-
::janusz zwidor::
Witam wszystkich:]
jak w temacie - jakies rady, obawy, doswiadczenia, zabawne historie, ktos byl, nie byl, chce jechac, nie chce, piszcie, piszcie smialo! :)
Ja od pazdziernika sie wybieram do Lizbony, na jakas dziwna uczelnie z wykladowym portugalskim :P (a slowo w tym pieknym jezyku znam jedno;)
pozdrawiam:] -
Anonim
no ja bym się wszystkiego chętnie dowiedziała.jeszcze ten roczek do końca siedzę na eshapie, ale później. taki semestrzyk za granicą to niezła perspktywa.no i właśnie od kiedy można się zgłaszać i jak to jest z tymi językami obcymi.czy tzreba je znać perfekt?no i co z semestrem tutaj? -
Anonim
Ja wrocilam miesiac temu, ale z Niemiec. Ogolnie polecam kazdemu - jedna, wielka, niekonczaca sie impreza :D Tylko nie wychodz z zalozenia, ze Erasmusowcow potraktuja z przymrozeniem oka - ja w poniedzialek wlasnie poprawke pisalam :( A zaznaczalismy wolami na pol strony, ze Erasmusowcami jestesmy; ) Ale mimo to nie podarowalabym sobie, gdybym nigdzie nie wyjechala i za nic nie rozumiem ludzi, ktorzy nie chca wyjechac, bo im tutaj dobrze...
A co do Portugalii to slyszalam, ze ludzie jechali tam studiowac po angielsku, ale okazywalo sie, ze nie uruchamiaja tylu przedmioto, zeby moc zebrac 30 ECTS - no i musieli kilka egzaminow zdawac po portugalsku... Ale czego Polak nie potrafi; D Tak wiec powodzenia!!! -
Anonim
a co do jezykow - nie musisz ich znac perfekcyjnie, ale wyniki testu kompetencyjnego licza sie do ogolnej punktacji - za wyniki w nauce, dzialalnosc organizacyja, rozmowe kwalifikacyjna, list motywacyjny i chyba cos jeszcze - ale juz nie pamietam :( Przydaloby sie wiec egzamin zdac jak najlepiej.
Semestr nie przepada, a wrecz trzeba o zaliczyc - nie mozna wziac dziekanki, jesli chodzi o Erasmusa. Przepisuja punkty, ale przedmioty mozna przepisac tylko z 3. poziomu. Przedmioty z 4. i 5. nie moga byuc przepisane - a punkty wchodza pod jakas sygnatura CRPM. W kazdym razie dla kogos, kto ma jeszcze duzo do zrobienia z wyzszych poziomow, zeby ukonczyc specjalizacje czy sciezke, jest to pod tym wzgledem semestr stracony. Ale kto by na to zwazal; ) -
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne