Salvador Dali [1889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kaśka

Ostatnio w centrum taniej książki we wrocławiu wyszperałam za zł.15 jedyną powieść napisaną przez salvadora dali. Jestem w trakcie czytania.

Tak brzmi jej empikowy opis:Jedyna powieść genialnego surrealisty. Namiętna miłość, wielka polityka i najgłębsze tajniki okultyzmu łączą się w niej w intrygują opowieść o triumfie i upadku woli człowieka. Surrealistyczne metafory i oniryczny klimat powieści nie zawiódł wielbicieli malarskiego geniuszu Dalego.

A co wy o niej myślicie??
  • marielle

bardzo cięzko bylo te ksiazke zdobyc przede wszystkim -_- ale mam, przeczytalam (prezentacja maturalna he he) i nie wiem w sumie co o niej mysle :o w jego stylu napisana, wynioslym, fajnym (tzn podobajacym sie mi) stylem, z duza iloscia ciekawych opisow itd. jesli chodzi o fabule to nic mega, jak na moj gust. zycie wyzszych sfer, faktycznie calkiem ciekawe to, dobrze wlasnie, ze byly tam postacie porzadnie kopniete i nawiedzone jak dali. nie jest to zla ksiazka, ale na mnie nie wywarla takiego wrazenia jak jego obydwie autobiografie, ktore czytalam niemal jak zaczarowana; )
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)