SIŁOWNIA & KULTURYSTYKA [9091]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paweł

Hello.
    Sorka za głupie pytanie, ale wolę się poradzić kogoś doświadczonego...
    Jakie są, Waszym zdaniem, najbardziej efektywne ćwiczenia na klatkę piersiową i mięśnie brzucha? Co polecacie dla początkującego?
  • Rtz

brzuch to "6 Weidera" albo "ABS", a co do klaty to zalezy czy na silce czy w domu... moze byc zwykle lezenie na plaskiej i sobie sztanga cwiczyc, mozesz robic motylka albo na maszynie na siedzaco albo hantlami na lezance, jeszcze lawka lamana. Zreszta seryjki na klate najlepiej robic na suwnicy a nie na zwyklej sztandze.
  • Anonim

http://www.kulturystyka.pl/atlas <---- zajrzyj tutaj.
    p.S. co ta stronka tak czerstwo chodzi??; /
  • Paweł

Thx za pomoc.
    Korzystam z własnej, amatorskiej pseudo-siłowni (atlas, hantle, ławka itd).
  • Rtz

taa te atlase wszystkie w sklepach do kupienia za 800 zeta to gowno nie z tej ziemi... nie mowie ze Ty takie masz ale nie nalezy to do najlepszej klasy sprzetu.
  • Anonim

jeśli chodzi o klatke( na domowe warunki), to klatka laska skośna ze sztangą. a najlepiej progresywnie. do tego jeszcze wyciśka hantlami zarówno na płaskiej jak i na skośnej. przy sztandzie staraj sie nei za szerokow ustawiać ręce i zawsze konczyc do pełnego wyprostu łokci to bardzo ważne. wtedy własnie angażujesz w pełni mięsień do pracy. gdy dosyć wąsko rozstawisz dłonie( tzn max. brzeg zewnętrzy dłoni ok 1cm szerzej niż barki) to napewno będzie ciężej ale i efektywniej wysilisz mięśnie klatki w zewnetrzej jak i wewnetrzej cześci. no i oczywiście rozpiętki albo hantlami, lub jeśli masz możliwość na atlasie. nie wiem dokładnie w co jesteś wyposażony ale to podstawa co powinno się wykonywać jeśli chodzi o klatke.
  • Paweł

1. Posiadam atlas średniej klasy, nie shit za 800.
    2. Czyli jesli przy ćwiczeniach na sztandze mam szeroko rozstawione ręce, to wyniki są słabsze? Fuck, zwykle tak robiłem...
  • Ponczek AnabolicAlcoholic

wcale nei msui mieć to straaaaaaaasznie duzego wpływu na wyniki; )

a co do łokci to prostuj ale ich nie blokuj ( stawy )
  • Anonim

znaczy słabsze to niekoniecznie. chodzi o to, że przy szerokim rozstawie prawie wcale nie jest angażowana wewnetrzna cześć klatki piersiowej. i wychodzi na to, że rozwija się dobrze tyko ta zewnetrzna. zgadza sie nie ma co blokowac stawow ale trzeba poprostu pąpowac do pełnego wyprostu.
  • Niko

cwicz meisiac wezej trzymajac sztange drugi meisiac szerzej.patrz na efekty i sam oceniaj.kazdty ma inny meisien kady meisien inaczej sie rozwija nie ma na to recepty
  • Rtz

jak robisz z szerzej rozstawionymi rekoma to bardziej cwiczysz bary, natomiast jak blizej, bardziej cwiczysz biceps. Co do klatki to moglym sie zgodzic ze jak masz blizej siebie rece to pracuja wewnetrzne miesnie klatki, natomiast robiac z rekoma szerzej bardziej rozwijasz miesnie ktore odpowiadaja za tzn trojkat w budowie mezczyzny... ja robilem i tak i tak i powiem ze latwiej jest z rekoma blizej... pewnie dlatego ze te partie miesni mam bardziej rozwiniete...
  • Anonim

Ale można przecież sztangę trzymać szeroko a potem "uzupełnić klatę" wyciskając hantlami ( łącząc je nad klatką - pełny zakres ruchu).
    Co o tym sądzicie??
  • Sotom

na poczatku polecam trening na wlasnej masie np pompki... na brezuch oczywiscie brzuszki krzeselka itp
  • Anonim

co myslicie na temat pompek co jest waszym zdaniem lepsze...robienbie pompek codziennie ok 120szt. seriami czy co 2 dni?
  • Tomaszzzz

zależy co chcesz zrobic jak będziesz robił codziennie to będzie rzeźba szła tylko ze szybko mięśnie sie przyzwyczają:)
  • Sotom

panowie 120 sztuk to robilem w serii jak mialem 16 lat w sesji treningowej dochodzilem do 2 tysiecy pompek dziennie. wiec przy poczatku maksymalnym luzem polecam na pierwszy rzut 200 pompek dziennie 5 razy w tygodniu w seriach jak wygodnie minimum 25 sztuk. jak sie znudza tradycyjne pompki polecam robic na drazkach
  • Tomaszzzz

a ja myślałem że 120 na serie mój błąd:)
  • Sotom

>Tomaszzzz napisał
    >a ja myślałem że 120 na serie mój błąd:)

o co tobie chodzi?
  • Tomaszzzz

1 seria 120 pompek
  • Sotom

120 pompek robilem w serii bez duzego wysilku w wieku 16 lat
  • 1
  • 2
| |

Zostaw swoje ego przed drzwiami. Nikt nie lubi zarozumiałych fiutów, obojętnie czy są wielcy czy...

Fotki

Miejsca grona (11)