Szkic, rysunek. [7058]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ..

Jaka firma, Waszym zdaniem jest najlepsza w produkcji artykułów do rysowania, malowania, rzeźbienia? Ja osobiście preferuję ołówki i kredki "Faber Castle" z farb to nie wiem, a do rzeźbienia to się wszystko nadaje! Nawet ciasto :p.
    PzDr.
  • Anonim

Faber Castle jest ok, a ja jeszcze lubię Koh-i-Nora
  • ..

O właśnie! :) Zapomniałam o Kah-i-Norze. Też lubię, bo nie są przerażająco drogie, ale fajnie się nimi rysuje :)
  • ..

To jak ludzie, nie macie Swojej ulubionej firmy?;>
  • Lupus Shetani ®

moja ulubiona ?
    od niedawna Derwent...

wiem że cholernie drogie ale jednak porównując z Faber-Castell i Koh-I-Noor wypada o duuuużo lepiej...

jeżeli chodzi o np. kredki to Faber jeśli już
    ale jeśli o ołówki to już Koh-I-Noor

trzeba przyznać że jednak nie wszyscy mają możliwości pracowania Derwentami D:
  • Agent Tomek

jeśli derwent jest drogi, to ja korzystam z firmy dla jakiś wybrańców; )
    mowa o markerach letraset. Ich sprzęt kosztuje kupę szmalu. Ale jest dobry. Polecam, zwłaszcza promarkery
  • Lupus Shetani ®

haha znam tę firmę :P
    no droga ale świetna to trzeba przyznać ^^ :)
    i na prawdę maja bardzo szeroką gamę barw :D
  • ..

Fakt, derwent jest cholernie dobry, ale tak samo drogi :( Mi po prostu szkoda kasy :p Dzisiaj kupiłam sobie dwa Koh-i-Nory :D
  • Lupus Shetani ®

no cóż czasami warto zainwestować w coś dobrego ^^ :P
    ja nie żałuję z wydanych pieniędzy :P :)
  • P

ołówki Faber-Castell sa wg mnie lepsze niz Derwent i Koh-I-Noor
  • Lupus Shetani ®

kwestia gustu ^^

mi np. ołówkami Faber źle się pracuje :)
  • ..

Ja tam mogę czymkolwiek rysować jakiejkolwiek firmy. Byleby nie twardy ołówek :p
  • Piotrek

Kooh-i-noor ->ołówki
    Faber-Castell ->cienkopisy
    Staedtler -> rapidografy
    Leningrad/Bialyje noczi ->akwarelki
  • Anonim

ja nigdy jakoś nie patrzę na firmę. a jeśli ołówek to też tylko miękki;] no i w sumie to tylko ołówkiem lubię teraz bagrać . slyszalam, ze fajny jest ołówek.....jak on się nazywał...Kubuś tzw? to taki bardzo gruby ołówek, ktoś słyszał?:D
  • Lupus Shetani ®

Kubuś to nie ołówek :P
    tylko takie jakby "trzymadełko" na dosyć grube wkłady :)
    wkłady mogą być przeróżne od węgla, poprzez ołówek do sepii i innych tego typu włącznie ^^
  • Andy

ja uzywam twardych do cieniowania jak chce uzyskac jasny kolor na przyklad mocno oswietlony i wieksze kontrasty moge tym uzyskac; ] zreszta uzywam trzech olowkow roznej twardosci do tego ^^
  • Alutka

wszystko prawie mam koh-i-noor'a, nie narzekam :)
  • Lucy Fair

Ołówki najczęściej wybieram Koh-i-noor, ale ostatnio do szewskiej pasji doprowadził mnie ołówek automatyczny Staedtler.
    Jak nigdy nie miałam problemów z wymienianiem wkładów w najróżniejszych ołówkach automatycznych, tak w tej jednej wybitnej sztuce tejże firmy miałam je od razu przy pierwszej próbie.
    I tak już zostało, po prostu nie ma współpracy i koniec.

Właśnie celuję nim do kosza na śmieci znajdującego się kilka metrów ode mnie;)
  • Anonim

Koh-i-Nor jak większość
  • Lexie

Derwent i Farber Castell. Czasami warto wydać trochę kasy.
  • 1
  • 2
| |

Szkic, rysunek - cóż więcej można powiedzieć? Jeżeli rysowanie to Twoja pasja - wejdź i poz...

Fotki

Miejsca grona (0)