-
Hey!
Mamy przyjemność zaprosić Was na wyjątkowe zajęcia:
Grupa Choreograficzna Salsa Libre - SALSA SHOW!
w ramach zajęć grupy będziemy:
- dogłębnie pracować nad stylem, ruchem ciała, salsowymi footworkami i kombinacjami.
- dobrze się bawić ucząc się choreografii tanecznych
- mieć możliwość występowania w ramach amatorskiej formacji.
Pierwsze spotkanie odbędzie się we czwartek 6.04.2006 o godzinie 18.30
Zapraszamy Panie i Panów!!!
Grupę poprowadzi Ania Chagowska – wybitna tancerka salsy, choreograf formacji tanecznej Salsa Libre oraz współtwórca choreografii tanecznych prezentowanych w parze ze światowej sławy salsero Neeraj’em Maskarą (Genewa) na prestiżowych festiwalach i kongresach salsy.
Więcej szczegółów poniżej. -
O zajęciach:
Postanowiliśmy stworzyć zajęcia, na których nauczycie się choreografii salsowej. Celem zajęć jest rozwój ruchowy, przyswojenie bardziej skomplikowanego niż podczas pozostałych kursów ruchu ciała, footworków oraz kombinacji, a wszystko to dopasowane do konkretnego utworu, do jego melodii, breaków oraz zmian nastroju. Zajęcia maja również na celu rozwiniecie pamięci ruchowej (choreografia będzie miała od 3 do 4 minut). Zakładamy, że udział w tej grupie pozwoli Wam na szybki rozwój taneczny oraz dostarczy dużo satysfakcji.
Po ukończeniu pokazu wybrane osoby będą go mogły prezentować podczas imprez komercyjnych oraz wydarzeń Salsa Libre, a najzdolniejsi będą mieli możliwość dołączenia do kadry Salsa Libre.
Grupę tworzymy z myślą o salseros zafascynowanych salsą i jej otoczką kulturową, którzy znają podstawy salsy oraz są zainteresowani dalszym, również samodzielnym rozwojem tanecznym.
Eliminacje odbędą się podczas pierwszych zajęć i będą miały wybitnie niestresującą formę. Poprowadzimy zajęcia i przyjrzymy się Wam, aby zobaczyć jak sobie radzicie.
Koszt zajęć to 90 zł za miesiąc
Czas i miejsce: czwartki 18.30-20.00 start 6.IV, Studio Tańca Salsa Libre, ul. Solec 38 -
O prowadzącej grupę:
Ania Chagowska jest wybitnym polskim specjalistą w zakresie ruchu ciała i kroków solowych w salsie; jest również pionierką kursów Ladies Styling w Polsce. Połączenie pasji dla salsy, oryginalnego stylu oraz umiejętności technicznych bazujących na jazzie, balecie i innych technikach tanecznych sprawiają, że taniec Ani na długo zapada w pamięć widzów zarówno z perspektywy występów scenicznych jak i improwizowanego tańca na parkietach klubów.
Więcej informacji o Ani tutaj: http://www.salsalibre.pl/ania.html -
Ok - to dla mnie ostatnie wazne ogloszenie przed wyjazdem do Pragi.
Pomysł takich zajec kielkowal od dawna-teraz mamy odpowiednie warunki lokalowe i wystarczajace grono instrutorow, zeby moc sie zajac tego rodzaju projektami.
Co sadzicie o pomysle?
Pozdro i 3majcie za nas kciuki w Pradze :) -
-
Lo mas wapa mujer del mundo :)
3mamy, 3mamy :D , a pomysł extraśny, nie omieszkam skorzystać; )
Bawcie się dobrze w Pradze :)
powodzenia; ) -
panna Magdalena
-
ஜ BliźηiaK
-
~~ Mangosha ~~
Kuszace....szkoda, ze godziny mi nie pasuja:)
Jestem ciekawa jka wygladaja eliminacje:) -
co to znaczy wczesniej? prooosze Was. to salsa a nie towarzyski! Bez feelingu i 100 lat cwiczen nie pomoga :) No ale sam feeling to tez za malo - po to ta grupa :)
-
anett; )
Świetny pomysł; ) również zamierzam wpaść....Ciekawi mnie jak będzie wyglądała ta - wybitnie niestresująca forma eliminacji ......hehe ; )))))) -
panna Magdalena
Marek ale jestem na początku S1 ! pomysł jest świetny ....naprawde, godziny też niczego sobie -
panna Magdalena
-
Anonim
hyhy...tez bym sobie poszla, ale jakos nie wierze ze po P1 bym dala rade...moze kiedys :P -
Anonim
Ja na S3 sie zastanawiam czy 'dam rade' :))
w kazdej grupie jest pewnie jakis talent a potem to juz tylko wyzszy i nizszy poziom przecietnosci :) kwestia do ustalenia czy to ma byc waski czy szerszy krąg wybrancow.
nie ma sie co stresowac, trzeba sprobowac.
Pamietam Ani warsztaty ze stylingu. Genialne!
al
-
anett; )
daj spokój, ja s2 nie skończylam bo mi kursik zamknęli.......ale ide, co mi tam; ) -
Anonim
Bardzo fajny pomysł z ta grupa, może i ja sie wybiorę?
Trzymam kciuki bardzo mocno! Powodzenia w Pradze! -
Trish
Pomysł bardzo dobry :)
A będą dalsze eliminacje?? Bo ja dopiero przed kursem jestem; )) ale na pewno na jednym nie skończę, bo ta muzyka za bardzo do mnie przemawia :) -
Paula
chwilunia...a jak nie chodziłam nigdy na salse tylko na nowoczesny(zaawansowany) to myślicie że mogłabym dać sobie radę??? -
Anonim
No wieszja tancze od 5 roku zycia, ale jednak to nie jest tak ze jak tanczysz to juz umiesz wszystko. Salsa to troche co innego. Sama sie zastanawiam czy nie sprobowac, ale w sumie ukonczylam tylk jeden poziom. Marek napisz ile tam trzeba miec umiejetnosci? Bo checi to ja mam az za duzo :P -
ஜ BliźηiaK
ja tancze ogolem prawie 16 lat....ale wiem ze Salsa to troche cos innego..trzeba sie przestawic :)