Szkic, rysunek. [7058]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Może i dobra myśl, jak nie zapomnę (a pewnie zapomnę :D) to zainwestuję...
    Chociaż wkłady (część z nich) odnalezione, więc chwilowo nie ma problemu;]
  • Vikg

To nastaw sobie przypominajkę w telefonie. Mi to zazwyczaj pomaga :P
  • Anonim

>To nastaw sobie przypominajkę w telefonie.
    Najpierw musiałabym miewać naładowany telefon, a to u mnie rzadkość :D

Swoją drogą zainteresowały mnie te całe "kubusie", aż sobie z ciekawości nabędę coś takiego...
    ...jak nie zapomnę oczywiście.
    Chociaż ostatnio w ogóle zapominam o rysowaniu, ale to grono mnie jakoś motywuje, muszę tu często bywać;]
  • mch!

nie lubię takich ołówków xD najczęściej szybko są zepsute...
    rysuję więc ołówkiem z Ikei, a jak się wytępi, to biorę nowy i tyle; )
  • Vikg

Jeszcze możesz brać z Castoramy i Praktikera. :P
  • ~mOz~

ja rysuje zwyklymi poloniami lux :P zajebiste oloweczki mi przypasily :D no i dlugopisami zelowymi i zwyklym murzynem BIC :)
  • Cień

Dla mnie automat to świetna sprawa. Wygodny i ma o wiele bardziej stałą powierzchnię styku no i temperować nie trzeba. Najlepiej ze średnim wkładem, bo mam za ciężką rękę na miękkie grafity :]
    Swoją drogą kiedyś w zwykłych ołówkach ciągle łamałem grafit podczas temperowania :P
  • kabat

szkice automatycznym oczywiscie. ponadto:
    w szkole:
    enerGel(pentel, 0,5mm), brokatowe zelopisy XD(przyklady w mojej galerii"key")

w domu:
    tusz koh-i-noor'a, akwarelki marie's :D("bazgroly inne", deneb z labedziem w tle("key"); zapraszam!)

no i oczywiscie tradycyjna gumka pentel'a :D
  • ~mOz~

>Cień napisał
    >Dla mnie automat to świetna sprawa. Wygodny i ma o wiele
    >bardziej stałą powierzchnię styku no i temperować nie
    >trzeba. Najlepiej ze średnim wkładem, bo mam za ciężką
    >rękę na miękkie grafity :]
    >Swoją drogą kiedyś w zwykłych ołówkach ciągle
    >łamałem grafit podczas temperowania

od samego temperowania grafit sie nie polamie :) jak olowek spadnie z biorka albo cos to wtedy przy struganiu wyskakuja boby :) juz tak kilka razy mialem teraz odkladam w takie miejsce zeby sie nie staczaly i jeszcze ani razu mi sie nie polamal :)

z fartem.
  • Cień

Ja po prostu ten ołówek w pewnym momencie przechylałem, bo nie miałem cierpliwości do temperowania i wciskałem go te temperówkę i co zaostrzyłem, to zaraz zaostrzony kawałek ułamywałem.
  • Unsweet Candy

Hm, automatyk może być.
    Chociaż ja wolę nim pisać, niż rysować x)
  • Anonim

Zaopatrzyłam się w wiele ołówków o różnej grubości ale powiem szczerze...automatyczny najbardziej przypadł mi do gustu. Kreski są wyraźne, cienie w sam raz ( zależy od mocy naciskania) ogólnie super:)
  • Pan Spock

ja używam ołówka automatycznego 5,6 mm. Jest wygodny a rysiki są niedrogie.
  • Henx

Ja używam jak dłubie przy detalach; ] Ale wydaje mi sie ze miekie wkłady do automatów średnio sie sprawdzają.. (Takie poniżej B2 ) Jak dla mnie zbyt łatwo się rozcierają. Chyba ze tylko ja jeżdżę cały po swojej pracy jak rysuje :D
  • Zuza Borys

Ja właśnie niedawno nabyłam super japoński ołóweczek do rysowania
    Zebra Drafix. Wybrałam sobie grubość 0.3 mm bo najlepiej mi się takim szkicuje i cieniuje ale do reszty to tradycyjny kubuś, choć zastanawiam się nad innymi grubościami Drafix są jeszcze dostępne 0.5mm , 0.7mm, 0.9mm. Naprawdę fajne lekkie i bardzo dobrze się je trzyma, mają też indeks twardości grafitu i dobre gumki do mazania. Ten 0.3 kupiłam w tamtym tygodniu na http://www.pen4u.pl. Używał już ktoś tych ołówków?
| |

Szkic, rysunek - cóż więcej można powiedzieć? Jeżeli rysowanie to Twoja pasja - wejdź i poz...

Fotki

Miejsca grona (0)