-
Niet Toperz
Hej! Czy moze mi ktos polecic ortodonte, ktory naprawde zna sie na swoim fachu, ma w miare fajne ceny ale chodzi mi zeby to byl ktos ktory nie inkasuje z gory za wizyte tylko ustala cene w zaleznosci od tego co robi przy aparacie stalym.
Bo np w klinice Zdrowie jest inkasowane z gory i smieszne jest placic tylko zeby uslyszec ze "wszytsko OK".
Zreszta bede wdzieczny za wszytskie informacje; ) -
Anonim
przychodnia "ząbek" to jest na ulicy Dąbrowskiego 12 chyba, to jest od strony poniatowskiego, idź tam się dowiedz -
Jacuś
szczerze mówiąc nie słyszałem nigdy o ortodoncie który odpowiadał by Twoim wymaganiom :PP sam nosiłem dwa lata aparacik i stówke miesięcznie inkasowali :))) -
Ifka ŚliFka
ja korzystam z usług zębologów z 'new art medica' na ul. 3maja28
tel (025)632-69-18
bylam wlasnie w sobote
za sama konsltacje bierze 30 zł
tzn ja bylam na konsultacji przed zalozeniem aparaciku
ale np wizyta u chirurga szczekowego ktory udzielil mi porady nie kosztowala mnie ani zlotowki
leczenie zabkow tez niedrogie
a ja milo zagadalam z panem stomatologiem i jak mnie zapytal co studiuje itd itp itd to za leczenie zeba ze znieczuleniem wzial 30 zeta
no ale to trza nawijke miec; ] -
-
karolina p.
ja chodzę do dr. Bany do centrum, płacę 100zł za wizytę za dwa łuki. za każdym razem mam przynajmniej zmieniane druty i podkręcane zamki, czasami jakieś poprawki np. przypiłowanie zębów, przelepienie zamków w inne miejsce itd. a wizyta niekoniecznie raz na miesiąc, często w sumie bywa że co dwa miesiące itd bo ona rzadko jest, a ja dojeżdżam z wawy. jeśli chcesz orto po najniższej cenie jaka się da to lepiej się zastanów bo słyszałam o ludziach którzy po zdjęciu aparatu zakładali go ponownie u innego lekarza więc w sumie wyszło ich duuuużo drożej... -
Ifka ŚliFka
dziewczę ale mnie wystraszyłaś
zamki
piłowanie
szlifowanie
przeklejanie
druty
zastanowię się zanim założe sobie te blachy na zeby :/ -
karolina p.
oj zastanów się, spiłowywała mi jedynki bo były troszeczkę hmm postrzępione (od np. otwierania opakowań zębami) i to było bleeee druty to normalka tylko musisz się nauczyć "szydełkować" nicią dentystyczną, ogólnie na początku strasznie nie wygodne i wszystko okropnie boli, nie da się jeść i po każdym podkręcaniu też, póki się nie ułożą. ale da się wytrzymać :) ja się najbardziej bałam przebarwień - a dokładniej odwapnień po odklejeniu, ale z tego co widziałam jest ok. no i podobno po zdjęciu strasznie szybko się psują bo szkliwo idzie.
ja mam podobno lajcikowo, niektórym zakładają takie różne sprężynki nad języki, albo rozciągacze podniebienia itd. ogólnie niezbyt ciekawie -
Ifka ŚliFka
ja tylko na dolny łuk
bo zabeczki mam rowniusienkie
ale dolne ósemki zaczely mi wypychac jedynki
no i sie potloczylu
usuwam ósemeczki i zakłasdam aparacik -
Anonim
-
Jacuś
>karolina p. napisała:
>oj zastanów się, spiłowywała mi jedynki
>bo były troszeczkę hmm postrzępione (od np.
>otwierania opakowań zębami)
a może piwko otwierałaś :P ja tam swojego aparaciku zbyt miło nie wspominam bo nic przyjemnego :P ale było minęło a uzębienie jak u młodego źrebaczka :D -
karolina p.
-
..
Znajoma Pani stomatolog polecała Panią Gałecką - Kondej. Gdzies na sokołowskiej ma gabinet. -
Niet Toperz
Juz u niej bylem na wizycie zapoznawczo informacyjnej. Ciagle sie zastanawiam nad wyborem.
Czy zna ktos ortodontow z "Zdrowia"?? -
Anonim
dr Bińkowska-Zalewska. Ona zakladala mi aparat, ale w swoim gabinecie w sokolowie podl. Pamietam ze wygorowanych cen nie miala. nie wiem jak teraz. Pamietam jeszcze ze na jednej z wizyt nie nalozyla gumowych rekawiczek a jej palce smierdzialy ogorkami kiszonymi... -
Jacuś
>Zoniowy napisał
>dr Bińkowska-Zalewska. Ona zakladala mi aparat, ale w
>swoim gabinecie w sokolowie podl. Pamietam ze wygorowanych
>cen nie miala. nie wiem jak teraz. Pamietam jeszcze ze na
>jednej z wizyt nie nalozyla gumowych rekawiczek a jej palce
>smierdzialy ogorkami kiszonymi...
bueheheheh <lol2> (hihihihi :D)
-
Lysyy
ja chodze na kilinskiego....3 miesiac nosze aparat...
ale cieniutka ta babka...
zle skreca druty i mi ciagle wylaza...
i w weekend jade do lukowa...
tam podobno jest dobra babka... -
Anonim
-
hella good...
ja chodze juz od ponad roku do dr Gałeckiej - Kondej. bardzo fajna babka, nieplace duzo, a czasem robi mi znizki studenckie:).... placi sie po wizycie i suma zalezy od tego co zrobi... polecam -
K.
>Zoniowy napisał
>dr Bińkowska-Zalewska. Ona zakladala mi aparat, ale w
>swoim gabinecie w sokolowie podl. Pamietam ze wygorowanych
>cen nie miala. nie wiem jak teraz. Pamietam jeszcze ze na
>jednej z wizyt nie nalozyla gumowych rekawiczek a jej palce
>smierdzialy ogorkami kiszonymi...
Wiesz, byłam u niej wczoraj na 1 wizycie i podobnie jak u Ciebie nie zalożya rekawiczek;/ Zraziła mnie tym do Siebie totalnie;/ za tydz. mam kolejną wizyte;/ Bede robiła dosłownie wszystko ,żeby nie mieć aparatu!!!
a poza tym pytałam jej co bedziemy robiły w zwiazku z moimi zebami a ona nie wiem , nie wiem prosze przyjsc za tydzien;/ echhh.. poprostu chce zgarnąć kolejne 30 zł;/ -
Anonim
Zakładajcie aparaciki!!! Nie ma się co zastanawiać!! Fakt że w trakcie ząbki troche bolą że nie da sie nic kompletnie jeść ale efekty po nawet 1 roku są zdumiewające!! Warto się przemęczyć rok żeby potem na całe życie mieć piękne ząbki. I to nieprawda że się szkliwo psuje i robią się odbarwienia. Ja nie mam żadnych odbarwień i szkliwo całe. Polecam bardzo bardzo!!!!!
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Siedlce
- Załóż własne grono tematyczne