mickiewicz lepszy ... tylko prusie lepsze towarzystwo ale prus jest nastawiony na angielski ... co kto lubi.
  • Karolina Brauła

Do wspóldzierzawy nie jest tak łatwo znaleźć dobrej osoby.... ja 2 lata temu też szukałam ale jakoś nic z tego nie wyszło; / no juz chyba lepiej do kogos sie pogłoczyć np do małego, oni chyba by go wydzierzawili; ) ale ja odradzam ... mysle ze to nie jest fajne...; p
    Kala ty chyba to najlepiej wiesz jak tam było z Alexą i Kabanosem xD
    :*
  • kalynca

no proste ze na angielski :D

z mickiewicza wychodza same lamusy - ot, co!; P

no wiem, jak to bylo z kabanosem, ale wtedy ja mialam gorzej bo wszystko temu koniowi kupowalam,jak wlasnemu. No i jak sie wycofalam to okazalo sie ze nie ma komu tej kasy mi oddac! :/
    a Karolina jakby teraz od kogos jego wlasnego konia (wspol)dzierzawila to juz raczej nie musialaby nic kupowac... tylko pensjon (ew.kowal) na pol.
    no ale wiadomo ze to nigdy nie jest to samo co wlasny kon.; )

ale wiesz... jak sie nie jezdzi to zawsze to lepsze niz nic.. tak mysle :)
    popytaj, moze maly. a moze kuba?? albo cekina moze bys mogla?? wiesz, jak chcesz to cos znajdziesz, tylko trza poszukac :)
    :*
  • Anonim

"tylko trza poszukać" wieśniaki z alexandrowa :P

I to by było podsumowanie.
  • Karola

Kalina- Ty sie odczep od ludzi z Mickiewicza, bo co jak co, ale oni nawet na naszych stajennych zawodach nas ogrywaja :D (przyp. red. Sylwia :D). W ogole to ja mam w tej szkole duzo znajomych i wszyscy fajni, nie jakies tam wiesniaki... A moze ja jestem wiesniak? <lol2>; ) O prusie za to slyszalam, ze ludzie sa beznadziejni, dretwo jest i sie nic nie dzieje. A co do szkoly, to myslalam jeszcze o Halnej w Falenicy, niski poziom, ale ja bym sie spoko dostala no i do Kambodzy mialabym blisko; ) Moze z Jadzka do jednej klasy pojde? Ale nie wazne.

Co do dzierzawy- Wy mi nie szukajcie nic na sile, bo z tych koni, co mi proponujecie to pfffffff, bez komentarza :P Nic oprocz Melka z Aleksandrowa nie wezme w dzierzawe. Moze i (cytuje): "jest tlusciutka, ma krotkie nozki i jest koniem bez charakteru", w dodatku zlosnica i czasem sobie z nia nie radze, to jakos ja tam polubilam :] Nic oprocz Bucefala lub Melka nie wydzierzawie; )

Kala: "Wszystko temu koniowi kupowalam,jak wlasnemu. No i jak sie wycofalam to okazalo sie ze nie ma komu tej kasy mi oddac! :/" Jesli chodzi o sprzet kupiony przez Ciebie, to nie moglas go zabrac dla siebie? W koncu to byl TWOJ sprzet kupiony za TWOJE pieniadze. Ja bym pozadna awanture zrobila, jakby mi ktos MOJEGO sprzetu nie chcial oddac. Natomiast jesli chodzi o witaminy, to sie im nie dziwie, ze Ci kasy nie chcieli oddac :P
  • jaga ; -)

Hehe przyznaje ci jestes wiesniak :P <lol> :D
    o nie ja z toba do jednej klasy nie ide :P swiruje :D....zastanowie sie jeszcze nad tym; ))
    pzdr :]
  • Anonim

Jaga kiedy będziesz w stajni ???!!!
    Dawno cię nie widziałam :P
  • Karolina Brauła

Ej ty Ilonka jak zwykle piszesz bo ci sie nudzi nie na temat; p
  • Anonim

hehe :)
    Jak to Ilonka :P
  • Karola

Jadzka miala byc ze mna w ten weekend, ale ja zaniemoglam, a ona imprezowala :/ Ale w przyszly week na pewno sie pojawimy :D
  • kalynca

1 - nie, bo laska miala mi oddac kase
    w koncu jak nie oddala przez 3 mies to pojechalam do stajni i zabralam pare rzeczy ktore nadawalyby sie do opylenia... ale to nie bylo nawet 1/2 tego ile wlozylam w ta chabete. myslisz ze nie robilam awantury? ale jak zaczeli dzwonic jacys kolesie dziwni do mojej przyjaciolki, to odpuscilam :/
    2- ja znam ludzi i z prusa i z mickiewicza. z mickiewicza nikogo fajnego, a w prusie - tak 50/50 (fifti fifti xP)
    3-to ze ktos wygrywa na amatorskich zawodach nie znaczy ze jest fajny
    4-co do dzierzawy-z takim podejsciem to w zyciu nie bedziesz miec konia.... no ale dobra, nic juz nie mowie bo jeszcze bedzie ze najezdzam...

• Karolina Brauła

Sory ale o co chodzi z tym ze jak ktos wygrywa na amatorskich zawodach to musi byc fajny?; /
    Nikt nic takiego nie mowił; /???
| |

Nasz wspaniały klub :) Nie wiem czy wiecie, ale uprawiamy NAJDROŻSZY i najbardziej EKSKLUZYWNY ...

Fotki

Miejsca grona (0)