Szkic, rysunek. [7058]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Róża bo nie Tulipan

heja:) wprawdzie do studiów to mi jeszcze 2 lat brakuje to jednak chciałabym je jak najlepiej wykorzystać. Chciałabym studiować architekturę najpierw raczej urbanistykę dlatego proszę Was o jakieś wskazówki i rady abym mogła kiedyś spokojnie Wam powiedzieć że jestem szczęśliwą studentką tego wydziału:) z góry dziękuje:)
  • ¾ M

ja mam rok do studiuf wiec takze prośba : kto zna dobra szkołe rysunku (przygotowywujacego na architekture) w Lulinie ?!
  • cyborg86pl

nie wiem czy da radę gdziekolwiek w polsce studiować oddzielnie urbankę i architekturę bo to raczej wszystko w jednym. na pewno przyda Ci się kurs rysunku (nawet jeśli umiesz już rysować) ponieważ każdy wydział architektury 'wymaga innego rodzaju rysunków'. w szczecinie np jest to postać gdzie dużo uwagi należy poświęcić 'konstrukcji'

z jakiego miasta w ogóle jesteś a bardziej właściwie w jakim chcialabys studiowac?
  • Róża bo nie Tulipan

>cyborg86pl napisał
    >nie wiem czy da radę gdziekolwiek w polsce studiować
    >oddzielnie urbankę i architekturę bo to raczej wszystko w
    >jednym. na pewno przyda Ci się kurs rysunku (nawet jeśli
    >umiesz już rysować) ponieważ każdy wydział architektury
    >'wymaga innego rodzaju rysunków'. w szczecinie np jest to
    >postać gdzie dużo uwagi należy poświęcić
    >'konstrukcji'
    >
    >z jakiego miasta w ogóle jesteś a bardziej właściwie w
    >jakim chcialabys studiowac?

mieszkam gdzie indziej niż w tej chwili się uczę.. chodzę do szkoły w w szczecinie i jak narazie rozglądałam się tam za studiami ale jeśli polecisz mi coś w iinych miastach to mile widziane...
    tylko prosze nie gdzieś na "końcu świata"; )
  • Róża bo nie Tulipan

w ogóle widzę że trafiłam na odpowiedniego czowieka, tzn chodzi mi o to że studiujesz w szczecinie i możesz mi coś o tym powiedzieć :)
  • cyborg86pl

no jeśli masz jakieś konkretne pytania co do szczecina to chętnie pomogę :)
  • Ksia

hheh z kursami rysunku o rozeni bywa moja cudowna PG w tym roku nielze zalatwila chetnych .. kurs, ludizk . martwa - egzam- narysuj dziedzinec pg :P

ale rysuj najpierw szescian [ jak juz narysujesz kolo 200 szescianow to mzoesz ruszyc dalej :P a tak na serio bez szescianu ani rusz i to nie tylko w krakowie ]
  • Anonim

nie zapominaj o kulach i ich wycinkach
    ale rysunek z natury to jedno-ten z wyobraźni potrafi dać w kość
    np. masz krzesło teraz narysuj je, dorysuj jakieś przewrócone i odbicie w lustrze-zadanie z egzaminu w Białymstoku(rysunek z natury:))
    z wyobraźni był wtedy rynek z lotu ptaka czy jakoś tak...
  • Olcia K.

Myślę że do Szczecina też dobrze by było nauczyć się trochę robienia modeli, bo z tego co koleżanka mi mówiła, dają tam takie wycinanki dziwne jak w Warszawie.

Rysowanie z wyobraźni jest moim zdaniem bardzo ważne. Duuuuuuuużo projektów trzeba robić i to najlepiej pod okiem kogoś, kto się na tym zna i powie jakieś słowa konstruktywnej krytyki :)

Mimo wszystko jednak o wyniku egzaminu w dużej mierze decyduje szczęście i humor sprawdzających. Tak więc radzę składać w kilka miejsc, o ile tylko nie pokrywają się egzaminy.
  • Anonim

Hej. Ja mam jeszcze rok do studiów. Mieszkam w okolicach Olsztyna ale chciałabym studiować architekturę wnętrz na ASP w Krakowie. Uczy się ktoś tam? Egzaminy są trudne, na czym polegają i jak najlepiej się do nich przygotować? Mógłby mi ktoś o tym napisać? Z góry dzięki.
  • Bąbik

jestem na WAPK coprawda, ale z tego co slyszalem odnosnie wnetrz na krakowskiej ASP to standardowo: teczka + egzamin. Z czego? Hehe, to juz zalezy od inwencji tworczej komisji;)
  • Bąbik

A co do architektury: wszedzie to samo i bez zmian: rysowac, rysowac, rysowac i jeszcze wiecej rysowac. W ostatnim roku przed studiami dwa rysunki dziennie to powinna byc norma. I tylko wtedy bedziecie mieli 100% pewnosci ze ze swojej strony zrobiliscie wszystko;) I przede wszystkim rysowac z natury. Rysunki z wyobrazni - ok, ale przede wszystkim powinno sie nauczyc obserwacji, wyczucia proporcji itp, a tego czlowiek z glowy nie wymysli.
    No, to popieprzylem troche i ide spac:P
  • kami

wawa
    http://www.domin.pl
  • Anonim

A jak to jest z architekturą w Poznaniu? Na co zwrócić uwagę? Jakie są najlepsze kursy rysunku w Poznaniu (bo znalazłam wiele ofert ale nie wiem na która się zdecydować) ?
  • Irranea Bláthín

Ja również chcę studiować architektórę. Jestem juz po kursie,który był zorganizowany na politechnice Łódzkiej. Poza tym radzę się zorientować czy czasen na Politechnikach w innych miastach są takie kursy. na pewno będą. Muszą być.
    I faktycznie zaczyna się od sześcianów, dzielenia ich na kilka innych, wyciananie, a kończy na dużo bardziej skomlikawanych rzeczach.
    To równiezzalezy na jakie rzeczy bardziej zwraca uwagą konkretny wydział w innych miastach. Ale trochę pokręciłam :)
  • Irranea Bláthín

architekturę*
  • Bąbik

Na krakowskiej Politechnice jest organizowany kurs całoroczny, zajęcia w weekendy o ile się nie mylę. Jest również skondensowany "przeedegzaminowy" kurs rysunku, chyba gdzieś od maja, ale szczególniejszych informacji nie podam, bo nigdy się tym nie interesowałem. Posprawdzajcie na www napewno jakieś dokładne informacje będą. Ja jestem po zupełnie prywatnych lekcjach i taką formę polecam, sam byłem w 3 osobowej grupie. Wtedy kontakt jest najlepszy, a jeśli jeszcze "mistrz" jest kompetentny, a uczeń pracowity to można spać spokojnie;)
  • Anonim

architektura to może marzenie ale chyba daje sobie z tym spokój bo i tak nie mam szans. ale optymizm nie :D
  • Ksia

u mnei jest na roku tylu ludzi którzy sie mineli z powołąniem ze nie sadze zeby ktos jak chce to sie nie dostal [ oczywiscie jesli cokolwiek popracuje nad rysunkeim:P]
  • K!

Moja wskazówka jest taka żeby zapisać się do jakiejś dobrej szkoły rysunku (polecam szkole rysunku Domin w warszawie) i jak najwiecej rysowac w każdej wolnej chwili bo jak wiadomo trening czyni mistrza :) powodzenia
  • 1
  • 2
| |

Szkic, rysunek - cóż więcej można powiedzieć? Jeżeli rysowanie to Twoja pasja - wejdź i poz...

Fotki

Miejsca grona (0)