- 1
- 2
-
..
Jaka firma, Waszym zdaniem jest najlepsza w produkcji artykułów do rysowania, malowania, rzeźbienia? Ja osobiście preferuję ołówki i kredki "Faber Castle" z farb to nie wiem, a do rzeźbienia to się wszystko nadaje! Nawet ciasto :p.
PzDr. -
Anonim
-
..
O właśnie! :) Zapomniałam o Kah-i-Norze. Też lubię, bo nie są przerażająco drogie, ale fajnie się nimi rysuje :) -
..
-
-
Lupus Shetani ®
moja ulubiona ?
od niedawna Derwent...
wiem że cholernie drogie ale jednak porównując z Faber-Castell i Koh-I-Noor wypada o duuuużo lepiej...
jeżeli chodzi o np. kredki to Faber jeśli już
ale jeśli o ołówki to już Koh-I-Noor
trzeba przyznać że jednak nie wszyscy mają możliwości pracowania Derwentami D: -
Agent Tomek
jeśli derwent jest drogi, to ja korzystam z firmy dla jakiś wybrańców; )
mowa o markerach letraset. Ich sprzęt kosztuje kupę szmalu. Ale jest dobry. Polecam, zwłaszcza promarkery -
Lupus Shetani ®
haha znam tę firmę :P
no droga ale świetna to trzeba przyznać ^^ :)
i na prawdę maja bardzo szeroką gamę barw :D -
..
Fakt, derwent jest cholernie dobry, ale tak samo drogi :( Mi po prostu szkoda kasy :p Dzisiaj kupiłam sobie dwa Koh-i-Nory :D -
Lupus Shetani ®
no cóż czasami warto zainwestować w coś dobrego ^^ :P
ja nie żałuję z wydanych pieniędzy :P :) -
P
-
Lupus Shetani ®
-
..
Ja tam mogę czymkolwiek rysować jakiejkolwiek firmy. Byleby nie twardy ołówek :p -
Piotrek
Kooh-i-noor ->ołówki
Faber-Castell ->cienkopisy
Staedtler -> rapidografy
Leningrad/Bialyje noczi ->akwarelki -
Anonim
ja nigdy jakoś nie patrzę na firmę. a jeśli ołówek to też tylko miękki;] no i w sumie to tylko ołówkiem lubię teraz bagrać . slyszalam, ze fajny jest ołówek.....jak on się nazywał...Kubuś tzw? to taki bardzo gruby ołówek, ktoś słyszał?:D -
Lupus Shetani ®
Kubuś to nie ołówek :P
tylko takie jakby "trzymadełko" na dosyć grube wkłady :)
wkłady mogą być przeróżne od węgla, poprzez ołówek do sepii i innych tego typu włącznie ^^ -
Andy
ja uzywam twardych do cieniowania jak chce uzyskac jasny kolor na przyklad mocno oswietlony i wieksze kontrasty moge tym uzyskac; ] zreszta uzywam trzech olowkow roznej twardosci do tego ^^ -
Alutka
-
Lucy Fair
Ołówki najczęściej wybieram Koh-i-noor, ale ostatnio do szewskiej pasji doprowadził mnie ołówek automatyczny Staedtler.
Jak nigdy nie miałam problemów z wymienianiem wkładów w najróżniejszych ołówkach automatycznych, tak w tej jednej wybitnej sztuce tejże firmy miałam je od razu przy pierwszej próbie.
I tak już zostało, po prostu nie ma współpracy i koniec.
Właśnie celuję nim do kosza na śmieci znajdującego się kilka metrów ode mnie;) -
Anonim
-
Lexie
- 1
- 2