-
Anonim
ktoś ma jakieś info dot. takowych zawodów w tej konkurencji w obrębie warszawy? -
Anonim
-
Anonim
no bywają. coś tam kręcili się pod pałacem kultury w wwa, ale nie mam nic dokładniejszych informacji.
i w necie nic nie mogę znaleźć. -
Anonim
-
-
Kowal
-
.
-
Anonim
-
Michał
-
Zugaj.
-
Anonim
już był taki temat z rekordami w podciąganiu na drążku. nic na temat zawodów nie znalazłem, dlatego ten założyłem.
a zawody na bank były w warszawie i na bank będą.
jbc to plz o info. -
komo
-
Frankie Morello
40 podchwyt,
34 nachwyt,
20 podchwyt z 10kg obciążeniem
18 nachwyt z 10kg obciążeniem
Proponuję zorganizowanie takich zawodów dla forumowiczów :D
PZDR -
Maciek
były w Warszawie pierwsze mistrzostwa Polski w pociąganiu na drążku w 2006 roku. Wystarczyło podciągnąć się 27 razy żeby mieć pierwsze miejsce. W 2006 roku było kilka imprez w podciaganiu chyba 3 a w 2007 roku to nie wiem bym musiał poszukać... -
Kamil
To jedno z moich koronnych ćwiczeń :D wreszcie jakiś temat dla mnie :P
Przy wadze 60 kg nachwytem podciągnąłem się 48x (muszę tu zauważyć, że niebyły to podciągnięcia do maxymalnego wiszenia na rękach tzn łokcie miałem minimalnie ugięte przez wzgląd na stawy)
W tym roku trenowałem z obciążeniem 30 kg po 5 powt w serii (do pełnego opuszczenia co nie było zdrowe) przy ćwiczeniach z ciężarem lepiej to robić na samych mięśniach. Taki trening nie powinien długo trwać... max 6 tyg (a i tu nawet nie jestem pewny być może nawet krócej ale ja tak robie) - jeśli się mylę to poprawcie.
Podchwytem zawsze byłem słabszy. Rok temu na zaliczeniu u mnie w Uczelni zrobiłem 30x (pełnych powt)
Tym którym podciąganie na drążku już się nudzi proponuje co 3 m-ce zmieniać styl podciągania. Utrudniać sobie to ćwiczenie np. jedno powt za kark, a drugie do brody i tak w kółko (tak zrobiłem tylko 20x), czy np w sezonie zimowym przy treningu siłowym dodawać obciążenie i zmniejszać ilość powt albo przy podciąganiu nachwytem (dosyć szerokim) dotykać do drążka klatką (świetne na najszerszy) to ćwiczenie trenuje aktualnie ale na jakość wykonywania a nie na ilość - 10x
Aha i nie potrafię zrobić tzw "szmaty" czyli PEŁNEGO podciągnięcia na jednej ręce. Udaje mi się tylko zrobić 3/4 całego ruchu. Ale nigdy mi na tym nie zależało.
Podciągam się od 13 roku życia, a i tak myślę że moje wyniki mogłyby być znacznie lepsze. Nadal podciągam się na drążku ale na wyniki (te w ilości) trzeba poczekać do wakacji (w sezonie wiosenno-letnim trenuje powtórzenia na ilość). Pozdrawiam uwielbiających to ćwiczenie :D -
Josh
Wreszcie coś, czym mogę się pochwalić. Zanim zacząłem chodzić do siłowni, robiłem sobie "trening domatora" i o ile w temacie "rekord na klatkę" albo "rekord w martwym ciągu" siedzę cicho, to w ćwiczeniach z własną masą nie wypadam chyba źle:
26 - szeroki nachwyt
30 - wąski podchwyt
U mnie w klasie jest dziewcznyna, która twierdzi, że potrafi się podciągnąć 100 razy na drążku, bo kiedyś wpadła do jakiejś studzienki i przez godzinę trzymała się jakiegoś drążka. Nie chciałem jej mówić, że rekord Polski wynosi bodajże 68 powtórzeń :D -
JaNUSZEK TGK
-
gozdal
Nachwyt - 42.
Na kark - 29.
Mam kumpla, ktory podciaga sie ponad 70 razy - kozak :) -
Josh
W takim razie jest rekordzistą Polski :) Gratuluję!
Ps. Nachwytem, czy podchwytem? -
Anonim
mam kumpla co ma goscia który zna kolezke ktory ma brata który ma kolege który podciaga sie 90 razy -
Anonim