SIŁOWNIA & KULTURYSTYKA [9091]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • smoku

Witam!Mam takie dziwne pytanie i licze na zrozumienie. Jakiś czas temu przeprowadziłem się do nowego mieszkania. W starym miałem metalowe futryny i mogłem korzystać z drążka, natomiast w nowym mieszkaniu wszystkie futryny są drewniane i obawiam się że nie wytrzymają mojego ciężaru ( zwłaszcza że są puste w środku, zwykła tandeta i po samym zamontowaniu drążka bardzo się odkształcają )....czy jest jakiś sposób by na takich futrynach zamontować drażek bez ryzyka ich zniszczenia? albo czy są jakieś drążki do montowania na takich futrynach?
    z góry dzięki za pomoc
  • fly high

no sa... wkrecane w sciane bo cała reszta to chyba rozporowe...
  • DRIVER

większość to rozporowe i możesz dodać do nich specjalne gumy (podkładki) i wtedy futryna nie ulegnie zniszczeniu
    tylko pozostaje problem ciężaru ale myślę, że dobrze zamontowany drążek nie wypadnie nawet z drewnianej futryny
    ewentualnie drążek można podwiesić na metalowych linkach do sufitu (jakieś haki :P) ale to już abstrakcja :)
  • Mfalme

Niekoniecznie abstrakcja,są drążki mocowane do ścianu a także właśnie do sufitu - za mniej niż 100zł możesz kupić drążek z kołkami.
  • .::PRYKIEL™::.

do futryny tez sie da, tylko trzeba przeniesc sile na wieksza powierzchnie czyli dac jakies podkladki gumowe+metalowe
    gumowe zeby sie tak nie slizgalo a metalowe zeby nacisk nie byl na mala powierzchnie drazka tylko rozchodzil sie na powierzchnie metalowej plytki. Oczywiscie plytka musi byc w miare gruba, zeby nie ulegla deformacji:) I mam nadzieje, ze ta futryna to jednak futryna a nie kartonowy chlam:P

2sposob-wkrecane do sufitu jest zajebisty ale trzeba miec gdziexD
  • Anonim

tez miałem podobny problem to zamontowałem w futrynę...
    miałem takie gumowe nakładki na boki oraz metalowe wiec założyłem metalowe na gumowe przewierciłem dziury w futrynie przykręciłem wkrętami... i jest git nawet sie nie ruszy :)
  • smoku

>Пётр ™ napisał
    >tez miałem podobny problem to zamontowałem w futrynę...
    >miałem takie gumowe nakładki na boki oraz metalowe wiec
    >założyłem metalowe na gumowe przewierciłem dziury w
    >futrynie przykręciłem wkrętami... i jest git nawet sie
    >nie ruszy :)

też o tym myślałem, tylko za dużo ingerencji i dewastowania; )

>.::PRYKIEL::. napisał
    >I mam nadzieje, ze
    >ta futryna to jednak futryna a nie kartonowy chlam:P

no ja sie obawiam że kartonowy chłam, tak niestety wyglada wykonczenie wielu nowych mieszkan, tak jak mowilem ta futryna jest pusta w srodku chyba zeby ją czyms wypełnić bo inaczej pod naporem drążka rozporowego, pęknie, nawet jak tak normalnie wisi to widać sporę odkształcenia
  • Anonim

ja bym proponowal to http://www.allegro.pl/item360586880...
  • Kamil

popieram, taki drazek zamontujesz sobie gdzie bedziesz chciał i nie bedzie ci przeszkadzał..
    a juz na pewno nie urwie się razem z Tobą :P
  • smoku

tylko rzuca się w oczy taki kawał złomu nie to co zwykły niepozorny drążek; )
    w sumie nie mam gdzie to powiesić przynajmniej u siebie w pokoju, a gdzie indziej to musiałbym pytać o zgodę pozostałych mieszkańców; )
  • Anonim

jak masz piwnice i kilka wolnych pomieszczeń w piwnicy to pogadaj z starszymi niech ci jedną dadzą ty je sobie zagospodarujesz powiesisz sobie taki "kawał złomu" xD i z czasem sobie urządziś siłkę jakomś ( ja tak mam zagospodarowane jedno pomieszczenie)
  • smoku

faktycznie niezły pomysł jeżeli ktoś ma piwnice; p

no ale spoko może coś wykombinuje

szkdoa ze nie ma nigdzie czegos takiego:
    http://www.doorgym.net/
    ie montuje sie ich na stale, tylko zaczepiają sie o ścianę nad framuga, pod wplywem ciężaru ciala, jak sie wisi na drazku. na zasadzie dźwigni.
  • TaxiPolska.com

Wyście sobie, a my sobie, każdy sobie ..... DRĄŻEK WIESZA :D
    Tu na pewno coś znajdziecie:
    http://www.xtreme-style.pl/pol_m_Sp...
| |

Zostaw swoje ego przed drzwiami. Nikt nie lubi zarozumiałych fiutów, obojętnie czy są wielcy czy...

Fotki

Miejsca grona (11)