-
Ximinez
Pewnie wszyscy na Zakładzie już wiedzą, ale przypomnę, że powstało na UW Sinologiczne Koło Naukowe, które zajmować się będzie.... no, wieloma rzeczami; ) Chyba przed wakacjami nie uda się już niczego zorganizować, ale zapraszam wszystkich chętnych do dołączenia do nas w przyszłym roku akademickim :) Kontakt poprzez mnie oraz Bartka Turczyńskiego i Artura Siejkę z obecnego pierwszego roku (po wakacja już drugi, jeżeli wszystko zaliczą; ) ). -
olala オ ラ ラ
-
Majkel Jerzowski
no generalnym wymogiem każdego koła studenckiego jest to, że żeby być członkiem trzeba być studentem. -
Isabelle
czy jest jakiś statut tego koła? chętnie bym sobie przeczytała jaka jest jego planowa działalność. wiem, że ma organizować wyjazdy itd. ale chyba musimy mieć jakąś naukową "przykrywkę"; ) -
-
Mariusz
każde koło musi mieć statut i te również ma :)
po wakacjach na pewno odbędzie się spotkanie koła i serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych studentów. nie tylko będzie można dostać statut koła, ale i nawet się zapisać!; ) działalność stricte naukowa też jest przewidziana, ale więcej o szczegółach w październiku.
skoro mowa o wyjeździe, to mamy też nadzieję, że uda się zorganizować wyjazd integracyjny. przede wszystkim mamy na uwadze wszystkich świeżo upieczonych studentów sinologii (dziennej i zaocznej). -
Ximinez
A w pazdzierniku planujemy jakies spotkanie zapoznawcze, pewnie gdzies na terenie zakladu. Szczegoly, jak zwykle, w przeddzien, albo jeszcze pozniej; ) -
Nymphaea candida
kolego mariuszu...nie ma "zaocznej" tylko jest "wieczorowa".sama "chodze" to wiem.:P -
Ximinez
A propos *wieczorowych* - ktoś wie jaki jest w tym roku stosunek przyjętych na dzienne i wieczorowe? -
masza
na dzienne, jak zwykle chyba, jest Parszywa Dwunastka, na wieczorowe 30 jeśli dobrze pamiętam. -
Ximinez
Tja, no to fajowo... A nowych sal i etatów na zakładzie pewnie brak. Ilu poprzednich wieczorowych przeżyło letni odstrzał? -
Isabelle
jak dobrze, że przynajmniej nielicznych szczęśliwców, którzy się dostali na dzienne, dotyczy to w mniejszym stopniu... dobrze - oczywiście dlatego, że się do nich zaliczam :P
tak tak, wiem że i tak będzie rzeźnia na pierwszej sesji... -
Nymphaea candida
dokladnie nie wiem ile nas zostanie. od nas z grupy odpadly chyba 2 osoby.i mamy nadzieje ze na tym sie skonczy, choc we wrzesniu jeszcze kilka zdaje. z drugiej grupy chyba tez jakos 2 albo 3. slyszalam ze beda z nas robic jedna grupe.pani Z. juz sie pare razy wygadala.kiepsko bedzie jesli zostanie nas np.22 osoby...z obydwu grup.chyba sobie Ximinez wyobrazasz co to bedzie za nauka chinskiego... -
Nymphaea candida
aha Ximinez blagam tylko nie "NA ZAKLADZIE"!!!czekam tylko jak ktos doda "miesnym" lub "pogrzebowym". jeszcze nie daj Bog swiezo_upieczone sinolozki sie naucza i beda tak mowily, a to brzmi tak okrropnie...
w zamian proponuje na przyklad...w "sinobudzie", ladniej, nieprawdaz?:P -
masza
eee tam: na zakładzie, na kwadracie, na rewirze. mnie się to widzi :) -
Ximinez
W sinobudzie???? "Joł ziom, ja codziennie wybijam do sinobudy joł, kminisz?". To ja już wolę mój zakład... -
Nymphaea candida
eee tam Ximinez- non reformator. chcialam sprowokowac do szerszego rozmyslenia nad nazwa, co de facto bardzo integruje...ale zostalam zlinczowan...trudno. -
Nogoon Czono
-
Ximinez
E tam, od razu zlinczowana :P Po prostu "sinobuda" czy w ogóle jakakolwiek buda bardziej pasuje do podstawówki niż uniwerku.
Jorge - jakie fikuśne zdjęcia sobie strzelasz :D Lans pełną gębą :D -
Nogoon Czono
-
Ximinez