Salvador Dali [1889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

hej! kto był w tej galeri? ja byłam... za wstęp płacisz ok, 6euro. W sumie jest fajnie bo są tam prace Daliego które uwielbiam ale jest to mizerny zbiór nic nie dorówna jego muzeum na ziemi katalońskiej:) kto był tn mnie zrozumie. ale jako prawdziwa fanka postanowiłam zwidzić wszystkie miejsca gdzie jest chodz ksztyna jego prac! a gdzie są jeszcze takie miejsca? podpowiedzcie gdzie jescze można się natknąć na takie miejsca! pozdrawiam:*
  • Magda

Mówisz o tej Espace Montmartre? Eh... racja, ja też byłam rozczarowana. Dalego najbardziej cenię za olejne a tam, o ile dobrze pamiętam, nie było chyba ani jednego... :(
  • Anonim

Tak tak o tej mi chodzi. no dokładnie. Praktycznie same grafiki. trudno...
  • Dorotka

ale są też meble, inne przedmioty :D fajny jest też sklepik - mozna kupić karty Tarota z ilustracjami Dalego na przykład. Pełny odjazd! szkoda, ze są takie drogie, że musiałam je potraktować również jako obiekt muzealny :/
  • Anonim

Ja byłam w hiszpanii w muzeum daliego i właściwie od wtedy zaczełam go tak cenić :) muzeum naprawde swietne chcociaz i tak mimo wszystko chcialabym rownierz zobaczyc to w Paryzu
  • ++monalisa**

nio to w Hiszpani jest ekstra!!! mozna tam kupic reprodukcje za nie dużą kaske i rzucic sobie w pokoju na ściane :):) cenie Daliego juz od bardzo dawna ....chyba od liceum, kiedy to omawialo sie obraz "Płonąca Żyrafa" heh :):)
  • Anonim

ja byłam i jest ekstra! az się wychodzić nie chce!
  • Lylith

brr, ja tam była chyba 5 lat temu i bardzo mi się podobało, zwłaszcza sztuka użytkowa, myślę, że jak się mniej więcej wie czego się spodizwać (grafiki, meble), to z pewnością nie można być rozczarowanym;)
  • SawicZz_

W Londynie jest takie miejsce - zwie się Dali Universe. Jest tam fajna kolekcja jego zdięć ,plakatów, rysunków itp. Niestety obrazów nie jest dużo, a nawet mało, za to mają sporą kolekcję rzeźb (chyba nawet największą) + kanapa w kształcie ust :) szkoda że nie można na niej usiąść i zrobić sobie zdięcia :P ogólnie rzecz biorąc - fajne, klimatyczne miejsce :] ( przed wejściem stoją duże kopie paru rzeźb i facet udający Salvadora Dali :D ) pozdr
  • viktoria b.

> Ańdzka napisała:
    >Tak tak o tej mi chodzi. no dokładnie. Praktycznie same
    >grafiki. trudno...

grafiki są również ŚWIETNE, ale co racja to racja- muzeum nie równa sie do Teatro Museo Dali, nie porywa aż tak.

:)
  • Anonim

mnie się tam podobało :)
    właściwie przez moją fascynację Salvadorem, pani pajlot zmieniła nieco trasę wycieczki; )
    jeśli chodzi o Paryż, w Pompidou też jest kilka prac Dalego..
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)