-
Cinek_ru(L)z
Dużo osób może się z jakąś piosenką SDMu utożsamiać z powodów różnych. Dla mnie z racji zawodu moją piosenką jest Makatka dla pani od angielskiego. Byłaby moim hymnem w 100% ale jestem panem od angielskiego.. Wpiszcie co jest "wasze" i dlaczego. -
trini
"Szczęście" - coś srebrnego dzieje się w chmur dali...
bo taki mam etap w życiu :) -
Seven3P
-
plejada
trudno wybrac jedna bo kazdemu etapowi w zyciu inna towarzyszyla, inna przygrywala, ale piosenka ktora spiewalam setki razy, solo i na dwa glosy, z gitara i i z poglosem szkolnej łazienki to... opadly mgly... a szczegolnie
"nad dachami snuja sie sny podlotkow pelne marzen"
A tak zeby oddech zaparlo, to zanim jeszcze Myszkowski powie ze scieżek gwiazd to nikt nie zna... skrzypcowe solo na poczatku "kim własciwie byla ta piekna pani ktora dzisiejszej nocy w mej samotni odwiedziła mnie" dobrze pamiętam tytuł?; ) -
-
Tofik
Jest tego mnóstwo :)
Ale bardzo miło mi się kojarzy np piosenka "Pod kątem ostrym" :) -
Tofik
Jest tego mnóstwo :)
Ale bardzo miło mi się kojarzy np piosenka "Pod kątem ostrym" :) -
Anonim
z sympatii, to Majka :)
a tak do powzdychania - Koncert i Wrzosowisko.... -
Whiskass
myślę, że "Kim właściwie była..".."Szczęście" i "Bieszczadzkie Anioły"...to ..chyba moje ulubione -
McDalena
Hmmm... Ja - zależy od dni, nastroju, sytuacji... Praktycznie codziennie inna :) A na dziś - "Szczęście" :)
Pozdrawiam! -
McDalena
Kurcze - zapomniałam o "Czarnym bluesie o czwartej nad ranem"... Bo to jest zawsze i bez zmian... -
Anonim
hmm ja ostatnio jakos za czesto slucham "czas płynie i zabija rany".... -
Aylonka
-
Cinek_ru(L)z
hehe czas płynie ma wśród moich znajomych ksywkę DISCO POLO... a to z powodu refrenu -
Anonim
Jak dla mnie "Czarny blues o czwartej nad ranem". ale w tym potega SDMu, ze wiele ich piosenek mozna dopasowac do roznych sytuacji zyciowych -
Anonim
Z nim będziesz szczęśliwsza, tak jak Bronek - Czarny blues o czwartej nad ranem, a także Majka, kim właściwie była tamta pani (zwłaszcza ten kawałek: "przyjdź, ja będę czekał, przyjdź, będziemy razem żyć"), a także Pożegnanie...
A tak poza tym pozdrowienia dla wszystkich SDMowców :) -
Gabusia
"...z nim będziesz szczęśliwsza..." "...o czwartej nad ranem..." gdy już " ...opadły mgły i miasto ze snu się budzi..." a właściwie Madame "...lepiej nie mówmy nic..." niech to będzie "... pożegnanie..."
"...anioły bieszczadzkie kiedy skrzydłem Cię musną już jesteś ich bratem..."; )
i jak ich nie uwielbiać... pozdrawiam -
Anonim
-
Anonim
z tego czego jeszcze nie bylo - blues dla malej
i sentyment mam do tych "geograficznych": muszyna, tymbark, leluchow...
no i zbieg okolicznosci lagodzacych!
chlip -
Anonim
moją faworytką (w sensie, że piosenką; ) ) jest "Majka". Poza tym "Bieszczadzkie anioły", "Jest już za późno.." i "Opadły mgły". To są ulubione, ale ogólnie piosnki SDMu są świetne. Po prostu jedne lubi się bardziej, a drugie mniej; ). -
trini