- 1
- 2
-
Anonim
-
Maja
-
Mala Suerte
Juan Luis Guerra (wszystko), Christian Castro (Azul). W zadnym razie nie Elvisa Crespo (mozna sie pociac jak go puszczaja). -
A
-
-
Anonim
dzięki Aniu :), fajny zespól, chociaż nie wiem czy napewno podobają mi siękawałki właśnie Fulanito, bo naściągało mi sie trochę tego, niby pod ich nazwą a są tam niektóre kawałki np oro solido i innne które nie koniecznie muszą być tym co podałaś. Ale własnie o takie brzmienie mi chodziło :)
Znasz coś jeszcze wtym klimacie?
pozdrawiam -
Anonim
Jesli chodzi o merengue, to zapraszam tutaj: http://grono.net/forum/128572/0/ -
Anonim
-
Anonim
>life locked in a trunk napisała:
>Merengue scheisse
du bist sehr nett.... -
Anonim
Halo halo, prosze mi tu bez obrazliwego jezyka ( nie wiem co tam piszecie ale dla mnie niemiecki sam w sobie jest obrazliwy :P ) -
divalo
>DJ Mala Suerte napisał
>Juan Luis Guerra (wszystko), Christian Castro (Azul). W
>zadnym razie nie Elvisa Crespo (mozna sie pociac jak go
>puszczaja).
czyli cala ostatnia plyta Guerry to merengue ?
czym to sie ogolnie charakteryzuje ?
jesli mozna to wytlumaczyc jak kompletnemu laikowi; ) -
Anonim
A ja polecam zmianę gustu muzycznego :) jak dla mnie to merengue prezentuje sie raczej słabo w porównaniu do salsy czy chocby bachaty. Wszystkie kawałki na jedno kopyto. Ale dobrze , że na imprezach je puszczaja , przynajmniej wiadomo kiedy usiaść i odpoczywac. Jedyne plusy to , że aby tanczyc ten taniec nie trzeba specjalnych umiejętności wiec generalnie taniec prosty do nauczenia . Z moich obserwacji freestajlowcy i baunserzy ( to Ci co biegają,czasem czołgaja się po parkecie z browarem ,laski tanczące z fajkami w kóleczku wokół sterty z torebkami) najbardziej lubią tańczyć do tego na imprezach. Posłuchaj tego ,to nie merengue ale przy tym się mozna wykazać przynajmniej:
Eddie Palmieri - La Voz Del Caribe
New Swing Sextet- Pico Swing
Sexteto de Joe Cuba - Ya no aguanto mas
eddie palmieri - colombia te canto
Papa Boco - Latin Tempo lub Noro Morales
a jak nie lubisz linni to może to:
la borrachera-Pupy y los que son son
Que Bailen Los Tres Gordos-Pupy y los que son son
Cesar Pedroso - Domingo
a jak sie chcesz pobujac to bachatka jakaś
Xtreme - Te Extrano
Domenic Marte -Ven tu
Toque de queda - Lamento Boliviano
Toby Love Ft.Alex y Fido - Please Dont Cry -
Kamileczka
Oj, nie mogę się z Tobą zgodzić, nie mogę:-)))) Faktycznie, w Polsce nie ma kultury tańczenia merengue. Jest to taniec szalenie niedoceniony na naszych ziemiach. A przede wszystkim nie ma z kim tańczyć merengue. Sorry Panowie, nie pobijcie mnie, ale tu nie ma dobrze tańczących merengue. Jeszcze nie tak dawno w taki sam sposób mówiłam o bachacie. Ale to już dawno nieaktualne. Teraz jest już kilku fajnie tańczących Panów. Mniam......:-)
Zarówno bachata jak i merengue to bardzo erotyczne tańce. Erotyka ta jest "prosta", nie tak wyrafinowana jak w salsie i jej podstawą jest prosty rytm i prosty ruch. Ale ta prostota to nie wulgaryzm lub nieumiejętność tańczenia. Pozwala natomiast skupić się na kilku istotnych aspektach podczas tańca, hehehehe :-D Można zamknąć oczy i wczuć się w partnera.
Na Dominikanie prawie nie tańczy się figur. To oczywiście nie odpowiada tancerzom lubiącym "szybkie numerki" ( uwaga, chodzi o szybką muzę i płynne przechodzenie z jednej figury w drugą). Ale popisać się można zjednoczeniem się z partnerem/ partnerką w jdą kołyszącą się całość...
Aahhhh.....lecę spakować walizki i wskakujęw samolot....:DD -
divalo
a mi sie zawsze wydawalo ze to rumba jest takim bardzo erotycznym tancem ... -
-
Kamileczka
-
Anonim
A jak ktoś lubi te wszystkie romantyczne klimaty, to jutro będzie tego (ponoć) bardzo dużo w Alfie; ) -
Anonim
Ja nie mam nic do merengue generalnie. Choć za nim nie przepadam . A w merengue to jestem mistrzem tylko nie chce mi się go tańczyć ale co by nie zapomnieć jak to sie robi od nsatępnego czwartku będe dygał merengue :)) Troszkę cieżko też nas porównywać do Tancerzy z Dominikany. Może klimat wpływa na to. Co kraj to obyczaj. Ja jak najbardziej jestem za tańcem bliskim i seksownym :)) Choć to prawda że funu z tańca to patrząc po wyrazie twarzy ludzi na parkietach jakbym mało mamy ( bądz jest ukryty głęboko w nas i tylko trzeba go wypuscic). A tak wogóle to cięzko wyciągnąc jakąkolwiek dziewczynę z kręgu salsowego do merengue.Jak chciłem kizombe kiedyś zatańczyć ( nie umiałem kroku podstawowego albo umiałem słabo ) to nie chciała żadna partnerka ze mną zatańczyć. Więc też nie można zwalać całej winy na facetów, mielimy figurki bo tego od nas oczekują partnerki. -
Kamileczka
a może z innych powodów nie chciały z Tobą zatańczyć przytulańca :-D?? hehehehe.....
PEACE! -
Anonim
I feel you baby; )
dziwie sie slyszac ze ktos nie znajduje nic fajnego w tanczeniu bachaty...
jak prosta muzycznie i beznadziejna lirycznie by nie byla to potrafi dac sporo przyjemnosci... podobnie jak w merengue chodzi przeciez o chwile flirtu i intymnosci o ktorej pisze kamila...
dlatego dzis w alfie proporcje salsowo bachatowe beda bardziej zachwiane :) -
panna Aquedita,w podróży; )
Merengue to mój ulubiony taniec, zdecydowanie :)
Jest lekki, łatwy a przy tym baaaaardzo przyjemny. Tylko, ja zawsze w tańcu, trzeba mieć dobrego partnera...
- 1
- 2