• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

hmmm... jakby tu zaczac. w tym roku zdaje mature i chcialabym studiowac wlasnie na sgh. wiem ze moze to zabrzmi banalnie, ale czy naprawde jest tak super fantastycznie jak mowia? warto...?
  • kizia

może na dziennych warto.na zaocznych na pewno nie
  • Anonim

pytanie podstawowe:
    a co chcesz robic w zyciu? :)
  • Anonim

no coz... wiem ze oprocz sgh chcialabym cos studiowac zwiazanego z reklama... wiec myslalam ze jakis handel albo cos i wszystko razem polaczyc....
  • evique

na SGH się idzie po papierek
    Studenci dzienni wyklinają bezpłciową atmosferę, zaoczni na poczucie atmosfery nie mają szans.
    I tyle.
  • josip_broz_tito

sama jestes bezplciowa;) przez 5 lat nie udalo mi sie poczuc bezplciowosci przez pol sekundy.
  • Green Eyes

Przychylam się do zdania przedmówcy (tzn nie do tej części, w której nazywa koleżankę bezpłciową :))
  • Master of Puppets

może napisz jakie konkretnie wiadomości słyszałaś o SGH i czego oczekujesz to wtedy będziemy mogli ci powiedzieć co jest prawdą a co nie. Mi ta szkoła generalnie się podoba i nie jest tak bezpłciowo jak to niektórzy twierdzą. Jest też pare rzeczy które mi się nie podobają, ale generalnie jest ok. pozdr.
  • ....

jak to nie ma atmosfery?? poszaleli chyba.. To zależy pod jakim kątem patrzy sie na dzienne, a pod jakim kątem na zaoczne. Ludzie i tu i tam są szczególni, ale po to chyba studiujemy, żeby zdobyc wykształcenie, a nie dbać o klimat i atmosferę.
  • Alex

no nie no !!!

ATMOSFERA jest i bedzie !! oczywiscie zalezy od ludzi z którymi sie człowiek przyjazni :> ale jak dlamnie jest super !! nieraz podczas zajec wychodziłem na piwko winko chinczyka i wiele inych rzeczy :p a na spdachronowej prawie zawsze cos cioekawego sie dzieje :D

dlamnie jest super choc niektóre zajacia sa nudne i w ogóle ble :p ale da sie przezyc :p
  • ....

podpisuję sie pod Alexa :D

to kiedy na piffo na pola?? :P
  • Lama

temat rzeka

ogolnie tez jestem zadowolony etc., ale powiem tyle... wpadniesz między wrony kraczesz... bla bla bla...

ja osobiscie zdawalem na SGH bo nie widzialem dla siebie innej opcji... no i wpadlem w cale to szambo :/
  • ! Zaprojektowany by cieszyć !

szkoła jak każda inna... nothing special...
  • josip_broz_tito

tylko uwazajcie, bo pieski sie uwijaja jak w ukropie i mandat za mandatem:) Najlepszy chwyt - kubek 0,5 z makdonalda:)
  • Anonim

Szkola jest bardzo fajna, ale zgodze sie z kolega, ktory powiedzial, ze idzie sie tu popapierek...
    dostac sie jest trudno, ale nie oszukujmy sie - studiowanie to jedne wielkie wakacje :) Jest super, ale o wszystko musisz zatroszczyć sie sama - o przyjaciol tez (bywa ciezko) i pomimo tego calego gadania, ze wyscig szczurow, bla bla bla, do tej szkoly chodza naprawde super ludzie. :))) a jesli chodzi o Toje zaineresowania, to napewno znajdziesz cos dla siebie...
  • Anonim

dzieki wszystkim... dawno zapytalam i w sumie na poczatku nie dostalam odp. teraz jestem w trakcie matur i przyda sie motywacja, ze warto sie starac bo szkola fajna... :) jest malenka szansa ze spotkamy sie w pazdzierniku...
  • brak...

Szansa jest tylko przyłożyć sie musisz:)
  • ewa er

ja ci powiem ze pierwsze 3 semestry sa beznadziejne.. syudium podstawowe. .ale tylko pod wzgledem nauki (duzo i bezsensu)..

ale potem jest spoko.. milo i przyjemnie..

ludzie bardzo fajni.. duzo sie dzieje.. ale kurczaki inaczej niz na innych wyzszych uczelniach tu serio czasem trzeba sie pouczyc.. (masochistom polecam niemiecki:)))
  • Anonim

Atmosfera jest, przy czym duzo zalezy od Ciebie.

Z tym lenieniem się to zależy jaką wybierzesz sciezke. Jesli np. I.Curylo- J. Laszuk- W. Bień- J. Barcz- M. Podgórska etc. to raczej lekko nie będzie, ale opcji jest wiele.

Powodzenia.
  • pawlov

I wlasnie ta mnogosc opcji jest najlepsza w SGH. Sa kiepskie wyklady - ale trafia sie na nie najczesciej za namowa znajomych, ktorzy slyszeli, ze u ... <i tu pada nazwisko> zdaje sie bez zadnych problemow. No i faktycznie, na egzaminach wszyscy zwalaja az milo, ale same wyklady rzadko wtedy naleza do pasjonujacych. Lekcewazenie studentow przez wykladowce - a co za tym idzie, egzamin bedacy tylko formalnoscia, dziala w obie strony. Ty mnie olewasz, ja ciebie tez bede.

No i wpadasz w bledne kolo - idziesz do ludzi, gdzie dostaniesz same piatki, oni maja cie gdzies, ty masz ich gdzies, mowisz, ze SGH ma niski poziom, kiepskich wykladowcow, zeszlo na psy i jedyne, co jest cos warte z tej calej blazenady to papierek, ktory dostajesz na koniec.

Tylko ze jest jeden problem - od poczatu do konca tylko TY jestes za to odpowiedzialny/a.

A dobry wykladowca znajdzie sie z kazdego przedmiotu - moze i jest trudniej, ale i atmosfera inna, i jakos latwiej czas na nauke sie znajduje.
  • 1
  • 2
| |

Wielka Różowa Szkoła Główna Handlowa

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)