-
mija
Hehe, nie mam po co zaglądać, bo w lodówce mam światło, zimno i krem do twarzy; ) -
Piotras
-
Anonim
Witam.
Zacznę może od początku.
Kulturysta to może niekoniecznie to co chcę osiągnąć (ogólnie w temacie odżywiania dotychczas dietę układałem pod kolarstwo), chodzi mi generalnie o podniesienie wytwarzania naturalnego "teścia".
Mam z tym problem bo sporo śmigam na rowerze (200 tygodniowo minimum) i tańczę (zajęcia 4 razy w tygodniu) więc poziom "teścia" niestety mi opada. Chciałbym go obecnie podnieść.
Niby czytałem o tym że mam wcinać sporo mięsa jednak nie dogrzebałem się do jakichś konkretniejszych porad w kwestii układania diety dokładnie pod testosteron ani ewentualnego mieszania takiej diety np. z nabiałem, czy nasionami.
Macie jakieś propozycje? - wiem pytanie może tendencyjne; )
-
-=MadneSS=-
no teść delikatnie spada ale jakie masz objawy ? bo spadek libido czy ogólnego samopoczucia może wynikać ze zwykłego przemęczenia lub ujemnej bilansowo diety i wtedy nawet podnoszenie tescia suplami nie osiągnie efektu i bedzie stratą kasy ( co juz jest stratą kasy jak sie kupuje to w tym celu; D ) Moim zdaniem po tym co napisałeś widzę że oczywiście bez urazy ale masz dość małą wiedze na ten temat, przez co wnioskuje ze poprstu masz za mało kalorii w diecie ( tych co powinines miec ) sprawdź to najpierw, jak sie nie poprawi to wtedy pomyśl o czym innym -
-
Anonim
Spoko. W kulturystyce raczej nie siedzę jak słusznie zauważyłeś.
Objawy.
Przede wszystkim zmęczenie, i to nie w skali dnia (bo to niby normalne) tylko tygodnia (w weekendy nie mam nawet siły i motywacji na większe wypady - najchętniej siedzę w domu i odsypiam). Śpię dłużej od brata który dzień w dzień wali nachodzi na siłkę a efekty raczej przeciętne (zaspany).
Cholernie duża podatność na pogodę i problemy z koncentracją - permanentnie nic mi się nie chce - czasem muszę się pompować węglamii żeby funkcjonować.
No i oczywiście spadek libido co też mnie wkurwia (w sumie dochodzi do tego że sexu mi się nawet nie chce - wiem że chore ale żadnej chęci na maraton nie mam ostatnio; /).
Niby po regeneracji w weekend jest ok. Ale do czwartku (wieczór) - ostatnie zajęcia na tańcach jestem już wypłukany ze wszystkiego.
Mówisz że to mogą być węgle... spróbuję się doładować - jakiś dodatkowy posiłek na ryżu albo makaronie (może pęczak albo gryka) - owies odpada bo organizm mi strasznie przy tym odmawia współpracy; /. -
-=MadneSS=-
weź odpocznij tygla zacznij z dietą i będzie ok 5-6 miesek dziennie spróboj sobie 2 tygle tak, jak nie pomoże to pobaw sie w suple :P -
Jakubek
spróbuj brać ZMA albo tribulusa przed snem, będziesz lepiej spał i lepiej zostanie wykorzystany czas snu -
Kartofelek
ZMA itp mogą pomóc, ale jak już radzili - odpoczynek. Jak dla mnie to brak koncentracji, kiepski sen itp to typowe objawy przetrenowania. Pewnie przydało by się zmniejszyć ilość tego ruchu, bo tak to będzie niezła walka z wiatrakami.