-
Anonim
Jaki jest wasz ulubiony obraz mistrza surrealizmu??
wybiercie tylko jeden, ok max dwa!!
Moje ulubione:
"Jajka na talerzu bez talerza"
"Senspowodowany lotem pszczoły wokół jabłka granatu na jedną sekundę przez przebudzeniem."
-
mysz
W moim słowniku nie ma słowa 'ulubiony'.
Całokształt jest po prostu perfekcynjością artystyczną i osiągniętym szczytem w swoim gatunku. Na ścianie mam 'the apotheosis of Homer', na którym to znajdują się fragmenty wilu obrazów Salvadora. Bo na jeden byłoby na prawdę ciężko mi się zdecydować. O. -
Anonim
-
Anonim
jak mozna nie kochać tego talentu?!albo nie zauważać-on był po prostu genialny w swoich dziełach!!moim jednym z ulubionych cyklów sa obrazy nawiązujące do snu-coś naprwdę fascynujacego, cos o czyms podświadomie wiedziałam.... -
-
Anonim
-
HATSZEPSUT
Mnie także ciężko byłoby podać jeden tytuł, bo generalnie wszystkie są dla mnie genialne np. "Uporczywość pamięci"
http://www.vide.pl/plakaty/artysci/...
-
Anonim
>mysh napisała:
>W moim słowniku nie ma słowa 'ulubiony'.
>
>Całokształt jest po prostu
>perfekcynjością artystyczną i
>osiągniętym szczytem w swoim gatunku.
- całkowicie się zgadzam. Nie mogę jednoznacznie stwierdzić, który obraz jest bliższy mojemu sercu, a który nie. Geniusz Dalego jest tak wielki, ze nie w sposób podzielić jego dzieł na lepsze czy gorsze;)
-
-ag-
-
Devinette
a ja uwielbiam ilustarcje do "Alicji w krainie czarów"-sama opowieść jest niesamowita a do tego obrazki w wykonaniu Salvadora... -
Wusza
nie mam ulubionego obrazu...ale jestem poprostu zakochana w dzielach Salvadora!; ) ostatnio jeszcze kupilam ksiazke "Mysli i anegdoty" Salvadora Dali...polecam - bardzo ciekawa; ) -
Iza
jak dla mnie to cała tworczość salvadora jest po prostu genialna, ale szczegolnie ulubione obrazy to:
- chrystus sw. jana od krzyza
- "lincoln"
- hiszpania
- łabędzie odbijajace się w wodzie jako słonie (geniusz) -
Ziutka
łabędzie odbijajace się w wodzie jako słonie (geniusz) no to to jest zwyczjnie boskie!!!! -
-
Cesar
-
Cesar
-
Cesar
-
Anonim
Kuszenie Św. Antoniego
W Wenecji można kupić zegary robione przez kogoś, kto zapewne wzorował się na Uporczywości pamięci. Trochę kiczowate, ale nawet ładne :) -
Maria
"miód jest słodszy od krwi"
"kobieta z głową z róż"
a może nie warto wymieniać? całoskształt :) -
Anonim
-
Anonim