-
Anonim
hej! kto był w tej galeri? ja byłam... za wstęp płacisz ok, 6euro. W sumie jest fajnie bo są tam prace Daliego które uwielbiam ale jest to mizerny zbiór nic nie dorówna jego muzeum na ziemi katalońskiej:) kto był tn mnie zrozumie. ale jako prawdziwa fanka postanowiłam zwidzić wszystkie miejsca gdzie jest chodz ksztyna jego prac! a gdzie są jeszcze takie miejsca? podpowiedzcie gdzie jescze można się natknąć na takie miejsca! pozdrawiam:* -
Magda
Mówisz o tej Espace Montmartre? Eh... racja, ja też byłam rozczarowana. Dalego najbardziej cenię za olejne a tam, o ile dobrze pamiętam, nie było chyba ani jednego... :( -
Anonim
Tak tak o tej mi chodzi. no dokładnie. Praktycznie same grafiki. trudno... -
Dorotka
ale są też meble, inne przedmioty :D fajny jest też sklepik - mozna kupić karty Tarota z ilustracjami Dalego na przykład. Pełny odjazd! szkoda, ze są takie drogie, że musiałam je potraktować również jako obiekt muzealny :/ -
-
Anonim
Ja byłam w hiszpanii w muzeum daliego i właściwie od wtedy zaczełam go tak cenić :) muzeum naprawde swietne chcociaz i tak mimo wszystko chcialabym rownierz zobaczyc to w Paryzu -
++monalisa**
nio to w Hiszpani jest ekstra!!! mozna tam kupic reprodukcje za nie dużą kaske i rzucic sobie w pokoju na ściane :):) cenie Daliego juz od bardzo dawna ....chyba od liceum, kiedy to omawialo sie obraz "Płonąca Żyrafa" heh :):) -
Anonim
-
Lylith
brr, ja tam była chyba 5 lat temu i bardzo mi się podobało, zwłaszcza sztuka użytkowa, myślę, że jak się mniej więcej wie czego się spodizwać (grafiki, meble), to z pewnością nie można być rozczarowanym;) -
SawicZz_
W Londynie jest takie miejsce - zwie się Dali Universe. Jest tam fajna kolekcja jego zdięć ,plakatów, rysunków itp. Niestety obrazów nie jest dużo, a nawet mało, za to mają sporą kolekcję rzeźb (chyba nawet największą) + kanapa w kształcie ust :) szkoda że nie można na niej usiąść i zrobić sobie zdięcia :P ogólnie rzecz biorąc - fajne, klimatyczne miejsce :] ( przed wejściem stoją duże kopie paru rzeźb i facet udający Salvadora Dali :D ) pozdr -
viktoria b.
> Ańdzka napisała:
>Tak tak o tej mi chodzi. no dokładnie. Praktycznie same
>grafiki. trudno...
grafiki są również ŚWIETNE, ale co racja to racja- muzeum nie równa sie do Teatro Museo Dali, nie porywa aż tak.
:) -
Anonim
mnie się tam podobało :)
właściwie przez moją fascynację Salvadorem, pani pajlot zmieniła nieco trasę wycieczki; )
jeśli chodzi o Paryż, w Pompidou też jest kilka prac Dalego..