SAMOTARI / czeskie kino/ [614]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

szukam pilnie czeskiego filmu z 2004 roku pt up and down, na polski tlumacza to na zlamanie karku, jesli ktokolwieki..... bede niesamowicie wdzieczny za pomoc w odnalezieniu czy nabyciu czy jakimkolwiek skombinowaniu tej produkcji.
  • Michał

Odgrzeje kotleta;)

Był w kolekcji dziennika "Polska".

Swoją drogą świetne czeskie kino, ani przez chwile nie był nudny, w bogactwie wątków tego filmu na pewno każdy odnajdzie coś co go zainteresuje.

Szczerze polecam.
  • Agnos

Horem padem nie było w kolekcji Dziennika, jedyny film Hrebejka w tej serii to rewelacyjne Pelisky - nie spotkałem nigdy polskiego wydania Horem padem
  • ladystardust

Ermmm, Agnos, Horem padem bylo w gazecie Polska w zeszłym tygodniu. Sama nabyłam :)
  • Agnos

do prdele ! a ja nic o tym nie wiedziałem, pewnie jak zwykle tylko w Warszawie.... a coś jeszcze będzie ?
  • myrfa

'akumulator1' był w piątek, będą 'szkoła podstawowa' i 'żelary' jeszcze.
  • Agnos

>myrfa napisała:
    >'akumulator1' był w piątek, będą 'szkoła podstawowa' i
    >'żelary' jeszcze.

Szkoła podstawowa ! wielki film, chociaż uważam, że Kola i Butelki zwrotne jeszcze lepsze, natomiast Akumulatora nie widzialem......
  • ladystardust

Agnos, chudaku, wszystkie filmy mozna zamowic na stronie... Co prawda Horem Padem nie widzialam, ale moze sie pojawi jakos. Oraz jak cos chcesz, moge ci kupic awansem Warszawska gazete i podeslac :P Do Krakowa :P
  • ladystardust

A co do "Koli" to... zarżnijcie mnie, ale ja w ogóle nie kumam, czemu ludzie tak ten film lubią. jak dla mnie całkiem przeciętny, no i trochę zbyt rzewny.
  • Agnos

>ladystardust napisała:
    >Agnos, chudaku, wszystkie filmy mozna zamowic na stronie...
    >Co prawda Horem Padem nie widzialam, ale moze sie pojawi
    >jakos. Oraz jak cos chcesz, moge ci kupic awansem Warszawska
    >gazete i podeslac :P Do Krakowa :P

holko ! mam uz vsechno z tehle kolekcije .... przyjaciółka z Warszawy uzupełniła mi - właśnie przyjąłem do organizmu Horem padem - dobry film, ciekawie przeplatające się wątki rodziny profesora, kibica i oprychów. Pojawia się dokumentalna wstawka z prezydentem Havlem i autentycznym birmańskim dysydentem
  • ladystardust

No prezydent Havel to rzeczywiście super tam był.
    A w filmie to podobało mi się tak naprawdę jedno - rola Machacka. To ogolnie geniusz jak dla mnie, a w Horem Padem to juz w ogole...
  • Agnos

Rewelacyjny aktor - tak przejmująco zagrać prymitywnego fanatycznego kibola, który tak naprawdę jest bezradnym zagubionym człowieczkiem ....... Machacek, Liska, Geislerova, Polivka, stary Sverak, Trojan to aktorzy klasy światowej
  • Anonim

A moi rodzice oglądając ten film w ogóle Machacka nie poznali i mówili mi potem, że jakiś świetny aktor zagrał :P aż byłam ciekawa co to za świetny aktor, którego nie znam. A potem, kiedy już obejrzałam i twierdziłam, że to Machacek, nie chcieli mi wierzyć dopóki nie zobaczyli filmu po raz drugi :P Faktem jest, że mi samej było trudno uwierzyć, że to Machacek w koszulce skanduje "SPAR-TA PRA-HA" i w dodatku ma taką wymowę. Genialnie zagrane. W ogóle genialny film, polecam wszystkim jako jeden z najlepszych filmów światowego kina ostatnich lat.
| |

"zapomnieli, jaka jest melodia hymnu narodowego. Przebierają się za hydraulikow, by zdobyć dziewc...

Fotki

Miejsca grona (2)