Salvador Dali [1889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Isia

gorąco polecam autobiografie Dalego..niesamowite chlopak rzeczy tam wypisuje...
  • Wywijanna

Tak, rzeczywiście autobiografia godna polecenia, ale raczej część trzeba traktować z przymróżeniem oka, bo w końcu to geniusz artystyczny, a do tego schizofrenik, czyli co? Przecież nie będzie pisał suchych faktów; D
  • Asiek

Dali fascynuje mnie już od dłuższego czasu, uważam że to niesamowity artysta jak i człowiek, ale zgadzam sie że autobiografie trzeba traktowac z przymróżeniem oka, ci geniusze...
  • Wywijanna

No z przymróżeniem oka w sensie faktów, ale jakby na to spojrzeć artystycznie, to właśnie dobrze, że nie podawał faktów. Np. Himilsbach podawał każdemu dzinnikarzowi inną biografię, żeby "nie mówic wciaz tego samego" to dopiero jazda :D Dali zrobił pewnie coś podobnego. To miało być kolejne dzieło surrealizmu, a nie tam jakaś biografia podobna do 1000 innych :) I tak trzymać!!!
  • Anonim

a wiecie o tym (i czy wierzycie w to), ze Ekscentryczny Salvador nie ukrywal, ze w czasie swoich natchnien, szczegolnie gdy wydawalo mu sie, ze znowy jest zakochany, czesto onanizowal sie, kierujac swoj wytrysk do naczyn z farbami, ktorymi malowal ?.
    uwazal ponoc, ze kolory nabieraja w ten sposob miekkosci i wyjatkowego nasycenia.
    a poza tym, obraz pachnie wtedy zupelnie inaczej.
    tak mowil Dali.
    ale obdarzony genialnym talentem Salvador to takze genialny klamca.
    klamal tak, jak o swiecie klamia jego obrazy.
  • Lipshitz

a to ciekawostka z tą spermą; >
    Gdzie się tego doczytałeś????
  • aleksandra

Fragment "S@motności w sieci".
| |

"Jedyna różnica między mną a surrealistami jest taka, że to właśnie ja jestem prawdziwym su...

Fotki

Miejsca grona (0)