Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Niet Toperz

Hej! Czy moze mi ktos polecic ortodonte, ktory naprawde zna sie na swoim fachu, ma w miare fajne ceny ale chodzi mi zeby to byl ktos ktory nie inkasuje z gory za wizyte tylko ustala cene w zaleznosci od tego co robi przy aparacie stalym.
    Bo np w klinice Zdrowie jest inkasowane z gory i smieszne jest placic tylko zeby uslyszec ze "wszytsko OK".
    Zreszta bede wdzieczny za wszytskie informacje; )
  • Anonim

przychodnia "ząbek" to jest na ulicy Dąbrowskiego 12 chyba, to jest od strony poniatowskiego, idź tam się dowiedz
  • Jacuś

szczerze mówiąc nie słyszałem nigdy o ortodoncie który odpowiadał by Twoim wymaganiom :PP sam nosiłem dwa lata aparacik i stówke miesięcznie inkasowali :)))
  • Ifka ŚliFka

ja korzystam z usług zębologów z 'new art medica' na ul. 3maja28
    tel (025)632-69-18

bylam wlasnie w sobote
    za sama konsltacje bierze 30 zł

tzn ja bylam na konsultacji przed zalozeniem aparaciku

ale np wizyta u chirurga szczekowego ktory udzielil mi porady nie kosztowala mnie ani zlotowki

leczenie zabkow tez niedrogie
    a ja milo zagadalam z panem stomatologiem i jak mnie zapytal co studiuje itd itp itd to za leczenie zeba ze znieczuleniem wzial 30 zeta
    no ale to trza nawijke miec; ]
  • karolina p.

ja chodzę do dr. Bany do centrum, płacę 100zł za wizytę za dwa łuki. za każdym razem mam przynajmniej zmieniane druty i podkręcane zamki, czasami jakieś poprawki np. przypiłowanie zębów, przelepienie zamków w inne miejsce itd. a wizyta niekoniecznie raz na miesiąc, często w sumie bywa że co dwa miesiące itd bo ona rzadko jest, a ja dojeżdżam z wawy. jeśli chcesz orto po najniższej cenie jaka się da to lepiej się zastanów bo słyszałam o ludziach którzy po zdjęciu aparatu zakładali go ponownie u innego lekarza więc w sumie wyszło ich duuuużo drożej...
  • Ifka ŚliFka

dziewczę ale mnie wystraszyłaś
    zamki
    piłowanie
    szlifowanie
    przeklejanie
    druty

zastanowię się zanim założe sobie te blachy na zeby :/
  • karolina p.

oj zastanów się, spiłowywała mi jedynki bo były troszeczkę hmm postrzępione (od np. otwierania opakowań zębami) i to było bleeee druty to normalka tylko musisz się nauczyć "szydełkować" nicią dentystyczną, ogólnie na początku strasznie nie wygodne i wszystko okropnie boli, nie da się jeść i po każdym podkręcaniu też, póki się nie ułożą. ale da się wytrzymać :) ja się najbardziej bałam przebarwień - a dokładniej odwapnień po odklejeniu, ale z tego co widziałam jest ok. no i podobno po zdjęciu strasznie szybko się psują bo szkliwo idzie.
    ja mam podobno lajcikowo, niektórym zakładają takie różne sprężynki nad języki, albo rozciągacze podniebienia itd. ogólnie niezbyt ciekawie
  • Ifka ŚliFka

ja tylko na dolny łuk

bo zabeczki mam rowniusienkie
    ale dolne ósemki zaczely mi wypychac jedynki
    no i sie potloczylu
    usuwam ósemeczki i zakłasdam aparacik
  • Anonim

swojego czasu sam sobie zdjalem aparat z dolnej szczeki...
  • Jacuś

>karolina p. napisała:
    >oj zastanów się, spiłowywała mi jedynki
    >bo były troszeczkę hmm postrzępione (od np.
    >otwierania opakowań zębami)

a może piwko otwierałaś :P ja tam swojego aparaciku zbyt miło nie wspominam bo nic przyjemnego :P ale było minęło a uzębienie jak u młodego źrebaczka :D
  • karolina p.

a ja jeszcze parę miesięcy... ech
  • ..

Znajoma Pani stomatolog polecała Panią Gałecką - Kondej. Gdzies na sokołowskiej ma gabinet.
  • Niet Toperz

Juz u niej bylem na wizycie zapoznawczo informacyjnej. Ciagle sie zastanawiam nad wyborem.

Czy zna ktos ortodontow z "Zdrowia"??
  • Anonim

dr Bińkowska-Zalewska. Ona zakladala mi aparat, ale w swoim gabinecie w sokolowie podl. Pamietam ze wygorowanych cen nie miala. nie wiem jak teraz. Pamietam jeszcze ze na jednej z wizyt nie nalozyla gumowych rekawiczek a jej palce smierdzialy ogorkami kiszonymi...
  • Jacuś

>Zoniowy napisał
    >dr Bińkowska-Zalewska. Ona zakladala mi aparat, ale w
    >swoim gabinecie w sokolowie podl. Pamietam ze wygorowanych
    >cen nie miala. nie wiem jak teraz. Pamietam jeszcze ze na
    >jednej z wizyt nie nalozyla gumowych rekawiczek a jej palce
    >smierdzialy ogorkami kiszonymi...

bueheheheh <lol2> (hihihihi :D)

• Lysyy

ja chodze na kilinskiego....3 miesiac nosze aparat...
    ale cieniutka ta babka...
    zle skreca druty i mi ciagle wylaza...

i w weekend jade do lukowa...
    tam podobno jest dobra babka...
  • Anonim

Polecam dr Bany; ) 100zl miesiecznie, ok 2400zl za dwa luki
  • hella good...

ja chodze juz od ponad roku do dr Gałeckiej - Kondej. bardzo fajna babka, nieplace duzo, a czasem robi mi znizki studenckie:).... placi sie po wizycie i suma zalezy od tego co zrobi... polecam
  • K.

>Zoniowy napisał
    >dr Bińkowska-Zalewska. Ona zakladala mi aparat, ale w
    >swoim gabinecie w sokolowie podl. Pamietam ze wygorowanych
    >cen nie miala. nie wiem jak teraz. Pamietam jeszcze ze na
    >jednej z wizyt nie nalozyla gumowych rekawiczek a jej palce
    >smierdzialy ogorkami kiszonymi...

Wiesz, byłam u niej wczoraj na 1 wizycie i podobnie jak u Ciebie nie zalożya rekawiczek;/ Zraziła mnie tym do Siebie totalnie;/ za tydz. mam kolejną wizyte;/ Bede robiła dosłownie wszystko ,żeby nie mieć aparatu!!!
    a poza tym pytałam jej co bedziemy robiły w zwiazku z moimi zebami a ona nie wiem , nie wiem prosze przyjsc za tydzien;/ echhh.. poprostu chce zgarnąć kolejne 30 zł;/
  • Anonim

Zakładajcie aparaciki!!! Nie ma się co zastanawiać!! Fakt że w trakcie ząbki troche bolą że nie da sie nic kompletnie jeść ale efekty po nawet 1 roku są zdumiewające!! Warto się przemęczyć rok żeby potem na całe życie mieć piękne ząbki. I to nieprawda że się szkliwo psuje i robią się odbarwienia. Ja nie mam żadnych odbarwień i szkliwo całe. Polecam bardzo bardzo!!!!!
| |

Siedlce - nasze miasto. Jeśli nie zaglądasz tu często koniecznie sprawdź i przeczytaj tematy ...

Fotki

Miejsca grona (0)