- 1
- 2
-
Anonim
Hej;*
3 maja ma się odbyć rajd rowerowy po Puszczy Kampinoskiej.. wiecie coś więcej na ten temat?? i kto się tam z Was wybiera... ?? xD
-
100krotka
-
Anonim
Ja się wybieram, ale na rajd pieszy - nie mam roweru a nie chce mi się kombinować. Za to jest towarzystwo do rajdu pieszego:)
A może SL zorganizuje pieszą grupę, choć na razie brak info... -
lechu
ten rajd jest jakiś taki zorganizowany czy wolna amerykanka?? swoją drogą 3.05 jest maraton mazovii http://www.mazoviamtb.pl/index.php?... -
-
Hej!
Uwaga! tO bedzie na prawde fajny dzien!!
Wlasnie wrocilismy z Aga z Kampinosu. Tworzymy szczegolowa informacje na strone, ale na chwile obecna kilka skrotowych info:
1. Miejsce ogniskowe jest zarezerwowane, bedzie drewno sa zadaszone lawy etc.
2. Na miejsce mozna dotrzec autobusem, rowerem i samochodem!!
3. Opcja powrotna AUTOBUSEM NOCNYM!!! (Mozna wladowac rower)
4. Jest kilka wariantow tras:
a. Rowerowa
b. Piesza dla ambitniejszych
c. Piesza dla mniej ambitnych
d. ciążowa
5. Opracowujemy opcje zostawienia przed poludniem potraw u leśniczego tuż obok.
6. Nad bezpieczeństwem uczty czuwa ochrona na telefon w osobie leśniczego.
Szczegoly wrotce na stronie wraz z materiałami kartograficznymi opracowanymi przez mgr ochrony środowiska Marka Domańskiego :D -
anette
-
and mooooorre:
Zbiórka i instrukcja dojazdu:
Plac Wilsona pod kinem Wisła godzina 9:15
Frakcja piesza udaje się na miejsce (Polana Opaleń koło Mościsk) a-busem 110.
Frakcja rowerowa tworzy barwny korowód cyklistów - spotkanie obu grup na miejscu po 10.
Frakcja samochodowa dojeżdża na parking ok 200m od polany Opaleń.
Ostatnim "cywilizowanym" miejscem na drodze na polanę jest przystanek "Akcent 01" (a-busy 110 i 608) u zbiegu ulic Estrady i Rękopis w Wólce Węglowej. Wgłąb kniei podążamy szlakiem czerwonym i po około 500m trafiamy na polane Opaleń gdzie radośnie spotykamy się o godzinie +- 10:30. Z każdą grup (z wyjątkiem rozproszonych grup samochodowych) podąża osoba znająca cel wyprawy więc bez obawy.
Należy ze sobą zabrać wikt (typ grilowy), który zostawimy u leśniczego oraz napitki. Osoby z frakcji samochodowej prosimy o zabranie w miarę możliwości akcesoriów grilowych.
Na miejscu znajdzie się specjalna skarbonka-zeberka, do której należy wrzucić symboliczne złocisze jako składka na łaskawość gajowego i drewno.
Przed wyruszeniem każdy osobnik z frakcji pieszej i rowerowej dostanie profesjonalne materiały kartograficzne na wypadek zbłądzenia w kniei!
aloha! -
lechu
orientuje się ktoś ile ma być osób na rowerach?? no i jeszcze jak długa trasa, o profil już nie pytam;P ale bym się z chętnie wybrał
p.s. 3.05 jest wyścig rowerowy w puszczy by Mazovia -
Hej!
Pracuje nad wizualizacja tras. Generalnie bedziemy w czesci sasiadujacej z Mazovia wiec nie zostaniemy nagle przejechani przez tabun rowerzystow (za to moga nas przejechac konni bo tez grasuja tego dnia).
Generalnie miejsce jest o tyule dogodne, ze jest cala gama "kolek" roznej wielkosci do wyboru.
Niestety nie bedzie zdaje sie az tak ladnej pogody jak teraz. Ale las jest dobry o kazdej porze i przy kazdej pogodzie. A przy ognisku jest duza zadaszona lawa na kilkadziesiat osob wiec luz.
Pozdro! -
-
Izolda
>4. Jest kilka wariantow tras:
>a. Rowerowa
>b. Piesza dla ambitniejszych
>c. Piesza dla mniej ambitnych
>d. ciążowa
Opcja "d"bardzo intrygująca. Czy w związku z tym zaplanowano też wariant "e." pt. trasa rowerowa ciążowa????? :D
-
</:]
To zalezy jak wygodny masz rower...; )
Mam nadzieje dolaczyc o ile tylko wykuruje prawa noge po wczorajszym Sonie :)
To jakas masakra jest...; )
Pozdro
team
-
-
Anonim
-
Jest mnostwo opcji w tej lokalizacji,ktora wybralismy. Opcja max to okolo 20 km. Zastanawiamsie czy to nie za duzo? Jak sadzicie? W sumie mysle, ze nie... Mysle ze sie spokojnie ogarniemy. Co na to fachowcy i mniejfachowcy? Oczywiscie opcji pieszej skolko ugodno.
-
lechu
20km od placu Wilsona na biwak czy po samej puszczy?? dystans jest spoko, nikt nie powinien narzekać na bolące nogi, a jak komuś będzie mało to zawsze można zrobić dodatkową trasę
i jeszcze jedna sprawa:
-czy ktoś korzystający z opcji samochód mógłby wziąć ode mnie mały pakunek, nie chce mi się telepać a ustrojstwo może być ciężkie, będzie to menażka, palnik i cafeterka -
.
Siemka wam..WYbieram się z koleżanką na ten rajd,ale chyba pieszy,bo za daleko mieszkam.Nie wiecie,ile osób idzie na rajd pieszy?;p
A i o której ta cała inmpeza sie mniej więcej kończy? -
panna Magdalena
kto jest samozwanczym liderem wyprawy rowerowej;) ?
zdobyłam już sprzęt ale wiosna mnie zmogła i siedze w domu na aspirynie. Do jutra musi przejść ! -
Halo, i jak było?
Czy w opcji ciążowej ktoś zaszedł?; -)
Pozdrowienia z Gdyni! -
Mario
Hi
W planach było coś o powrocie autobusem nocnym, a tymczasem po 19 zostało 9 osób (plus jedna "wewnętrznie).
No ale frekwencja jakby dopisała - rowerzystów conajmniej 20 osób.
Częśc piesza była równie liczna, plus "spóźnialscy" - więc lekko było nas 50 osób...
Pomijając więc szybkie zakończenie imprezy było bardzo fajnie.
pozdrawiam wszystkich uczestników
M
ps. dzisiaj rano przyszedł mail o zgłaszanie się chętnych do podzielenia się swoimi zdjęciami, więc mam nadzieję, że uda się stworzyć jakiś "reportaż".
- 1
- 2