SIŁOWNIA & KULTURYSTYKA [9091]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

ktoś ma jakieś info dot. takowych zawodów w tej konkurencji w obrębie warszawy?
  • Anonim

a są w ogóle?? takie zawody??
  • Anonim

no bywają. coś tam kręcili się pod pałacem kultury w wwa, ale nie mam nic dokładniejszych informacji.

i w necie nic nie mogę znaleźć.
  • Anonim

chyba nie ma takich zawodów tak mi sie wydaje
  • Kowal

zawody takie na pewno są; p ale gdzie i kiedy to nie mam pojęcia
  • .

to moze tutaj popodajemy swoje rekordy ? :D
  • Anonim

myślę że to by było fajne!!

to ja zacznę 12razy nachwytem szerokim
  • Michał

22 sprzed roku.
    obecnie 8-10 z 10 kg obciazeniem
  • Zugaj.

20 razy :)
  • Anonim

już był taki temat z rekordami w podciąganiu na drążku. nic na temat zawodów nie znalazłem, dlatego ten założyłem.

a zawody na bank były w warszawie i na bank będą.

jbc to plz o info.
  • komo

koło 15-25 zalezy jakim nachwytem
  • Frankie Morello

40 podchwyt,
    34 nachwyt,
    20 podchwyt z 10kg obciążeniem
    18 nachwyt z 10kg obciążeniem

Proponuję zorganizowanie takich zawodów dla forumowiczów :D
    PZDR
  • Maciek

były w Warszawie pierwsze mistrzostwa Polski w pociąganiu na drążku w 2006 roku. Wystarczyło podciągnąć się 27 razy żeby mieć pierwsze miejsce. W 2006 roku było kilka imprez w podciaganiu chyba 3 a w 2007 roku to nie wiem bym musiał poszukać...
  • Kamil

To jedno z moich koronnych ćwiczeń :D wreszcie jakiś temat dla mnie :P

Przy wadze 60 kg nachwytem podciągnąłem się 48x (muszę tu zauważyć, że niebyły to podciągnięcia do maxymalnego wiszenia na rękach tzn łokcie miałem minimalnie ugięte przez wzgląd na stawy)

W tym roku trenowałem z obciążeniem 30 kg po 5 powt w serii (do pełnego opuszczenia co nie było zdrowe) przy ćwiczeniach z ciężarem lepiej to robić na samych mięśniach. Taki trening nie powinien długo trwać... max 6 tyg (a i tu nawet nie jestem pewny być może nawet krócej ale ja tak robie) - jeśli się mylę to poprawcie.

Podchwytem zawsze byłem słabszy. Rok temu na zaliczeniu u mnie w Uczelni zrobiłem 30x (pełnych powt)

Tym którym podciąganie na drążku już się nudzi proponuje co 3 m-ce zmieniać styl podciągania. Utrudniać sobie to ćwiczenie np. jedno powt za kark, a drugie do brody i tak w kółko (tak zrobiłem tylko 20x), czy np w sezonie zimowym przy treningu siłowym dodawać obciążenie i zmniejszać ilość powt albo przy podciąganiu nachwytem (dosyć szerokim) dotykać do drążka klatką (świetne na najszerszy) to ćwiczenie trenuje aktualnie ale na jakość wykonywania a nie na ilość - 10x

Aha i nie potrafię zrobić tzw "szmaty" czyli PEŁNEGO podciągnięcia na jednej ręce. Udaje mi się tylko zrobić 3/4 całego ruchu. Ale nigdy mi na tym nie zależało.

Podciągam się od 13 roku życia, a i tak myślę że moje wyniki mogłyby być znacznie lepsze. Nadal podciągam się na drążku ale na wyniki (te w ilości) trzeba poczekać do wakacji (w sezonie wiosenno-letnim trenuje powtórzenia na ilość). Pozdrawiam uwielbiających to ćwiczenie :D
  • Josh

Wreszcie coś, czym mogę się pochwalić. Zanim zacząłem chodzić do siłowni, robiłem sobie "trening domatora" i o ile w temacie "rekord na klatkę" albo "rekord w martwym ciągu" siedzę cicho, to w ćwiczeniach z własną masą nie wypadam chyba źle:
    26 - szeroki nachwyt
    30 - wąski podchwyt

U mnie w klasie jest dziewcznyna, która twierdzi, że potrafi się podciągnąć 100 razy na drążku, bo kiedyś wpadła do jakiejś studzienki i przez godzinę trzymała się jakiegoś drążka. Nie chciałem jej mówić, że rekord Polski wynosi bodajże 68 powtórzeń :D
  • JaNUSZEK TGK

no u mnie z tym troche gorzej

18-na szeroki
    31-pod chwytem
  • gozdal

Nachwyt - 42.
    Na kark - 29.
    Mam kumpla, ktory podciaga sie ponad 70 razy - kozak :)
  • Josh

W takim razie jest rekordzistą Polski :) Gratuluję!

Ps. Nachwytem, czy podchwytem?
  • Anonim

mam kumpla co ma goscia który zna kolezke ktory ma brata który ma kolege który podciaga sie 90 razy
  • Anonim

100% się zgadzam z tym co wyżej.
| |

Zostaw swoje ego przed drzwiami. Nikt nie lubi zarozumiałych fiutów, obojętnie czy są wielcy czy...

Fotki

Miejsca grona (11)