Stare Dobre Małżeństwo [2921]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Cinek_ru(L)z

Dużo osób może się z jakąś piosenką SDMu utożsamiać z powodów różnych. Dla mnie z racji zawodu moją piosenką jest Makatka dla pani od angielskiego. Byłaby moim hymnem w 100% ale jestem panem od angielskiego.. Wpiszcie co jest "wasze" i dlaczego.
  • trini

"Szczęście" - coś srebrnego dzieje się w chmur dali...

bo taki mam etap w życiu :)
  • Seven3P

"Jak."
    Bo tak.
  • plejada

trudno wybrac jedna bo kazdemu etapowi w zyciu inna towarzyszyla, inna przygrywala, ale piosenka ktora spiewalam setki razy, solo i na dwa glosy, z gitara i i z poglosem szkolnej łazienki to... opadly mgly... a szczegolnie
    "nad dachami snuja sie sny podlotkow pelne marzen"

A tak zeby oddech zaparlo, to zanim jeszcze Myszkowski powie ze scieżek gwiazd to nikt nie zna... skrzypcowe solo na poczatku "kim własciwie byla ta piekna pani ktora dzisiejszej nocy w mej samotni odwiedziła mnie" dobrze pamiętam tytuł?; )
  • Tofik

Jest tego mnóstwo :)
    Ale bardzo miło mi się kojarzy np piosenka "Pod kątem ostrym" :)
  • Tofik

Jest tego mnóstwo :)
    Ale bardzo miło mi się kojarzy np piosenka "Pod kątem ostrym" :)
  • Anonim

z sympatii, to Majka :)
    a tak do powzdychania - Koncert i Wrzosowisko....
  • Whiskass

myślę, że "Kim właściwie była..".."Szczęście" i "Bieszczadzkie Anioły"...to ..chyba moje ulubione
  • McDalena

Hmmm... Ja - zależy od dni, nastroju, sytuacji... Praktycznie codziennie inna :) A na dziś - "Szczęście" :)

Pozdrawiam!
  • McDalena

Kurcze - zapomniałam o "Czarnym bluesie o czwartej nad ranem"... Bo to jest zawsze i bez zmian...
  • Anonim

hmm ja ostatnio jakos za czesto slucham "czas płynie i zabija rany"....
  • Aylonka

czarny blues o czwartej nad ranem to jest to :D albo wrzosowisko; D
  • Cinek_ru(L)z

hehe czas płynie ma wśród moich znajomych ksywkę DISCO POLO... a to z powodu refrenu
  • Anonim

Jak dla mnie "Czarny blues o czwartej nad ranem". ale w tym potega SDMu, ze wiele ich piosenek mozna dopasowac do roznych sytuacji zyciowych
  • Anonim

Z nim będziesz szczęśliwsza, tak jak Bronek - Czarny blues o czwartej nad ranem, a także Majka, kim właściwie była tamta pani (zwłaszcza ten kawałek: "przyjdź, ja będę czekał, przyjdź, będziemy razem żyć"), a także Pożegnanie...

A tak poza tym pozdrowienia dla wszystkich SDMowców :)
  • Gabusia

"...z nim będziesz szczęśliwsza..." "...o czwartej nad ranem..." gdy już " ...opadły mgły i miasto ze snu się budzi..." a właściwie Madame "...lepiej nie mówmy nic..." niech to będzie "... pożegnanie..."

"...anioły bieszczadzkie kiedy skrzydłem Cię musną już jesteś ich bratem..."; )

i jak ich nie uwielbiać... pozdrawiam
  • Anonim

"Anioł zimowy" ... :)))))))
  • Anonim

z tego czego jeszcze nie bylo - blues dla malej
    i sentyment mam do tych "geograficznych": muszyna, tymbark, leluchow...
    no i zbieg okolicznosci lagodzacych!
    chlip
  • Anonim

moją faworytką (w sensie, że piosenką; ) ) jest "Majka". Poza tym "Bieszczadzkie anioły", "Jest już za późno.." i "Opadły mgły". To są ulubione, ale ogólnie piosnki SDMu są świetne. Po prostu jedne lubi się bardziej, a drugie mniej; ).
  • trini

"Nie brookliński most" własnie sie zaczął na ta piosenkę etap.... :(
| |

Dla fanów :) Dla każdego, kto lubi/kocha/uwielbia ten zespół :) === Uwaga - galeria grona,...

Fotki

Miejsca grona (0)